Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Dintre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neaparat tinut cateva zile dupa ce a fost vanat, intr-un loc bine ventilat inainte de a fi pregatit.

Un sufleu de cartofi simplu este intotdeauna un antreu cald usor de preparat si gustos.

Rizoto este un preparat culinar de origine italiana, foarte reusit pentru ca se poate asezona aproape cu orice ingredient: peste, carne, ciuperci, fructe de mare, branza, verdeturi, dar si sos de rosii.

Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile calde cu diferite arome.

O reteta foarte apreciata in sezonul rece este dulceata de prune brumarii.

Pentru aceasta reteta dulce se folosesc alune prajite si pisate.

O bautura calda ideala pentru sezonul rece este punciul din ceai amestecat cu zahar, citrice si alcool.

Fie ca sunteti adeptii macaroanelor sau va dati in vant dupa spaghete, o reteta satioasa si usor de preparat este budinca de peste cu paste si sos alb.

Comparativ cu clasica supa cu galuste din gris mai putin cunoscuta si apreciata este reteta de supa cu galuste de orez.

Atunci cand vrei sa iti impresionezi oaspetii cu un antreu delicios, poti incerca preparand ruladele mici cu castraveti pentru o masa festiva.

Inainte de a prepara aceasta reteta cu rinichi, este obligatoriu sa lasi rinichii curatati de partea alba o jumatate de ora in apa rece cu un pic de otet pentru a scoate mirosul neplacut din ei.

Rasolul de gaina poate fi folosit la supa, ciulama sau pilaf.El se poate servi ca atare, dupa ce a fiert impreuna cu zarzavatul de supa, impreuna cu garnitura de legume.

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.

Cartofii folositi pentru prajire se pot taia in felii subtiri si uniforme.

Compotul de mere se poate prepara din orice soi de mere.

Pentru dulceata de caise coapte se foloseste si apa de var care poate fi obtinuta astfel:

Pentru serbetul de vanilie se folosesc batoane de vanilie.

Crusorul este o bautura alcoolica, foarte apreciacta vara.

Crusonul de portocale este o bautura alcoolica de vara care se serveste rece.

Crusonul de fragi sau capsuni este un cocktail racoritor de vara care poate fi servit cu gheata.