Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Pentru dulceata de nuci negre se aleg nuci tinere, la inceput de toamna, care sa nu fie uscate sau viermoanoase la mijloc.

Ingrediente:

- 100 nuci tinere,
- ½ kg zahar,
- 4 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

La fel de gustos ca o inghetata de fructe, serbetul de lamaie este un desert aromat si gustos.

Preferat in sezonul rece, inclusiv in vremea sarbatorilor de iarna, cand se consuma citrice din abundenta, lichiorul de portocale este o bautura spirtoasa, cu gust dulceag, servita la desert in baloane.

Supa poate fi servita cu taitei, galuste, dar si cu gogosele de marimea unei nuci.

Friptura de vita este hranitoare daca stii cum sa o prepari 

Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.

Consumati in special la traditionala masa de Craciun, carnatii pot fi cumparati din comert sau preparati in casa din carne de porc, vita si oaie.

Dupa preferinte, se poate praji ficat de porc, de vita, sau ficatel de pasare.

La tigaie, puii se prepara intr-un timp scurt, daca sunt taiati in bucati, astfel incat sa fie patrunsi uniform.

Reteta de potarnichi pe varza este pentru 4 persoane.

Calcanul este un peste cu forma plata care traieste inclusiv in Marea Neagra.

Clasicii taitei sunt inlocuiti cu gogosele, realizate din acelasi aluat ca pentru taitei, doar cu forma diferita.

Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu carne de vita.

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.

Soriciul de porc este printre cele mai asteptate aperitive servite la masa de Craciun.

Un aperitiv gustos de vara sunt rosiile umplute cu ficat.

O reteta usor de pregatit chiar si de catre gospodinele incepatoare este puiul la tava.

Spre deosebire de puiul la tava care se prepara impreuna cu unt si cu sare, la potarniche se adauga slanina, frunze de vita de vie si unt.

Iata cantitatile exacte pentru aproximativ 6 persoane:

Piersicile sunt niste fructe zemoase de vara care pot fi folosite in diverse combinatii.

Desi marmelada de prune este cea mai cunoscuta, dupa o reteta similara se pregateste si marmelada de pere, singura diferenta fiind folosirea perelor in loc de prune.