Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Atunci cand vrei sa iti impresionezi oaspetii cu un antreu delicios, poti incerca preparand ruladele mici cu castraveti pentru o masa festiva.

Inainte de a prepara aceasta reteta cu rinichi, este obligatoriu sa lasi rinichii curatati de partea alba o jumatate de ora in apa rece cu un pic de otet pentru a scoate mirosul neplacut din ei.

Rasolul de gaina poate fi folosit la supa, ciulama sau pilaf.El se poate servi ca atare, dupa ce a fiert impreuna cu zarzavatul de supa, impreuna cu garnitura de legume.

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.

Cartofii folositi pentru prajire se pot taia in felii subtiri si uniforme.

Compotul de mere se poate prepara din orice soi de mere.

Pentru dulceata de caise coapte se foloseste si apa de var care poate fi obtinuta astfel:

Pentru serbetul de vanilie se folosesc batoane de vanilie.

Crusorul este o bautura alcoolica, foarte apreciacta vara.

Crusonul de portocale este o bautura alcoolica de vara care se serveste rece.

Crusonul de fragi sau capsuni este un cocktail racoritor de vara care poate fi servit cu gheata.

Ca alternativa la galustele de gris sau orez exista varianta cu carne.

Fritptura vanatoreasca este un amestec de carne de vita macra cu praz si condimente.

O mancare cu sos obtinuta din organe de vitel este cea cu rinichi si creier.

O reteta cu iz moldovenesc sunt parjoalele obtinute din carne tocata.

O reteta mai putin cunoscuta printre romani se realizeaza din intestine de sitar in amestec cu ficat si ciuperci.

Cartofii pai sunt asemanatori cu cei serviti la McDonald's.

Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate.

Prunele verzi sunt uneori folosite la acrirea ciorbelor, dar pot constitui ingredientul principal si in cazul dulcetii.

Surprinzator de aromat este serbetul de migdale amare al carui gust memorabil te va face sa il prepari atat iarna, cat si vara.