Aceasta mancare de legume este ideala in sezonul rece.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumePentru aceasta reteta se folosesc ardei grasi, rosii sau verzi care se umple cu vinete si se servesc cu sos.
Ca sa fie gata, mazarea verde trebuie sa fiarba aproximativ 30 de minute la foc iute.
Pentru piureul de urzici nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii.
O mancare de legume consistenta, care poate fi consumata si de vegetarieni este mancarea de dovlecei cu mazare si verdeata.
Coltunasii cu carne se pot prepara fierti, la cuptor dar se pot gati si prajiti in aluat de taitei, asa cum vedem din aceasta reteta.
Desi au o consistenta mai putin placuta, atunci cand stii sa le prepari ca la carte, bamele grecesti sunt gustoase si hranitoare.
Cu orez se pot umple dovlecei, rosii, varza, dar si ardei. Iata o reteta de post cu ardei rosii sau verzi umpluti cu orez.
Mazarea verde este o reteta cu legume usor de preparat care poate fi consumata ca atare sau in combinatie cu alte aperitive.
Daca reteta de fasole uscata cu ciolan este o adevarata specialitate traditionala, ce ar fi sa incerci si linte cu slanina afumata, care e la fel de gustoasa.
O reteta preferata de romani este iahnia cu fasole. Iata cum se prepara:
O mancare de toamna consistenta si plina de substante nutritive este varza dulce cu taitei.
Cele mai citite
Abonare