Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

 Cartofii prajiti sunt mancarea favorita a copiilor mai ales daca sunt serviti cu mujdei de usturoi.

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si cu prune uscate.

Pasta de gutui mai este cunoscuta in popor si sub denumirea de chitonag.

Dulceata se poate prepara atat din caise coapte, cat si din caise verzi.

Serbetul de cafea este un desert foarte aromat care poate fi preparat in orice sezon.

Kir-ul este o bautura alcoolica aromata datorita samburilor de cirese si caise folositi la prepararea sa.

Sufleul de peste este o reteta usor de preparat, care se obtine din sos alb si peste, in cazul de fata.

Zacusca de peste face parte din grupa conservelor de iarna.

Pentru marinata de peste se poate folosi crap, caras, macrou, hamsii sau un peste din categoria sturionilor (nisetru, morun, cega).

Ca la orice tip de preparat pane, picioarele de vitel se prajesc in tigaie dupa ce sunt trecute prin faina, ou si pesmet.

Un aperitiv cald usor de preparat este parizerul pane.

Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte (ca sa iasa mai fraged) si apoi uscat bine intr-o carpa curata.

Puiul pane se prepara similar cu picioarele de vita pane sau cu parizerul pane.

Potarnichile la tava pot fi preparate cu unt, ceapa si sos alb de smantana.

O varianta a compotului de prune este chisalita de prune, specifica zonei Moldovei, dar si altor sate din Romania.

O marmelada cu gust dulce acrisor este combinatia de portocale cu lamai.

Dulceata de cirese amare se prepara asemanator cu cea obtinuta din visine.

Un desert delicios care poate fi servit chiar la micul dejun este serbetul de ciocolata.

Pentru aceasta bautura alcoolica, se foloseste fructul unui arbore care creste in Asia si anume anasonul stelat.

Frecateii sunt o alternativa a clasicilor taitei de casa si se folosesc la supade legume cu sau fara carne.