Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.

Din morcovi se poate prepara o mancare cu sos de smantana care poate fi servita ca atare sau pe post de garnitura pentru carne.

Daca deja stim cum se umple ceapa cu carne, iata si o reteta de post usor de preparat pentru ceapa umpluta.

Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii sau cu sos alb.

Iata o reteta clasica de dovlecei cu sos alb:

Daca si tie iti place gustul dulceag al dovleceilor si nu ai timp sa pregatesti o mancare sofisticata in bucatarie, prepara dovlecei cu smantana.

Sufleul de parmezan este o reteta simpla, dar foarte hranitoare.

Inghetata de zmeura este extrem de apetisanta si se poate prepara vara din fructe de padure proaspete.

Indiferent de sezon, anumite legume se gasesc in stare proaspata, iar altele pot fi congelate.

Snitelul de legume este o alternativa a snitelului de carne, la fel ca si chiftelele de legume.

Ca sa fie mai gustoase, pentru chiftelele de legume se poate folosi un amestec de legume mai consistent cu oua si condimente.

Budinca de clatite cu legume poate fi servita ca felul doi la pranz, aceasta mancare fiind un inlocuitor pentru musacaua de legume.

Ciupercile pot fi preparate fierte, la cuptor sau pe gratar in fel si chip.

Aluatul de friganele se foloseste la prepararea diverselor aperitive la tigaie.

Volovanul este un fel de aluat frantuzesc folosit la prepararea diverselor mancaruri.

Se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare.

Pentru aceasta mancare cu oua, se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare.

Inainte de a fi date la cuptor, ciupercile se umple cu diverse ingredinte, cum ar fi coditele de la ciuperci si ceapa.

O alternativa pentru ciupercile la tava sunt ciupercile fripte pe gratar.

La fel ca pentru reteta de ciuperci la gratar, se aleg ciuperci proaspete, mari si frumoase.

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci proaspete, de marime mijlocie.