Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Alimentele preferate pot fi preparate in nenumarate moduri. Depinde de gustul si mai ales de imaginatia ta. Iata doar cateva idei care te vor ajuta sa privesti activitatea din bucatarie intr-un mod mai distractiv.

O serie de dulciuri si bauturi, printre care se numara bomboanele M&M, anumite sortimente de Coca-Cola si anumite produse Tic Tac, au disparut din magazinele americane. Produsele respective au devenit atat de cunoscute si de iubite incat nu sunt regretate doar in SUA, ci si in Romania.

Iti prezentam, astazi, o delicioasa si simplu de preparat plachie de pui, excelenta la inceputul sezonului de primavara.

Unii oameni gatesc, din placere, mancaruri complicate si variate. Altii o fac mai mult din nevoie, ca o rutina inevitabila. Indiferent de ce parte a baricadei esti, iti aratam cum poti sa ai rezultate notabile in bucatarie; sa fii mai eficient, pana la urma.

Daca suferi de celiachie(intoleranta la gluten) aceasta reteta te va bucura, cu siguranta. Checul marmorat fara gluten, caci despre el este vorba, nu e cu nimic mai prejos decat checul normal.

Mucenicii, Macinicii sau Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia reprezinta o sarbatoare ce are loc in fiecare an pe 9 martie. Practic, aceasta sarbatoare religioasa s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si astfel a aparut traditionala sarbatoare de Mucenicii sau Macinicii.

Ghee sau untul clarifiat este obtinut prin indepartarea grasimilor butirice de partile solide (proteine) si apa. Procesul de incalzire este lent, iar produsul obtinut nu trebuie confundat cu untul topit.

Tarta cu coacaze negre reprezinta un desert minunat, numai bun pentru un inceput de primavara atat de asteptat!

Prajitura Oreo Lava Cake sau Vulcan de Ciocolata este irezistibila, datorita exteriorului de blat pufos si a umpluturii de budinca, fiind usor de preparat dupa cum urmeaza:

Sprotul prajit reprezinta un preparat culinar pe care, cu siguranta, l-ati savurat, macar o data in viata, pe Litoral. Asimilati sezonului de vara, acesti deliciosi pestisori pot fi consumati si in restul anului, fiind excelenti mai ales in combinatie cu celebra mamaliga.

Papara sau ratota cu carnat reprezinta un mic dejun consistent, gustos si usor de facut. Iti poate satisface papilele gustative in orice dimineata, mai ales in cele geroase cand ai nevoie de mai multa energie.

Sutlac-ul( in turca, Sütlaç) este o budinca de orez facuta pentru prima oara in Imperiul Otoman al secolului al XIII-lea. De atunci si pana in zilele noastre, acest desert  a ocupat si ocupa un loc de cinste in bucataria turceasca.

Dovleacul poate fi consumat pe intreaga durata a sezonului rece, deoarece se recolteaza toamna, dar poate fi pastrat in camara si in lunile de iarna. Nutritionistii recomanda consumul de dovleac, care ne ajuta la mentinerea glicemiei si lupta impotriva ingrasarii.

Lahmacun sau pizza turceasca, asa cum e cunoscuta in fara Turciei, este un preparat pe baza de carne tocata si legume. Amestecul e, de obicei, destul de picant, intins pe un aluat mai subtire decat aluatul normal de pizza si e foarte crocant.

Borsul rusesc se prepara cu sfecla rosie, care ii schimba gustul si culoarea, dar si cu multe legume, care il fac consistent si satios , chiar daca nu contine proteine sau grasime animala.

Prajitura Morena este delicioasa, eleganta si relativ usor de facut(doua ore). Merge atat la ocazii speciale, cat si in orice moemnt ai pofta de o prajitura buna.

Pizza cu porumb este foarte rar preparata in Italia, tara de origine a pizzei. Cand o s-o gasesti, insa, intr-o pizzerie italiana, ea va purta numele de Pizza Mimosa. Si asta pentru ca seamana cu Torta Mimosa, un tort umplut cu crema de vanilie si acoperit in intregime cu mici cubulete de pandispan.

Musacaua este o mancare de origine turca preparata din carne tocata si felii de vinete, de cartofi sau de dovlecei, asezate in straturi alternative si coapta in cuptor. Exista multe retete de musaca. Ne-am gandit sa ne oprim, astazi, asupra retetei de musaca ardeleneasca.

Cocosul cu vin sau, in limba de provenienta, coq au vin e o reteta clasica din diversa gastronomie a Frantei. Se spune ca un preparat taranesc sta la baza acestei retete,  unul dintre cele mai vechi ale bucatariei din Hexagon.

Vanatul are o carne cu fibra puternica. Asa ca pentru a gati bine o astfel de carne, nu e suficienta prelucrarea termica. E necesarea si marinarea sau fezandarea(vanat cu pene). Astazi, iti prezentam o reteta spectaculoasa din aceasta zona: iepure marinat in vin, la tava.