Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi vei prepara inclusiv crema. Gustul? Desavarsit chiar si pentru cel mai pretentios gurmand. Dar sa nu mai mai pierdem timpul! Ia o foaie, un pix si noteaza!
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeOuale sunt produse perisabile. Probabil ca stie oricine acest aspect. Totusi, in anumite conditii, ele pot fi pastrate pentru o perioada lunga de timp. Azi iti vom prezenta o metoda simpla si eficienta de conservare a oualor fierte. Vor tine cateva luni bune, pana la jumatate de an!
Azi, iti prezentam o reteta aparte de paine. Se face la borcan si rezista la pastrare chiar si un an. Pregateste-o si o vei consuma cu mare pofta, mai ales in zilele cand uiti sa cumperi paine de la magazin. Ca sa nu iti mai spunem ca aceasta paine e sanatate curata!
Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului cu 15-20%. Exista, insa, o metoda mai eficienta de pastrare a patrunjelului! Timp de o luna il vei putea folosi fara sa fii nevoit/a sa-l ingheti! Lesne de inteles ca verdeata nu isi va pierde mai deloc din beneficii!
Te afli in perioada Postului sau poate , pur si simplu, nu consumi carne? Daca esti intr-o astfel de situatie, aceasta reteta asta este pentru tine. Snitelele din cartofi, caci la ele facem referire, se prepara rapid si ofera un gust de neuitat. Le poti consuma inclusiv la micul dejun!
Branza cheddar se gaseste in majoritatea magazinelor alimentare, insa gustul e, de multe ori, departe de cel autentic. Pentru a consuma o branza cheddar ca la mama ei, cum spunem noi, romanii, ar trebui sa o faci in propria bucatarie. Procesul de preparare necesita mult timp, dar nu e unul dificil.
Vrei sa faci ceva dulce, dar n-ai mult timp la dispozitie si poate nici mare chef? Daca da, ce zici de reteta asta de biscuiti?! Noi credem ca e pentru tine. Biscuitii acestia cu nuci se pregatesc rapid si ofera un gust de neuitat. Incearca reteta si cel mai probabil ne vei da dreptate!
Vrei un desert delicat, supergustos si nu foarte costisitor? Daca da, aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la prajitura cu portocale si lapte. O sa dai pe spate orice invitat, indiferent cat ar fi de mofturos!
Castravetii se conserva, prin traditie, peste iarna. Cei mai multi dintre noi ii preferam la saramura sau in otet, consumandu-i pana primavara devreme. Exista , insa, si alte metode de conservare. Despre acestea vom scrie in materialul de mai jos.
Te-ai intors de la serviciu si nu prea esti hotarat/a cu privire la ce sa pui pe masa la cina? Iti dam o mana de ajutor. Daca ai o punga cu cateva ciocanele prin congelator, reteta asta e pentru tine. Nu va veti opri prea usor din savurat; nici tu, nici cei dragi. Ia o foaie, un pix si noteaza.
Rechinul este o delicatesa in multe zone ale lumii. Se gateste in multe moduri(fript, prajit, ceviche etc). Foarte important de stiut este faptul ca rechinul trebuie bine curatat si tinut in lapte cateva ore inainte de a fi preparat. Azi ne vom opri asupra unei retete de ceviche de rechin.
Merele invelite in ciocolata au devenit un desert foarte popular in multe tari ale lumii. Magazinele de dulciuri pregatesc tot mai frecvent aceste delicatese, care, insa, nu sunt deloc ieftine. Daca poftesti la asa ceva, te sfatuim sa nu dai zeci de lei pe 200-250 grame! Poti prepara merele in ciocolata foarte simplu in propria bucatarie!
Vrei o salata simpla, rapida, dar, in egala masura, foarte gustoasa si aparte? Avem exact ceea ce iti trebuie. O reteta pe baza de crab si sfecla rosie. Te vei indragosti de ea iremediabil! In plus, va fi piesa de rezistenta pe orice masa, fie ea de zi cu zi sau de sarbatoare!
Rechinul este o delicatesa in multe zone ale lumii. Se gateste in multe moduri(fript, prajit, ceviche etc). Foarte important de stiut este faptul ca rechinul trebuie bine curatat si tinut in lapte cateva ore inainte de a fi preparat. Azi ne vom opri asupra unei retete simple de rechin la gratar.
Urzica este o planta erbacee din familia urticaceelor, utilizata in medicina, in alimentatie, dar si in industria textila. Astazi vom vorbi despre ceaiul de urzici, care ofera organismului vitaminele A, E si C, plus carotinoide si antioxidanti, necesare pentru intarirea sistemului imunitar.
Desertul care sa nu ingrase nu exis...Sa nu ne grabim! Exista desert care nu iti va afecta silueta. Trebuie doar sa inveti sa-l prepari. E simplu, delicios, are la baza mere si se face destul de rapid!
Clatitele americane sau pancakes, asa cum sunt numite in tara de origine, reprezinta un desert care se obtine foarte repede si ofera un gust de neuitat. Sunt preferate la micul dejun , dar pot fi consumate la orice masa.
Chutney este o conserva consistenta care poate fi preparata dintr-o varietate de fructe, legume si condimente. Exista multe retete de chutney, insa toate au la baza o procedura de baza, pe care v-o prezentam in cele ce urmeaza.
Iti place sa savurezi un Cappuccino deosebit? Banuim ca da. Aceasta bautura minunata se obtine din cafea si lapte. Poti cumpara produsul sau il poti prepara in propria bucatarie, dupa gustul propriu. Iata o reteta pentru cappuccino de casa foarte simpla. Te sfatuim sa prepari spuma de cafea in portii mici si sa o folosesti intr-o zi. Daca o lasi mai mult, ea incepe sa devina sfaramicioasa.
Obisnuiesti sa faci din cand in cand tartine? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta mai putin obisnuita. Cea pe care ti-o prezentam azi include sprot, rosii si cascaval. Suntem siguri ca vei fi incantat/a de gustul oferit de acest aperitiv aparte!
Cele mai citite
Abonare