Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai nicio idee? Iti prezentam o reteta rapida si care cu siguranta iti va delecta papilele gustative. Ne referim la fursecurile cu mere si branza de vaci, un deliciu chiar si pentru cei mai mofturosi. Ai nevoie cam de o ora sa le prepari. Ia o foaie si un pix si noteaza!

Fursecuri cu mere. Ingrediente:

Vrei ceva dulce, dar te-ai saturat de produsele din comert care nu ofera intotdeauna gustul dorit? Daca da, ar fi cazul sa prepari ceva in propria bucatarie! Iti dam o mana de ajutor, oferindu-ti o reteta greu de refuzat. Este vorba despre eclere cu crema si glazura de ciocolata.

Piftia sau racitura, asa cum este numita in anumite zone ale Romaniei, reprezinta un preparat foarte popular, care se regaseste pe mesele oamenilor mai ales in perioadele de sarbatoare. Deliciul poate fi preparat din aproape orice carne, de la cea de porc, la cocos, peste si pana la vita! Azi iti vom prezenta o reteta minunata care are la baza rasolul de vita.

Macroul este un peste foarte popular in bucataria romanului, indiferent de sezon. Se prepara intr-o multime de retete, de la afumatura, la saramura pana la gatitul in cuptor. Azi iti vom prezenta, insa, o reteta de macrou la borcan in suc propriu. Suntem singuri ca vei adopta rapid aceasta minunatie culinara!

Iti place painea de casa? O prepari frecvent in propria bucatarie? Daca raspunsul este da, iti prezentam azi o reteta aparte, care te va uimi intr-un sens pozitiv.  Este vorba despre painea-cola. De ce o numim asa? Pentru simplul motiv ca in reteta clasica inlocuim apa cu...cola.

Ghindele sunt fructele stejarului pe care, cel mai probabil, le asociezi cu hrana pentru veverite sau pentru porci mistreti. In realitate, ghindele pot reprezenta o hrana de calitate si pentru om! Azi iti aratam cum trebuie sa pregatesti fructele stejarului pentru a obtine o gustare hranitoare si sanatoasa.

Romanii sunt, in general, mari iubitori de vinete. Le consuma intr-o diversitate de retete, de la salata de vinete pana la mancarea de vinete. Multi pun aceste legume delicioase si la conserva pentru iarna. Despre aceasta metoda vom scrie azi. Iti prezentam o reteta de vinete la borcan care, foarte probabil, va intra pe lista ta de favorite.

Lecso este o mancare traditionala din Ungaria. Vorbim despre un ragut delicios sau o tocana de legume care contine, de obicei, ardei grasi, rosii, ceapa, sare si boia dulce/iute macinata. Mai jos ti-am pregatit o reteta simpla de lecso picant.

Cand spunem cartofi pai, cei mai multi dintre noi ne gandim la foarte popularii cartofi prajiti. Cartofii pai, insa, se pot prepara si la cuptor. Mai mult, nu e necesara folosirea uleiului alimentar! Daca ii vei prepara precum iti recomandam in cele ce urmeaza, vei obtine una dintre variantele sanatoase de consum! Ia un pix si o foaie si noteaza!

Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie sa stii ca exista posibilitatea de pastrare peste iarna. Despre una dintre cele mai simple metode de pastrare a verzii pana primavara, in materialul de mai jos.

Bucataria indiana este binecunoscuta pe intreg Mapamondul, datorita combinatiei unice de condimente si arome. Spiritul culinar al indienilor este de neegalat, iar mancarea din aceasta tara este intotdeauna aromata si gustoasa. Tocmai de aceea, majoritatea preparatelor indiene au devenit populare peste tot in lume.

Vrei un sos picant cu rosii in compozitie, care sa-ti rasfete papilele gustative, mai ales iarna, cand e cam penurie de legume si fructe gustoase? Avem reteta perfecta. E rapida si nici macar nu necesita fierbere!

Sfecla este o radacinoasa foarte populara, deoarece contine o multime de vitamine si minerale benefice. Se foloseste, de asemenea, intr-o multitudine de retete, iar atunci cand este gatita corespunzator ofera o aroma bogata. Exista multe moduri de a pregati sfecla, dar una dintre cele mai sanatoase metode este fierberea, care inmoaie radacina, fara a-i reduce din proprietati.

Salata de rosii si castraveti este o prezenta apetisanta pe mesele romanilor, cu predilectie in sezonul cald. Ce ai zice, insa, daca ai putea sa o consumi pe indelete si iarna? Se poate! Si nu! Nu trebuie neaparat sa cumperi legume proaspete, foarte scumpe in aceasta perioada. Avem o reteta de conserva pe care cu siguranta o vei incerca!

Marinarea ii sporeste considerabil aroma somonului, pastrandu-i, in egala masura, gustul unic. Spre deosebire de carnea rosie, pestele se marineaza cel mult o ora sau mai putin in cazul marinadelor(marinatelor) mai acide. Azi, ti-am pregatit 3 retete de somon marinat, printre care si una foarte interesanta din Nordul Europei.

Sprotul e un peste foarte cunoscut in Romania, fiind servit, cu predilectie, pe Litoral in timpul sezonului cald. Il stii cu siguranta! E prajit si poate fi confundat cu hamsia! Acest popular peste poate fi gatit si in alte moduri, evident. Azi, ti-am pregatit o reteta mai putin populara, dar ideala pentru cina. Iti vei da pe spate familia si oaspetii!

Azi, iti prezentam o reteta excelenta de sos picant pentru iarna. Are la baza binecunoscutele rosii. Se prepara foarte simplu si nu necesita sterilizare.

Te gandesti deja la conservele pentru iarna? Daca da, te sfatuim sa iei in cosiderare si aceasta reteta. Este vorba despre dovlecei marinati. Nu e o reteta foarte complicata, iar gustul te va da pe spate, fara indoiala.

Iti place sa savurezi o Coca-Cola rece? Ne-am mira sa spui nu, mai ales in zilele toride de vara. Stim ca o bei. Poate o savurezi mai des, poate mai rar, la temperatura camerei, putin rece sau foarte rece... Ce ai spune, insa, daca am adauga o metoda diferita de servire? Credem ca ti-ar placea. Ne referim la Coca-Cola gheata sau slushie, cum o numesc americanii.

Chiftelele de somon reprezinta o alternativa supergustoasa la fileul obisnuit de somon. Nu trebuie sa fii chef pentru a le prepara si nici nu dureaza foarte mult. In plus, poti servii acese minunatii in mai multe feluri: intr-un burger, alaturi de salatele preferate sau cu diverse garnituri.