Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Iti place pestele, dar te-ai saturat sa il mananci prajit, la gratar sau la cuptor? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la supa de peste. O vei prepara destul de repede, in cam o jumatate de ora, iar gustul va fi unul de exceptie.

Ceaiul Essiac este folosit impotriva diverselor forme de cancer, asta desi medicii nu recunosc eficienta sa. Controversata bautura a fost creata in urma cu mii de ani de catre populatia indigena de pe teritoriul Canadei. Ceaiul a devenit cunoscut in intreaga lume, dupa ce, in 1920, asistenta Rene Caisse(denumirea ceaiului este, de fapt, numele asistentei inversat) l-a administrat mai multor bolnavi de cancer. Rezultatele au fost promitatoare, iar de atunci se tot dezbate pe marginea subiectului.

Nutella reprezinta un desert pe care putini oameni nu l-au incercat. Probabil, ai savurat si tu aceasta crema de ciocolata cu gust unic. Ceea ce nu multa lume stie este faptul ca Nutella se poate prepara cu usurinta in bucataria proprie. Astazi, iti aratam cum!

Orice gospodina/gospodar credem ca stie sa prepare clasicii cartofi la cuptor. Nu stim, insa, daca si dupa reteta pe care am pregatit-o mai jos. Ne referim la cartofii inveliti in bacon. O sa fie un preparat care va surprinde placut invitatii de la masa de Anul Nou, atat din punct de vedere vizual, cat si din cel al gustului!

Un parfait cu iaurt are la baza ingrediente excelente pentru un mic dejun satios si sanatos. Vorbim despre iaur, granola, capsuni si afine. In realitate, reteta de parfait cu iaurt este destul de versatila, adica o poti modifica fara probleme in functie de gust. Dar sa trecem la reteta pregatita pentru astazi. E simpla si ofera un gust de neuitat!

Vrei sa faci niste prajituri speciale, dar nu ai formele dorite? Poti da o fuga pana la magazin sa cumperi formele potrivite sau poti obtine formele respective acasa! Ai nevoie doar de cateva cutii goale de suc! Da. Nu e o gluma. Iti aratam pas cu pas cum sa obtii formele dorite!

Prajitura cu mere este foarte populara in bucataria romaneasca. Exista o multime de retete in aceasta zona a gastronomiei, care mai de care mai interesante. Azi ne oprim asupra uneia simple care include doar 4 ingrediente si presupune un timp destul de scurt de preparare. Nu-ti face griji! Gustul va fi de neuitat.

Vrei sa prepari ceva dulce, dar n-ai pic de inspiratie? Nu e bai! Te ajutam cu o reteta simpla care-ti va delecta papilele gustative. Este vorba despre prajiturele facute din doar doua ingrediente. Evident, ai nevoie si de un cuptor :) Ia un pix, o foaie si noteaza reteta pentru acest desert minunat.

Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai nicio idee? Iti prezentam o reteta rapida si care cu siguranta iti va delecta papilele gustative. Ne referim la fursecurile cu mere si branza de vaci, un deliciu chiar si pentru cei mai mofturosi. Ai nevoie cam de o ora sa le prepari. Ia o foaie si un pix si noteaza!

Fursecuri cu mere. Ingrediente:

Vrei ceva dulce, dar te-ai saturat de produsele din comert care nu ofera intotdeauna gustul dorit? Daca da, ar fi cazul sa prepari ceva in propria bucatarie! Iti dam o mana de ajutor, oferindu-ti o reteta greu de refuzat. Este vorba despre eclere cu crema si glazura de ciocolata.

Piftia sau racitura, asa cum este numita in anumite zone ale Romaniei, reprezinta un preparat foarte popular, care se regaseste pe mesele oamenilor mai ales in perioadele de sarbatoare. Deliciul poate fi preparat din aproape orice carne, de la cea de porc, la cocos, peste si pana la vita! Azi iti vom prezenta o reteta minunata care are la baza rasolul de vita.

Macroul este un peste foarte popular in bucataria romanului, indiferent de sezon. Se prepara intr-o multime de retete, de la afumatura, la saramura pana la gatitul in cuptor. Azi iti vom prezenta, insa, o reteta de macrou la borcan in suc propriu. Suntem singuri ca vei adopta rapid aceasta minunatie culinara!

Iti place painea de casa? O prepari frecvent in propria bucatarie? Daca raspunsul este da, iti prezentam azi o reteta aparte, care te va uimi intr-un sens pozitiv.  Este vorba despre painea-cola. De ce o numim asa? Pentru simplul motiv ca in reteta clasica inlocuim apa cu...cola.

Ghindele sunt fructele stejarului pe care, cel mai probabil, le asociezi cu hrana pentru veverite sau pentru porci mistreti. In realitate, ghindele pot reprezenta o hrana de calitate si pentru om! Azi iti aratam cum trebuie sa pregatesti fructele stejarului pentru a obtine o gustare hranitoare si sanatoasa.

Romanii sunt, in general, mari iubitori de vinete. Le consuma intr-o diversitate de retete, de la salata de vinete pana la mancarea de vinete. Multi pun aceste legume delicioase si la conserva pentru iarna. Despre aceasta metoda vom scrie azi. Iti prezentam o reteta de vinete la borcan care, foarte probabil, va intra pe lista ta de favorite.

Lecso este o mancare traditionala din Ungaria. Vorbim despre un ragut delicios sau o tocana de legume care contine, de obicei, ardei grasi, rosii, ceapa, sare si boia dulce/iute macinata. Mai jos ti-am pregatit o reteta simpla de lecso picant.

Cand spunem cartofi pai, cei mai multi dintre noi ne gandim la foarte popularii cartofi prajiti. Cartofii pai, insa, se pot prepara si la cuptor. Mai mult, nu e necesara folosirea uleiului alimentar! Daca ii vei prepara precum iti recomandam in cele ce urmeaza, vei obtine una dintre variantele sanatoase de consum! Ia un pix si o foaie si noteaza!

Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie sa stii ca exista posibilitatea de pastrare peste iarna. Despre una dintre cele mai simple metode de pastrare a verzii pana primavara, in materialul de mai jos.

Bucataria indiana este binecunoscuta pe intreg Mapamondul, datorita combinatiei unice de condimente si arome. Spiritul culinar al indienilor este de neegalat, iar mancarea din aceasta tara este intotdeauna aromata si gustoasa. Tocmai de aceea, majoritatea preparatelor indiene au devenit populare peste tot in lume.

Vrei un sos picant cu rosii in compozitie, care sa-ti rasfete papilele gustative, mai ales iarna, cand e cam penurie de legume si fructe gustoase? Avem reteta perfecta. E rapida si nici macar nu necesita fierbere!