Rubarba este o planta cu nenumarate beneficii pentru sanatate. Are un continut ridicat de vitamina K, contribuind astfel la coagularea sangelui si la sanatatea oaselor. De asemenea, contine multa vitamina A, fibre si antioxidanti, elemente excelente pentru sanatatea sistemului digestiv si a inimii. Tulpinile de rubarba se pregatesc intr-o varietate de retete. Azi, ti-am pregatit o reteta pentru o prajitura cu rubarba.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeStafidele nu sunt altceva decat boabe de struguri uscate. Le cumparam, frecvent, din magazinele alimentare pentru a le folosi in diverse retete. Cum ai reactiona, insa, daca ti-am spune ca poti obtine gustoasele stafide la tine acasa? Da, se poate si nu e deloc complicat.
Pestele congelat in mod corect isi va pastra aroma si textura de inalta calitate, fiind considerat de multi bucatari la fel de calitativ precum pestele proaspat. E important de stiut ca pestele poate fi gatit si fara sa fie dezghetat, desi sunt recomandate tehnici speciale pentru gratar sau tigaie. Incearca-l! Daca nu-ti place, deongeleaza-l mai intai! Exista diferite cai de a dezgheta pestele fara a-i afecta calitatea.
Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.
Vrei sa inlocuiesti carbohidratii cu alimente mai hranitoare si mai sanatoase? Daca da, atunci ar trebui sa consumi quinoa neagra! Aceasta pseudocereala bogata in proteine si aminoacizi are o aroma mai dulce decat quinoa alba, ceea ce o transforma in alimentul ideal alaturi de legumele sau sosurile tale preferate.
Merluciul este un peste marin din familia gadidae (cod), cu corpul asemanator salaului, cu dinti puternici si mustati. Se comercializeaza in piete cu specific si hipermarketuri. Nu stim cat de popular este merluciul in bucataria ta, insa avem convingerea ca aceasta reteta te va da pe spate. Este vorba despre merluciul preparat la cuptor!
Lintea este o leguminoasa ce devine din ce in ce mai populara si in Romania. Se consuma in multe retete, fiind foarte consistenta, gustoasa si sanatoasa. Poti asezona lintea cu o varietate de ierburi, condimente si alte alimente.
Sparanghelul alb este, de fapt, sparanghel standard (verde) ce nu a crescut niciodata deasupra solului; lipsa luminii solare impiedica dezvoltarea clorofilei. In general, sparanghelul alb are o aroma mai blanda si un invelis mai dur decat omologul sau verde. Fierberea si pregatirea la abur sunt cele mai populare moduri de a gati sparanghelul alb, insa prajirea si gratarul sunt si ele metode destul de comune.
Vrei o gustare rapida si delicioasa? Daca da, avem o reteta sa ne tii minte! Este vorba despre gustarea asiatica ce are la baza castraveti proaspeti si morcovi. Gustarea se poate consuma simpla sau in combinatie cu diverse mancaruri, cu sau fara carne. Dar sa lasam vorbaria! Ia un pix si o foaie si noteaza!
Caramelizarea cepei este un truc simplu si eficient, pe care bucatarii recunoscuti il folosesc pentru a adauga aroma mancarii. Poti sa faci si tu asta in intimitatea bucatariei tale. Ai nevoie de timp, placere si putina pricepere. La final, ceapa caramelizata iti va fi de mare folos in sosuri(dip-uri) paste sau supe.
Scortisoara are multe utilizari culinare. Poate fi folosita si pentru a imbunatati sanatatea datorita nivelului sau ridicat de antioxidanti, precum si proprietatilor sale antiinflamatorii. Asadar, fie ca il vei folosi pentru sanatate sau pur si simplu pentru gustul sau, uleiul de scortisoara este o alegere ideala.
Sarlota este o crema preparata din lapte, oua, zahar, frisca si gelatina. La aceste ingrediente se adauga fructele preferate. In varianta cu mere, sarlota este foarte populara. Se face repede, e delicioasa si nu se consuma doar intr-un anumit sezon!
Iti plac clatitele? Daca da, azi, ti-am pregatit o reteta neobisnuita, ce are la baza 3 ingrediente. Ne referim la clatitele 3 pahare. O sa le adori! Se prepara foarte simplu si rapid.
Caramelele reprezinta un deliciu cremos si gustos pe care atat copiii, cat si adultii il iubesc. In varianta de casa, caramelele sunt si mai delicioase, fiind, in egala masura, distractiv de preparat. Atentie, insa! Gatitul cu zahar este o stiinta si necesita o anumita precizie. Cheia preparararii unor caramele gustoase si sanatoase? Respectarea retetei si folosirea unui termometru digital pentru gatit.
Pandispanul clasic se face, de obicei, din faina, ou si zahar. Azi, iti vom prezenta, insa, o retata aparte: pandispan japonez! Ar eingrediente mai multe si iese foarte fin si moderat de dulce, daca-l prepari cum trebuie!
Esti innebunit/a dupa consumul de morcovi? Vrei sa faci o pauza de la consumul de carne sau chiar esti vegetarian/a? Daca da, atunci aceasta reteta aparte este pentru tine. Vorbim despre prepararea morcovilor in stil coreean!
Blinia reprezinta o mancare traditionala din Rusia, care se face, de obicei, din aluat de clatite, asezat in straturi si avand diferite umpluturi sau fara nicio umplutura. Astazi, iti vom prezenta o reteta de blinii care are la baza gris si chefir. Poti consuma aceste bunatati la orice masa, pe post de mancare principala sau ca gustare. Tu alegi!
Scrumbia este un peste de sezon, care traieste in Marea Neagra. Incepand cu luna martie, timp de doua luni si jumatate, scrumbia intra pe Dunare pentru a-si depune icrele in bancuri foarte mari. E perioada in care, cu exceptia anumitor zone de prohibitie, pescarii au voie sa prinda scrumbie. Azi, iti vom prezenta o rulada delicioasa care are la baza acest peste aparte!
Iti plac produsele de panificatie facute in casa? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Vorbim despre chifle cu cascaval. Sunt usor de facut si le poti savura in orice moment al zilei, mai ales la micul dejun alaturi de ceaiul preferat.
Esti vegetarian sau pur si simplu vrei sa faci o pauza de la consumul de carne? Daca te afli intr-una dintre aceste situatii, aceasta reteta este pentru tine! Vorbim despre salata germana de cartofi. Gust desavarsit si sanatate curata!
Cele mai citite
Abonare