Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Budinca de gris cu mure reprezinta e un desert excelent, foarte usor de preparat. Poti inlocui murele cu alte fructe, dupa gust. Orice ai alege, rezultatul va fi unul delicios!

Biscuitii cu cocos se pot consuma in orice moment al zilei. Se prepara foarte usor si iti vor satisface garantat papilele gustative.

Prajitura Ana este un desert aparte prin aspectul sau unic si prin gustul  minunat. Indiferent daca sarbatoresti ceva sau esti la o obisnuita masa de pranz, sa zicem, aceasta prajitura reprezinta un desert potrivit.

Salata de gulii poate reprezenta cina de care ai nevoie, dupa o zi in care ai mancat peste masura! De asemenea, poti folosi aceasta salata ca garnitura pentru preparatele pe baza de carne.

In perioada sarbatorilor de iarna, icrele reprezinta un aperitiv excelent. Sunt gustoase, satioase si usor de preparat. Asa ca nu ezita sa le prepari la tine acasa!

Perioada sarbatorilor de iarna reprezinta un adevarat ospat pentru romani. Preparatele gustoase din carne porc  primeaza pe mese si devin, din pacate, principala sursa a exceselor alimentare ce pot provoca probleme grave de sanatate. Asa ca e bine sa mentii o doza de echilibru si sa variezi alimentatia.

Salamul de biscuiti cu banane reprezinta un desert delicios. Nu e dificil de preparat si nici nu necesita un timp de pregatire prea mare.

Omleta e o mancare potrivita aproape in orice moment. La micul dejun, la pranz, poate chiar si seara. Cine stie cum prefera fiecare?! Oricum, suntem siguri de un  lucru: omleta se face rapid si reprezinta o solutie mai ales pentru cei care se grabesc sau sunt in pana de idei.

Masa de Craciun inseamna traditie si mancaruri alese. Chiar daca predomina bucatele delicioase din carne de porc, nu trebuie sa ignori si alte delicatese. Spre exemplu, pestele, un aliment intotdeauna sanatos si gustos.

Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile. Preparatele din porc traditionale sunt aproape gata, asa ca trebuie sa ne gandeasca si la dulciuri.

Vrei sa pui ceva aparte pe masa de Craciun, fara un efort considerabil? Ai putea incerca sa prepari TARTINE VESELE, niste aperitive festive care vor bucura atat ochii cat si papilele celor dragi.

Gatitul rapid nu e la indemana oricui si, de cele mai multe ori, nu reprezinta solutia cea mai buna. Dar daca esti presat de timp, trebuie sa inveti sa te descurci! Exista trucuri de bucatarie care iti vor simplifica foarte mult munca, iar timpul tau pretios va fi salvat!

In perioada sarbatorilor, cele mai multe gospodine pregatesc prajituri delicioase. Si stim cu totii ca un desert de buna calitate se face, de cele mai multe ori, pe baza de oua. Unele preparate au nevoie doar de galbenusuri, motiv pentru care separarea lor iti va produce batai de cap si pierdere de vreme.

Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa, insa poate contine si lapte sau lichioruri alcoolice. Denumirea preparatului provine de la cuvantul arab sherbet, cu radacini indo-europene.

Daca ai incercat de atatea ori sa faci clatite, dar nu ti-au iesit niciodata asa cum ai dorit, e timpul sa renunti la metoda clasica. Astazi, iti prezentam o modalitate pe care nici macar un om cu doua maini stangi nu o poate gresi!

Fasolea reprezinta unul dintre alimentele extrem de apreciate de catre romani. In mod traditional,  savuram aceasta leguma minunata in iahnie, in ciorba sau sub forma de fasole batuta. Astazi, va prezentam o reteta oarecum alternativa la clasica iahnie de fasole: tocanita de fasole cu chorizo!

Ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti. Astazi, iti prezentam o reteta care o sa ti se para, probabil, inedita: ciorba de perisoare cu varza rosie. 

Toba nu lipseste de pe masa romanilor in perioda Craciunului. Cu siguranta, cei mai multi ati auzit de toba de porc. Exista, insa, o alternativa la fel de gustoasa, pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, nu pot sa nu vor sa consume carne de la Ghita: toba de pui!

De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca un cozonac pufos si gustos! Din multitudinea de retete destinate acestui minunat produs traditional, am ales pentru astazi COZONACUL DOMNESC.

Tortul de Craciun reprezinta o delicatese pentru orice roman. Indiferent ce tip de hrana preferi in mod cotidian, aceasta prajitura de sarbatoare trebuie sa iti satisfaca papilele gustative.