Vrei o gustare rapida si delicioasa? Daca da, avem o reteta sa ne tii minte! Este vorba despre gustarea asiatica ce are la baza castraveti proaspeti si morcovi. Gustarea se poate consuma simpla sau in combinatie cu diverse mancaruri, cu sau fara carne. Dar sa lasam vorbaria! Ia un pix si o foaie si noteaza!
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeCaramelizarea cepei este un truc simplu si eficient, pe care bucatarii recunoscuti il folosesc pentru a adauga aroma mancarii. Poti sa faci si tu asta in intimitatea bucatariei tale. Ai nevoie de timp, placere si putina pricepere. La final, ceapa caramelizata iti va fi de mare folos in sosuri(dip-uri) paste sau supe.
Scortisoara are multe utilizari culinare. Poate fi folosita si pentru a imbunatati sanatatea datorita nivelului sau ridicat de antioxidanti, precum si proprietatilor sale antiinflamatorii. Asadar, fie ca il vei folosi pentru sanatate sau pur si simplu pentru gustul sau, uleiul de scortisoara este o alegere ideala.
Sarlota este o crema preparata din lapte, oua, zahar, frisca si gelatina. La aceste ingrediente se adauga fructele preferate. In varianta cu mere, sarlota este foarte populara. Se face repede, e delicioasa si nu se consuma doar intr-un anumit sezon!
Iti plac clatitele? Daca da, azi, ti-am pregatit o reteta neobisnuita, ce are la baza 3 ingrediente. Ne referim la clatitele 3 pahare. O sa le adori! Se prepara foarte simplu si rapid.
Caramelele reprezinta un deliciu cremos si gustos pe care atat copiii, cat si adultii il iubesc. In varianta de casa, caramelele sunt si mai delicioase, fiind, in egala masura, distractiv de preparat. Atentie, insa! Gatitul cu zahar este o stiinta si necesita o anumita precizie. Cheia preparararii unor caramele gustoase si sanatoase? Respectarea retetei si folosirea unui termometru digital pentru gatit.
Pandispanul clasic se face, de obicei, din faina, ou si zahar. Azi, iti vom prezenta, insa, o retata aparte: pandispan japonez! Ar eingrediente mai multe si iese foarte fin si moderat de dulce, daca-l prepari cum trebuie!
Esti innebunit/a dupa consumul de morcovi? Vrei sa faci o pauza de la consumul de carne sau chiar esti vegetarian/a? Daca da, atunci aceasta reteta aparte este pentru tine. Vorbim despre prepararea morcovilor in stil coreean!
Blinia reprezinta o mancare traditionala din Rusia, care se face, de obicei, din aluat de clatite, asezat in straturi si avand diferite umpluturi sau fara nicio umplutura. Astazi, iti vom prezenta o reteta de blinii care are la baza gris si chefir. Poti consuma aceste bunatati la orice masa, pe post de mancare principala sau ca gustare. Tu alegi!
Scrumbia este un peste de sezon, care traieste in Marea Neagra. Incepand cu luna martie, timp de doua luni si jumatate, scrumbia intra pe Dunare pentru a-si depune icrele in bancuri foarte mari. E perioada in care, cu exceptia anumitor zone de prohibitie, pescarii au voie sa prinda scrumbie. Azi, iti vom prezenta o rulada delicioasa care are la baza acest peste aparte!
Iti plac produsele de panificatie facute in casa? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Vorbim despre chifle cu cascaval. Sunt usor de facut si le poti savura in orice moment al zilei, mai ales la micul dejun alaturi de ceaiul preferat.
Esti vegetarian sau pur si simplu vrei sa faci o pauza de la consumul de carne? Daca te afli intr-una dintre aceste situatii, aceasta reteta este pentru tine! Vorbim despre salata germana de cartofi. Gust desavarsit si sanatate curata!
Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi vei prepara inclusiv crema. Gustul? Desavarsit chiar si pentru cel mai pretentios gurmand. Dar sa nu mai mai pierdem timpul! Ia o foaie, un pix si noteaza!
Ouale sunt produse perisabile. Probabil ca stie oricine acest aspect. Totusi, in anumite conditii, ele pot fi pastrate pentru o perioada lunga de timp. Azi iti vom prezenta o metoda simpla si eficienta de conservare a oualor fierte. Vor tine cateva luni bune, pana la jumatate de an!
Azi, iti prezentam o reteta aparte de paine. Se face la borcan si rezista la pastrare chiar si un an. Pregateste-o si o vei consuma cu mare pofta, mai ales in zilele cand uiti sa cumperi paine de la magazin. Ca sa nu iti mai spunem ca aceasta paine e sanatate curata!
Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului cu 15-20%. Exista, insa, o metoda mai eficienta de pastrare a patrunjelului! Timp de o luna il vei putea folosi fara sa fii nevoit/a sa-l ingheti! Lesne de inteles ca verdeata nu isi va pierde mai deloc din beneficii!
Te afli in perioada Postului sau poate , pur si simplu, nu consumi carne? Daca esti intr-o astfel de situatie, aceasta reteta asta este pentru tine. Snitelele din cartofi, caci la ele facem referire, se prepara rapid si ofera un gust de neuitat. Le poti consuma inclusiv la micul dejun!
Branza cheddar se gaseste in majoritatea magazinelor alimentare, insa gustul e, de multe ori, departe de cel autentic. Pentru a consuma o branza cheddar ca la mama ei, cum spunem noi, romanii, ar trebui sa o faci in propria bucatarie. Procesul de preparare necesita mult timp, dar nu e unul dificil.
Vrei sa faci ceva dulce, dar n-ai mult timp la dispozitie si poate nici mare chef? Daca da, ce zici de reteta asta de biscuiti?! Noi credem ca e pentru tine. Biscuitii acestia cu nuci se pregatesc rapid si ofera un gust de neuitat. Incearca reteta si cel mai probabil ne vei da dreptate!
Vrei un desert delicat, supergustos si nu foarte costisitor? Daca da, aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la prajitura cu portocale si lapte. O sa dai pe spate orice invitat, indiferent cat ar fi de mofturos!
Cele mai citite
Abonare