Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Crema de castane se foloseste la prepararea dulciurilor si are la baza castane, unt si sirop de zahar

Folosita la prepararea prajiturilor de vara cu gust dulce-acrisor, crema de fructe este imbogatita cu frisca.

Pralinele se obtin in mod obisnuit din sirop de zahar cu nuci.

Crema de alune cu frisca se prepara in doar cateva minute si se foloseste in special la umplerea prajiturilor si torturilor.

O crema de fructe dulce, ideala de preparat in sezonul estival este crema de caise cu frisca.

O salata usor de facut, care iti rapeste doar cateva minute din timp este salata de fructe cu frisca.

Folosita la aromatizarea cozonacilor si prajiturilor, crema de nuci se prepara in doar cateva minute.

Crema de castane o data preparata se asociaza cu biscuiti, sirop de rom si frisca.

Un desert revogorant de vara este crema de fragi cu rom si frisca batuta.

Spuma cu mere este un jeleu mai gros format din piure de mere, zahar, gelatina si coaja de lamaie.

Daca vrei sa prepari un dulce rapid si sanatos, fructele in combinatie cu zahar iti ofera energie datorita elementelor nutritive din continut.

Aceasta crema de biscuiti se foloseste la prajituri si poate fi imbogatita cu rom.

Aceasta reteta se pregateste asemanator cu laptele de pasare, doar ca se adauga in plus cacao si migdale prajite.

Jeleul de fructe este un desert delicios apreciat atat de catre copii, cat si de catre adulti.

Jeleul cu rom este un adevarat rasfat pentru papilele gustative.

Intrebuintata inclusiv la celebra prajitura Tiramisu, crema de cafea are o aroma deosebita, de aceea merita sa o incerci si tu.

Aceasta crema, asa cum ii spune si numele se foloseste la prepararea cozonacului, dar si la umplerea torturilor.

Acest desert clasic este o crema usoara, aromatizata cu rom si vanilie care se poate servi rece daca este vara si cald daca este iarna.

Pentru ca jeleul sa se inchege, este nevoie sa se introduca in compozitie mai multe foi de gelatina.

Glazura marmorata se obtine din doua glazuri contrastante la culoare cum ar fi glazura alba de zahar si glazura de ciocolata.