Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat cu aluatul de gogosi.

Aceasta reteta cu fructe se prepara similar cu merele in aluat, cu mentiunea ca in loc de mere se folosesc caise.

Pentru sufleul de ciocolata se folosesc aceleasi ingrediente ca pentru sufleul de vanilie, la care se adauga doua linguri de cacao sau batoane de ciocolata dupa preferinte.

Pentru a desavarsi gustul perelor, puteti folosi nuci pisate sau alte ingrediente la alegere.

Merele in aluat se pot prepara la cuptor, dar si praji. Noi va propunem o reteta de mere prajite in aluat.

Pentru gogosile din aluat pripit se poate pregati un sos de cacao sau de ciocolata.

Un sufleu dulce si aromat care poate fi servit ca desert dupa masa de pranz sau la ora cinei este sufleul cu vanilie.

Pentru reteta de mere in aluat se poate folosi aluatul cu caimac.

Gogosile sunt un desert preparat de majoritatea gospodinelor pentru simplul fapt ca atunci cand ai pofta de ceva dulce, acestea se obtin repede, fara prea mult efort.

Sufleul de castane este un antreu cald aromat si satios care poate fi servit la ora cinei.

Un desert racoros de vara este casata cu fructe. Afla cum se prepara din aceasta reteta.

O reteta atipica de Paste este pasca cu orez care este considerata o alternativa pentru pasca cu branza.

Casata cu crema este o reteta racoroasa pentru primavara.

Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in serbetiera sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.

Un desert aromat facut din aluat cu crema de unt este trandafirul.

Daca papanasii prajiti nu sunt indicati pentru cei care sufera de bila, papanasii fierti sunt mult mai usor de digerat.

Papanasii prajiti sunt un deliciu culinar ce poate fi servit ca desert.

Inghetata de visine este un desert racoros de vara care se prepara cu visine proaspete in iunie si iulie.

Inghetata de caise preparata in casa are un continut proteic mai ridicat datorita cremei de ou.

Inghetata de zmeura este extrem de apetisanta si se poate prepara vara din fructe de padure proaspete.