Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

O crema apetisanta, care imbogateste gustul croasantelor, tartelor si a altor preparate dulci este crema de vanilie.

Ciocolata utilizata este anume pentru glasat.

Cornetele cu frisca se pot acoperi cu glazura de ciocolata, dar, lasate simple, fara umplutura ele se pastreaza mai multe zile.

Numite si choux a la creme, aceste gogosi se umple cu crema de vanilie.

Vrei sa prepari o crema rapida pentru a imbogati gustul biscuitilor? Ei bine, atunci incearca o crema la minut cu ou.

O crema clasica, folosita la o multime de prajituri si torturi este crema de frisca.

Corabioarele sunt un fel de fursecuri si se obtin din aluat cu unt.

Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu marmelada.

Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate fi servit in orice moment al zilei, inclusiv la micul dejun.

Covrigeii cu scortisoara sunt perfecti pentru un mic dejun consistent din care nu lipseste ceaiul de plante sau sucul de portocale.

Numite si macaroane dulci, aceste turtite cu albus se pot prepara cu migdale sau nuci.

Biscuitii cu coaja de portocala se prepara usor si se pun la copt in tava de placinta unde se lasa sa se rumeneasca.

O reteta dulce de biscuiti economici este cea cu vanilie. Acesti biscuiti pot fi consumati la o ceasca de ceai sau cafea.

Biscuitii dulci se prepara in moduri variate.

Acesti biscuiti sub forma unor limbi de pisica se prepara simplu si usor, iar untul din reteta poate fi inlocuit cu smantana.

O reteta simplu de realizat, care se obtine din trei ingrediente de baza sunt turtitele de nuci cu albus.

Reteta de baza pentru aluatul fraged are cinci ingrediente esentiale care dau o consistenta moale acestui tip de aluat.

In sezonul rece este timpul sa culegi roadele muncii tale si sa folosesti conservele din camara in prajituri de casa simple si delicioase.

O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de nuci cu marmelada.

Biscuitii cu stafide si rom sunt o gustare aromata. Acestia pot fi serviti impreuna cu o ceasca de ceai sau cafea.