Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Preparat asemeni unei budinci, orezul cu lapte poate fi asezonat cu fructe proaspete sau din compot.

Orezul cu lapte se pregateste la masa de seara si se obtine similar cu grisul cu lapte.

Pentru aceasta reteta de portocale sunt date cantitatile minime. Pentru dulceata de portocale se folosesc fructe cu coaja groasa si potrivit de mari.

Toamna este sezonul strugurilor, iar o reteta de sezon este si dulceata de struguri.

Dulceata de pepene poate fi obtinuta atat din pepene verde, cat si din pepene galben.

Aceasta dulceata poate fi preparata in august sau septembrie din pepeni romanesti.

Dulceata de piersici se prepara de obicei vara si se conserva in borcane de sticla.

Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu floare de nufar.

Perele busuioace sunt un soi de pere de mici dimensiuni din zona Moldovei.

Pentru dulceata de gutui se folosesc cateva fructe rase sau taiate in bucatele mici.

La fel de parfumat ca serbetul din flori de salcam este si acest desert dulce obtinut din floare de tei.

Cornul este un arbust de padure cu fructe acrisoare al caror gust se apropie de cel al visinelor si al merisoarelor.

Toporasii infloresc primavara, iar din aceste flori se poate prepara un serbet aromat.

Cand auzim de gogonele, automat ne gandim la muraturi. Dar din gogonele putem prepara si dulceata.

Florile de salcam au un parfum deosebit pe care il puteti savura la propriu preparand acest serbet.

O reteta foarte apreciata in sezonul rece este dulceata de prune brumarii.

Pentru aceasta reteta dulce se folosesc alune prajite si pisate.

Pentru dulceata de caise coapte se foloseste si apa de var care poate fi obtinuta astfel:

Pentru serbetul de vanilie se folosesc batoane de vanilie.

Prunele verzi sunt uneori folosite la acrirea ciorbelor, dar pot constitui ingredientul principal si in cazul dulcetii.