Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Dovleacul poate fi consumat pe intreaga durata a sezonului rece, deoarece se recolteaza toamna, dar poate fi pastrat in camara si in lunile de iarna. Nutritionistii recomanda consumul de dovleac, care ne ajuta la mentinerea glicemiei si lupta impotriva ingrasarii.

Prajitura Morena este delicioasa, eleganta si relativ usor de facut(doua ore). Merge atat la ocazii speciale, cat si in orice moemnt ai pofta de o prajitura buna.

Orice prajitura pe baza de capsuni este minunata. Cu atat mai mult un tort care iti poate intregi o masa festiva, alaturi de familie si de prieteni. Acest tort  e delicios, cu un gust fin dulce-acrisor si se prepara relativ repede, in aproximativ o ora, ora si jumatate(in functie de priceperea celui care-l prepara).

Budinca de ovaz cu fructe este o rajitura delicioasa si sanatoasa, pe care o puteti consuma in orice moment al zilei.

Prajitura Tosca se face relativ usor, chiar daca, in aparenta, pare dificil de preparat. E un desert excelent in orice moment al zilei si are un aspect minunat.

Porridge-ul reprezinta un mic dejun foarte popular in Marea Britanie si in SUA! Ce este acesta? In principal, este vorba despre fulgi de ovaz incalziti cateva minute in lapte, la foc mic spre mediu, pana cand se umfla usor.

Placinta Poale-n brau isi are originea in Moldova si reprezinta un desert delicios, in orice moment al zilei.

Tortul de clatite este foarte gustos, te costa putin si dintre toate torturile se prepara cel mai usor si rapid.

Gogosile sunt un deliciu la orice mic dejun, indiferent de vreme sau anotimp. Astazi, iti prezentam o reteta de gogosi banatene. Sigur o sa tii minte un asemenea gust!

Budinca de banane cu cacao este o gustare delicioasa, mai ales dupa-amiaza, cand pofta de dulce isi face simtita aparitia.  Acest desert minunat se poate consuma si in zilele de post.

Prajitura(tortul) Zidarul Betiv se numeste asa dintr-un simplu motiv: se face pe baza de rom! Are un gust minunat, se prepara repede si arata excelent. 

Budinca de gris cu mure reprezinta e un desert excelent, foarte usor de preparat. Poti inlocui murele cu alte fructe, dupa gust. Orice ai alege, rezultatul va fi unul delicios!

Prajitura Ana este un desert aparte prin aspectul sau unic si prin gustul  minunat. Indiferent daca sarbatoresti ceva sau esti la o obisnuita masa de pranz, sa zicem, aceasta prajitura reprezinta un desert potrivit.

Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile. Preparatele din porc traditionale sunt aproape gata, asa ca trebuie sa ne gandeasca si la dulciuri.

Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa, insa poate contine si lapte sau lichioruri alcoolice. Denumirea preparatului provine de la cuvantul arab sherbet, cu radacini indo-europene.

Daca ai incercat de atatea ori sa faci clatite, dar nu ti-au iesit niciodata asa cum ai dorit, e timpul sa renunti la metoda clasica. Astazi, iti prezentam o modalitate pe care nici macar un om cu doua maini stangi nu o poate gresi!

De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca un cozonac pufos si gustos! Din multitudinea de retete destinate acestui minunat produs traditional, am ales pentru astazi COZONACUL DOMNESC.

Tortul de Craciun reprezinta o delicatese pentru orice roman. Indiferent ce tip de hrana preferi in mod cotidian, aceasta prajitura de sarbatoare trebuie sa iti satisfaca papilele gustative.

Deshidratarea bananelor nu este un lucru complicat si prin aceasta procedura puteti obtine o gustare sanatoasa, pentru intreaga familie.

Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa cina.