Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Placinta Poale-n brau isi are originea in Moldova si reprezinta un desert delicios, in orice moment al zilei.

Tortul de clatite este foarte gustos, te costa putin si dintre toate torturile se prepara cel mai usor si rapid.

Gogosile sunt un deliciu la orice mic dejun, indiferent de vreme sau anotimp. Astazi, iti prezentam o reteta de gogosi banatene. Sigur o sa tii minte un asemenea gust!

Budinca de banane cu cacao este o gustare delicioasa, mai ales dupa-amiaza, cand pofta de dulce isi face simtita aparitia.  Acest desert minunat se poate consuma si in zilele de post.

Prajitura(tortul) Zidarul Betiv se numeste asa dintr-un simplu motiv: se face pe baza de rom! Are un gust minunat, se prepara repede si arata excelent. 

Budinca de gris cu mure reprezinta e un desert excelent, foarte usor de preparat. Poti inlocui murele cu alte fructe, dupa gust. Orice ai alege, rezultatul va fi unul delicios!

Biscuitii cu cocos se pot consuma in orice moment al zilei. Se prepara foarte usor si iti vor satisface garantat papilele gustative.

Prajitura Ana este un desert aparte prin aspectul sau unic si prin gustul  minunat. Indiferent daca sarbatoresti ceva sau esti la o obisnuita masa de pranz, sa zicem, aceasta prajitura reprezinta un desert potrivit.

Salamul de biscuiti cu banane reprezinta un desert delicios. Nu e dificil de preparat si nici nu necesita un timp de pregatire prea mare.

Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile. Preparatele din porc traditionale sunt aproape gata, asa ca trebuie sa ne gandeasca si la dulciuri.

Sorbetul este un desert rece considerat de specialisti stramosul inghetatei. Acesta are la baza fructe si apa, insa poate contine si lapte sau lichioruri alcoolice. Denumirea preparatului provine de la cuvantul arab sherbet, cu radacini indo-europene.

Daca ai incercat de atatea ori sa faci clatite, dar nu ti-au iesit niciodata asa cum ai dorit, e timpul sa renunti la metoda clasica. Astazi, iti prezentam o modalitate pe care nici macar un om cu doua maini stangi nu o poate gresi!

De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca un cozonac pufos si gustos! Din multitudinea de retete destinate acestui minunat produs traditional, am ales pentru astazi COZONACUL DOMNESC.

Tortul de Craciun reprezinta o delicatese pentru orice roman. Indiferent ce tip de hrana preferi in mod cotidian, aceasta prajitura de sarbatoare trebuie sa iti satisfaca papilele gustative.

Deshidratarea bananelor nu este un lucru complicat si prin aceasta procedura puteti obtine o gustare sanatoasa, pentru intreaga familie.

Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa cina.

Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite creme,.

Melcii cu scortisoara sunt niste produse de patiserie delicioase, foarte usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Acadelele din pandispan sunt o modalitate grozava de a consuma prajituri, fara a modifica retetele acestora, iar datorita dimensiunilor reduse pot fi consumate de catre copii si adulti, indiferent de ocazie.   

Fursecurile din premix de tort sunt usor de preparat, mai ales daca aveti ca ajutoare copii.