Legume si condimente

Afla cum poti pastra legumele mai mult timp, cum le poti conserva sau cum poti prepara diverse condimente.

Chiar daca iarna este sezonul muraturilor, castravetii in saramura se pot consuma in orice sezon, inclusiv vara.

Multe gospodine se pregatesc din timp pentru sezonul rece si isi incarca congelatorul si camara cu o multime de zarzavat pentru ciorba si mancaruri.

Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa preferinta.

Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se adauga si cateva tomate.

Pentru a manca pe durata sezonului rece rosii gustoase, conservate in propria locuinta fara amidon sau alti conservanti nocivi pentru organism, multi oameni prepara bulion de rosii. 

Pentru conservarea rosiilor uscate in bulion, se aleg rosii coapte, de preferinta rotunde sau prunisoare, deoarece au pulpa carnoasa, sunt mai putin apoase si au seminte putine.

Conservele de rosii sunt foarte apreciate in orice gospodarie, de aceea ele sunt preparate in diverse moduri de majoritatea gospodinelor.

Daca doriti sa serviti cartofi copti la cina, dar nu aveti rabdare sa-i coaceti in cuptorul traditional timp de o ora, folositi cuptorul cu microunde!

Una dintre problemele pe care le creeaza pastrarea cartofilor pe timp indelungat o reprezinta incoltirea acestora. Mai jos aveti cateva metode prin care puteti evita incoltirea cartofilor.

Desi Avocado este un fruct ce se gaseste in majoritatea supermarket-urilor, putini sunt cei ce se incumeta sa cumpere unul; multi nu stiu cum se taie Avocado si ce anume se mananca din el, iar altii il considera o leguma.

Gustul mancarurilor este adesea imbogatit de gospodine cu diverse ierburi uscate, condimente si pulbere pe baza de legume si carne. Deoarece vegeta sau delikatul din comert are adesea in componenta prea multa sare, coloranti si conservanti nocivi pentru sanatate, ideal este sa preparam in bucataria proprie pudra din legume.

Salata verde este vedeta primaverii atat in perioada postului, cat si in zilele festive, cand poate fi asezonata cu o friptura suculenta, se consuma ca atare alaturi de alte legume sau este folosita ca decor la ouale umplute si alte preparate culinare.

Ciupercile proaspete cumparate de la un magazin sau culese din salbaticie ori din cultura proprie raman proaspete o vreme indelungata daca stii cum sa le depozitezi corect.