Legume si condimente

Afla cum poti pastra legumele mai mult timp, cum le poti conserva sau cum poti prepara diverse condimente.

Guacamole este o compozitie delicioasa si sanatoasa pe baza de avocado, cu origini in Mexic. Cuvantul este o combinatie azteca formata din ahuacatl (avocado) si molli (sos). In cele ce urmeaza, iti vom prezenta reteta pentru guacamole clasic.

Papaya este un fruct exotic, cunoscut si ca fructul ingerilor. E foarte gustos si benefic pentru sanatate atunci cand e bine copt. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest fruct minunat.

Avocado este un fruct delicios si nutritiv, dar, de asemenea, se strica rapid. Dupa ce este taiat, fructul de avocado isi schimba aspectul rapid, deoarece aerul reactioneaza cu enzimele de pe suprafata fructului. Din fericire, poti pastra avocado taiat pana in momentul utilizarii, inclusiv in varianta guacamole. In plus, poti incetini procesul de coacere a unui avocado intreg, pentru a-l mentine mai verde.

Cartofi copti cu mustar - o reteta ideala atat pentru vegetarieni, cat si pentru cei care aleg sa tina post. Asta nu inseamna ca gustul nu e recomandat si omnivorilor, care pot servi aceasta mancare ca atare sau ca garnitura.

Ketchup-ul a devenit un aliment foarte popular in Romania, dupa Revolutia din 1989. Astazi, pizza sau cartofii prajiti sunt de neconceput fara acest ingredient gustos si colorat. Nu ar fi, insa, minunat, daca ai consuma ketchup de casa? In acest caz, ai avea siguranta ca toate ingredientele sunt naturale. Asadar, iti prezentam o reteta de ketchup moldovenesc.

Romanii sunt mari amatori de muraturi. Gogonelele si castravetii sunt pe lista favoritelor, insa exista si alte legume si fructe care pot fi conservate cu succes. Iata care sunt acestea.

Broccoli este una dintre legumele cele mai sanatoase pentru organsimul uman, acesta fiind indicat de medici pentru tratarea sau ameliorarea mai multor afectiuni. Mai jos gasesti o serie de retete prin care afli cum sa prepari broccoli!

Cartofi dulci cu parmezan la cuptor - o reteta pe care suntem siguri ca nu o prepari in fiecare zi. Asta pentru ca, in Romania, cartofii dulci nu sunt foarte cunoscuti. Un alt element important ar fi pretul: cartofii dulci sunt si de 6 ori mai scumpi in hipermarketurile romanesti decat fratii  lor albi sau rosii. Totusi, ar fi bine sa nu te uiti la bani: cartofii dulci sunt foarte sanatosi: previn diabetul si lupta impotriva cancerului!

Astazi, iti prezentam o reteta speciala, potrivita in perioada Postului; o reteta pe care, cu siguranta, nu o pregatesti in fiecare zi! Ne referim la amestecul de legume thailandez la wok. Prepararea nu va dura mai mult de jumatate de ora!

Gogosari in sos de mustar - o reteta foarte simpla pe care orice gospodina si-ar dori sa o cunoasca. Cat despre gust? Probabil, niciunul dintre voi nu se va declara nemultumit de el. Sa vedem despre ce este vorba.

Astazi, iti prezentam o reteta speciala, bazata doar pe legume si condimente. Ne referim la conopida pane sau arabeasca. Ia o foaie si un pix si noteaza!

Tot mai multi romani se simt atrasi, in ultima perioada, de retetele cu aer exotic. Ne referim la diversele combinatii legume-fructe, care acum 30 ani erau de neconceput pentru majoritatea. Din aceasta categorie, azi, iti prezentam salata de spanac si fructe.

Sezonul pepenelui continua! Iti prezentam, astazi, o reteta care combina delicios pepenele rosu(verde) cu branza. Aceasta salata minunata se prepara in doar cateva minute.

Iti plac ardeii copti, dar te ia durerea de cap cand te gandesti ca trebuie sa ii pregatesti? Avem o solutie simpla pentru tine. Poti decoji si coace ardeii foarte rapid si fara fum.

Varza se pune la murat, in mod traditional, incepand cu Sfantul Dumitru(26 octombrie). Pentru a obtine o varza murata gustoasa si rezistenta, e nevoie sa respecti cu strictete reteta clasica.

Ghiveci calugaresc - o mancare ce va bucura, in primul rand, papipelele gustative ale vegetarienilor. Noi am putea paria, insa, ca si cei care prefera, de obicei, preparatele din carne vor aprecia aceasta mancare sanatoasa si foarte gustoasa.

Fasolea verde reprezinta o minunatie culinara in sezon si nu numai. Daca vrei sa te bucuri de gustul unic al pastailor si in timpul iernii, trebuie sa le congelezi. Astazi, te invatam cum sa faci acest lucru.

Fructele mici se gasesc din plin pe tarabe, in aceasta perioada. Facem referire la mure, zmeura, afine sau coacaze. Te poti delecta cu ele in stare naturala, dar ai putea sa le gusti cu placere si in sezonul rece. Trebuie doar sa le congelezi. Iti aratam cum!

Dovleceii iti fac intotdeauna mancarea mai gustoasa. Cel mai probabil, preferi sa ii consumi in stare naturala. Nu e rau deloc, dar ce te faci iarna, cand se gasesc rar si sunt destul de scumpi? Nicio idee? Nu e bai! Iti oferim noi o solutie simpla: congelarea.

Porumb fiert. Nu-i asa ca suna delicios? Sigur, l-ai mancat si tu macar o data in viata. Nu stim, insa, cat de sanatos a fost preparat. Cheia sta in adaugarea untului la momentul oportun.