Tratamente

Vrei sa afli mai multe informatii despre o boala anume? Vrei sa afli ce tratamente sunt indicate? Noi iti punem la dispozitie o lista intreaga cu remedii, insa decizia de a aplica un tratament o iei doar dupa indicatiile medicului!

Ruptura de perineu/ laceratia perineala mai este cunoscuta in randul oamenilor de rand si ca ruptura vaginala. Aceasta problema apare de obicei in timpul nasterii, putand fi provocata de asemenea in timpul actului sexual. O alta cauza a deteriorarii perineului(zona dintre vagin si anus) ar putea fi si purtarea tampoanelor. De obicei, fisurile sunt minore si se vindeca de la sine. In schimb, rupturile de perineu provocate de nastere necesita interventie chirurgicala(suturi).

Pseudomonas este un gen de bacili(bacterii) gram-negativi cu larga raspandire in natura (in sol, apa, pe plante). Unele specii pot provoca infectii. De exemplu P. aeruginosa (bacilul piocianic). Astazi, iti spunem tot ce trebuie sa stii despre pseudomonas, de la simptomele pe care le poate provoca pana la remedii.

Azoospermia reprezinta absenta spermatozoizilor din materialul seminal. Aceasta lipsa determina sterilitatea, astfel fiind afectata capacitatea de a procrea. Din fericire, exista tratamente care pot rezolva problema, partenera de viata putand sa ramana, astfel, insarcinata pe cale naturala.

Ai probleme in a mentine o erectie in timpul actului sexual? Nu te panica, dar nici nu te culca pe-o ureche! Aceasta problema apare, din pacate, la circa 50% dintre barbatii de peste 40 ani! Se numeste disfunctie erectila si poate avea un impact negativ atat asupra relatiilor, cat si asupra increderii in sine. Din fericire, exista metode de a trata afectiunea, de la simple modificari ale stilului de viata la medicamente pana la remedii pe baza de plante.

Prolapsul genital reprezinta o anomalie de statica pelviana ce presupune caderea peretilor vaginali si a uterului din pozitia anatomica naturala, prin alunecarea in canalul vaginal si exteriorizarea lor prin orificiul vulvar.

Orice om a sughitat macar o data in viata. E un proces care se intampla din varii motive, de la alimentatie, la anumite stari emotionale, pana la conditii externe, cum ar fi frigul. Oamenii de stiinta nu au gasit un remediu pentru sughit, insa exista cateva metode din popor, care functioneaza in mare masura.

Slabitul agresiv poate duce la aparitia nedoritelor vergeturi. Aceste dungi roz, rosii, violacee (apoi sidefie sau alba), localizate in regiunea abdominala sau pe fese reprezinta un adevarat cosmar pentru orice femeie. Si asta pentru ca, desi se amelioreaza, vergeturile nu dispar niciodata cu adevarat.

Alcoolismul reprezinta o problema serioasa in societatea omului modern. Romania, din pacate, se afla in top in ceea ce priveste consumul intens de bauturi alcoolice. Suntem pe locul 2 in acest clasament nedorit(clasament UE), cu circa 35% dintre cetateni recunoscand ca au luat parte la episoade de consum intens de alcool cel putin o data pe luna! Daca te afli printre cei dependenti si doresti sa scapi, e timpul sa te gandesti serios la o cura de dezintoxicare!

Inflamatia(umflarea) urechii poate fi cauzata de mai multe afectiuni, de la infectie, reactie alergica, intepatura/muscatura de insecta, piercing, pana la o boala specifica. Inflamatia e, de obicei, dureroasa. Din fericire, exista mai multe metode prin care poti rezolva problema, de la remediile de casa pana la tratamentul clasic, adica cel medical.

Libidoul poate scadea din mai multe cauze. Neintelegerile persistente in cuplu, problemele sociale, situatia financiara, plafonarea si chiar senzatia de incompatibilitate sexuala pot provoca scaderea apetitului. Din fericire, exista solutii pentru a remedia problema. Ai nevoie de dorinta, in primul rand!

Angiografia reprezinta un studiu radioscopic/radiografic al vaselor sangvine dupa introducerea unor substante radioopacee. Mai simplu spus, vasele de sange sunt analizate cu ajutorul razelor X. Angiografia ajuta medicul sa diagnosticheze o afectiune a inimii, astfel incat pacientul sa obtina cel mai bun tratament.

Bronsita este o afectiune a cailor respiratorii care consta in inflamarea mucoasei bronhiilor. Se manifesta prin tuse. Aceasta inflamatie este cauzata de un virus, de bacterii, de anumite alergii sau de boli autoimune. Bronsita are doua forme: acuta si cronica.

Psoriazisul este o afectiune comuna a pielii, care se manifesta prin cresterea prea rapida a celulelor pielii. Astfel, apar pete proeminente, albe, argintii sau rosii in anumite zone ale corpului(scalp, coate, maini etc). Nu exista un remediu pentru aceasta boala autoimuna, insa exista tratamente de ameliorare. In primul rand, trebuie sa contactezi medicul dermatolog, daca sesizezi astfel de modificari la nivelul pielii! Apoi, ai la indemana medicina alternativa, cu modalitati naturale de ameliorare a simptomelor.

Tramadolul este un analgezic utilizat pentru tratatarea durerilor moderate si severe. Ca aproape orice medicament, tramadolul provoaca dependenta, daca e administrat pe termen lung. Din pacate, aceasta dependenta nu e usor de invins! Odata ce pacientul se lasa subit de tratament, va experimenta un sevraj dur, cu simptome precum dureri de cap, greata sau probleme respiratorii.

Sute de milioane de oameni din intreaga lume sufera de tulburari de anxietate si de stres. Majoritatea dintre ei au dificultati in societate, fie ca vorbim despre familie sau despre job. Mai mult, stresul le afecteaza, in mare masura, sanatatea fizica. Nu exista o solutie magica pentru a rezolva problema stresului, insa exista anumite tehnici care te pot ajuta. Gestionarea stresului tine, pana la urma, de fiecare in parte.

Poluarea si fumatul sunt principalele cauze ale afectiunilor pulmonare. Aproximativ 65 milioane de persoane din intreaga lume sufera de boala pulmonara cronica. Totusi, exista modalitati de a mentine plamanii sanatosi, chiar si in aceste conditii. Din fericire, organul fara de care nu am putea respira are o capacitate extraordinara de regenerare!

Picioarele sunt esentiale pentru deplasarea independenta a omului. Nu e singura functie a lor, insa. Picioarele sunt conectate la restul organismului. Fiecare picior contine 72 000 terminatii nervoase care corespund anumitor zone! Din pacate, pe masura ce imbatranim, circulatia periferica nu mai e la fel de buna. Astfel, uneori simti ca iti e mai frig la picioare decat in mod obisnuit.

Infectiile tractului urinar sunt frecvente, afectand aproximativ 150 de milioane de oameni din intreaga lume, in fiecare an. Daca simti durere sau arsuri, cand urinezi sau daca simti nevoia de a urina frecvent, cel mai probabil suferi de o astfel de infectie! In aceasta situatie , mergi la medic. Acesta iti va oferi cel mai potrivit tratament cu antibiotic.

Reflexoterapia este o metoda terapeutica prin care se urmareste vindecarea unor boli prin folosirea anumitor reflexe. Vorbim despre o arta veche de vindecare sustinuta de cercetarile moderne pe care o poti folosi in confortul propriei case. Reflexoterapia implica aplicarea unei presiuni in anumite locuri de pe picioare, maini si urechi, in care exista nervi periferici ce sunt conectati la sistemul nervos central. Masarea acestor zone este o modalitate de a accesa sistemul nervos central, pentru a calma durerea si a reduce stresul prin simple apasari.

Hiperaciditatea reprezinta cresterea excesiva a acidului clorhidric din secretia gastrica. Mai simplu spus, stomacul produce prea mult acid. Dereglarea este intalnita in caz de afectiuni precum arsuri stomacale, BRGE (Boala de reflux gastroesofagian), gastrita si ulcer duodenal. Inainte de toate, insa, hiperaciditatea este o experienta inconfortabila, de care vei vrea sa scapi cat mai repede!