Masline, carne

Lista articolelor despre masline si carne pe AflaCum.ro

Articole despre masline si carne

Citeste cele mai noi articole despre masline si carne publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre masline si carne, pe AflaCum.ro!

O reteta delicioasa cu sos rosu si carne de pasare este rata cu masline.

Ingrediente:

- o rata mijlocie,
- o lingura de untura,
- 4 cepe,
- o lingurita de faina,
- o lingura de bulion,
- 200 g masline,
- sare.

Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este si carnea de iepure cu masline.

Pentru mai multa savoare, dar si pentru valoarea nutritiva deosebita puteti folosi in loc de vanat, iepure de crescatorie.

In plus, iepurele crescut la curte este hranit natural, iar carnea sa frageda nu mai trebuie marinata.

Uleiul de masline este considerat, pe buna dreptate, cel mai sanatos ulei alimentar. Are beneficii mai multe decat orice alt  produs din aceasta zona, de la clasicul ulei de floarea-soarelui pana la uleiul de rapita! Stim, insa, cum sa alegem un ulei de masline calitativ? Pentru ca da: nu orice sticla pe care scrie ulei de masline contine un produs de calitate!

Cum sa alegi uleiul de masline:

- virgin / extravirgin. Aceste doua tipuri sunt cele mai sanatoase, dar si cele mai scumpe. Contino multime de grasimi mononesaturate , polifenoli si antioxidanti puternici! Aceste doua tipuri de ulei sunt facute din masline strivite, apoi presate pentru a se obtine uleiul;

Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa de Revelion a romanilor. Ne referim la salata Perla Neagra.

Salata Perla Neagra. Ai nevoie de:

- 200 grame de carne de vita;

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii, mai ales cei din zonele rurale, o folosesc cu succes si in zilele noastre. Garnita este destinata, cu precadere, carnii de porc, insa metoda de pastrare este folosita si pentru carnea de vita, de oaie si chiar de pasare.

Cum sa prepari carne la garnita. Ingrediente pentru 4 persoane:

- 5 kg de carne macra sau cu putina grasime;

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
O dieta corecta va avea un efect pozitiv asupra siluetei tale. In plus, poate restabili echilibrul hormonal....
Daca suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului, trebuie sa consumati mai putine proteine pentru ca nitrogenul...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Exista mai multe modalitati de a prepara un curcan, prin prajire in tigaie, prajire la cuptor sau...
Carnea de capra este slaba si are gustul asemanator cu cea de vita si se potriveste de...