Miel, carne

Lista articolelor despre miel si carne pe AflaCum.ro

Articole despre miel si carne

Citeste cele mai noi articole despre miel si carne publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre miel si carne, pe AflaCum.ro!

Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon.

Ingrediente:

- 1,5 kg carne de miel,
- o felie de slanina sau o lingurita de untura, sare.

Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane.

Ca orice tip de carne prajita, bucatile de miel sunt pudrate cu faina si trecute prin ou si pesmet inainte sa ajunga in uleiul din tigaie incins.

Ingrediente:

Anghemahtul este un preparat culinar obtinut din carne si sos alb.

Aceasta reteta poate fi preparata in preajma sarbatorilor pascale in caz ca preferati carnea de miel sau de ied. In restul anului, anghemahtul poate fi preparat si cu carne de vita sau de pasare, dupa preferinte.

Ingrediente:

Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 2 kg macris,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de untura,
- o ceapa,
- o lingura de bulion,
- sare,
- o lingurita de zeama de lamaie.

Mielul cu spanac este o reteta hranitoare, preparata primavara, in preajma sarbatorilor pascale.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 2 kg spanac,
- 1 lingurita de faina,
- 2 linguri de untura,
- 1 ceapa,
- 1 lingura de bulion,
- sare.

Mod de preparare:

Cuvantul "stufat" vine de la italienescul « stufato ».

La noi in tara stufatul de miel este o reteta traditionala romaneasca care se prepara din carne de miel si se asezoneaza cu multa verdeata specifica sezonului de primavara. Aceasta reteta este pregatita de sarbatoarea Invierii Domnului si intregeste masa pascala din care mai fac parte ouale rosii, drobul, friptura de miel, pasca si nelipsitii cozonaci.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...
Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci,...
Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult...
O dieta corecta va avea un efect pozitiv asupra siluetei tale. In plus, poate restabili echilibrul hormonal....
Daca suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului, trebuie sa consumati mai putine proteine pentru ca nitrogenul...