Sarcina

Pentru orice cuplu in general si pentru orice viitoare mama in particular, sarcina este un moment care aduce bucurii, dar si ingrijorare. Afla cum si ce trebuie sa faci in timpul sarcinii pentru ca bebelusul sa se dezvolte sanatos!

Ovulatia are loc la un moment dat al ciclului menstrual, atunci cand un ovul matur este eliberat din ovar, este preluat de tubul falopian si are sansa sa fie fertilizat, daca intra in contact cu un spermatozoid.

Daca incercati sa concepeti un copil si metodele traditionale nu dau roade, puteti sa va folositi de diafragma contraceptiva, pentru a ramane insarcinate, dupa cum urmeaza:

O sarcina poate produce diverse sentimente, cum ar fi bucurie sau neliniste, in functie de cat este de dorita.

Despre nasterea unui copil se spune ca este un miracol divin, insa despre nasterea mai multor copii specialistii spun ca exista o serie de avantaje pentru mame.

Viitoarele mame trebuie sa se pregateasca, pentru venirea pe lume a unui copil, din punct de vedere fizic, moral si financiar.

Bebelusii nascuti dupa 37 saptamani de sarcina sunt considerati la termen.

Sarcina este o perioada frumoasa, dar dificila din viata unei femei, cu schimbari hormonale, ce atrag dupa sine o serie de pofte.

Nu toate femeile au aceleasi simptome in timpul sarcinii si acestea pot varia de la o sarcina la alta in cazul unei singure persoane.

Daca doriti sa ramaneti insarcinata, exista o serie de lucruri care va pot ajuta, dupa cum urmeaza:

Iata cateva informatii cu privire la modul in care se cronometreaza contractiile la nastere:

Iata ce puteti face ca sa va odihniti corespunzator in timpul sarcinii:

O sarcina dureaza aproximativ 40 de saptamani si este impartita in 3 trimestre.

Febra in timpul sarcinii poate fi cauzata de o simpla raceala si poate fi periculoasa, atat pentru mama, cat si pentru fat, fiind indicat sa cereti sfatul medicului, daca va aflati intr-o astfel de situatie.

Femeile insarcinate trec prin multe stari, ce combina bucuria cu stresul, mai ales in primul trimestru. Iata cateva metode prin care puteti evita stresul in timpul sarcinii:

Pentru majoritatea femeilor calatoriile in timpul sarcinii sunt foarte confortabile si nu prezinta niciun risc.

Sanatatea este foarte importanta pe toata durata sarcinii, atat pentru mama, cat, mai ales, pentru fat.

O alimentatie necorespunzatoare in timpul sarcinii poate duce la riscul aparitiei unor complicatii.

Viata mamelor, care raman insarcinate la o varsta timpurie, in mod accidental si care decid sa pastreze copilul si sa-l creasca, se schimba radical, incepand cu modificarile pe plan fizic, pana la responsabilitatile aferente aparitiei unui copil si dificultatile legate de continuarea scolii.

Sarcina poate fi o perioada minunata pentru viitoarele mame, insa, din pacate, durerile de cap sunt foarte frecvente, pe toata durata primului trimestru.

Daca sunteti insarcinate si doriti sa aflati sexul bebelusului este indicat sa stiti si cum puteti sa il faceti sa se miste in burtica, inainte de vizita la medic.