Lintele sunt leguminoase foarte apreciate in intreaga lume. Multe dintre retetele pe baza de linte au plecat din Asia si Africa, raspandindu-se destul de repede si cu succes si pe celelalte continente. Astazi, iti prezentam o reteta celebra: salata de linte din bucataria marocana!
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeIti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum rosiile, spanacul sau smantana nu vor lipsi! Ia o foaie si un pix si noteaza!
Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete si incanta papilele gustative alaturi de mancarea preferata. Astazi ne vom opri asupra mujdeiului de usturoi simplu, cel pe care il poate prepara oricine fara mari batai de cap.
Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare sanatoasa si timpi scazuti pentru preparare! Ce sa iti doresti mai mult? Poate doar o comanda pe una dintre aplicatiile de curierat sa te satisfaca mai tare... Dezavantajul: nu esti atat de sigur/a ca mancarea comandata e la fel de sanatoasa.
Obisnuiesti sa mananci diverse mancaruri in combinatie cu lipii, cum ar fi shaorma. In acest caz nu mai e nevoie sa cumperi lipiile. Le poti face simplu acasa! Gustul va fi minunat!
Salamul de biscuiti cu banane reprezinta un desert delicios. Nu e dificil de preparat si nici nu necesita un timp de pregatire prea mare.
Pipotele de pui se pot prepara in multe moduri. Fripte, prajite sau in mancaruri delicioase alaturi de alte alimente. Azi ti-am pregatit o reteta de neuitat: pipote de pui in smantana.
Varza se poate gati intr-o multime de feluri, de la salata simpla cu sau fara otet, pana la mancarurile mai mult sau mai putin complexe alaturi de carnea preferata. Din cea de a doua categorie, ti-am pregatit o reteta delicioasa si satioasa!
Azi iti prezentam o supa simpla, dar speciala. Ne referim la supa vanatoreasca pe care orice membru al familiei tale o va aprecia; chiar si cei care nu au ca pasiune vanatul. Un deliciu care nu-ti va lua prea mult timp. Vorba aia, la vanatoare nu stai sa prepari mancare dupa retete prea complicate!
Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se realizeaza contactul intre polifenol-oxidaza si compusii fenolici, care declanseaza o reactie numita brunare enzimatica. Prin taiere, marul este expus la oxigen, ceea ce permite enzimelor sa oxideze rapid compusii fenolici din structura marului in orto-chinone. Totusi, poti preveni acest fenomen neplacut.
Amatorii de preparate din peste sa fie pe receptie. Astazi, le prezentam o reteta pe care nu au voie sa o rateze: biban la cuptor cu lamaie si cartofi. Prepararea nu va dura mai mult de o ora.
Biscuitii cu cocos se pot consuma in orice moment al zilei. Se prepara foarte usor si iti vor satisface garantat papilele gustative.
Vrei sa gatesti ceva rapid si foarte gustos? Avem solutia. Vorbim despre delicioasa salata de fasole verde cu maioneza. Se poate servi simpla sau in combinatii cu alte mancaruri precum o friptura de porc sau niste chiftelute de pui.
Astazi, iti prezentam o retete speciala de peste. Este vorba despre cod cu cartofi, fenicul si rosii la cuptor. Minunatia culinara se prepara in cateva minute si este potrivita pentru o cina sanatoasa si satioasa.
Cozonacul Cruffin reprezinta o combinatie reusita intre panetonnele din Italia si cruffinul australian. Panetonne este un cozonac mic, rotund, cu fructe confiate, iar cruffinul e un produs de patiserie facut din aluat de croissante rasucite ca niste spirale si coapte in forma de muffins.
Vrei o prajitura deosebita de casa, dar nu ai nicio idee? Te ajutam cu o reteta pe tort pe doua blaturi care-l va da pe spate chiar si pe cel mai mofturos membru al familiei/invitat. O reteta pe care, cu siguranta, o vei repeta frecvent!
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Din aceasta ultima categorie, iti prezentam astazi o reteta de macrou marinat in propria bucatarie. Dupa preparare, pestele poate fi consumat simplu sau in diverse salate calde/reci. Enjoy!
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi, ti-am pregatit o reteta care va intregi peisajul unei mese bogate de sarbatori: oua umplute cu somon!
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi nu uitam nici de importantele aperitive! Din aceasta zona, ti-am pregatit o reteta speciala: bilute picante de cascaval!
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi, am imprumutat o reteta colorata si plina de vitamine din tara marilor filosofi ai omenirii, Grecia. Este vorba despre salata greceasca.
Cele mai citite
Abonare