Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

O reteta dulce, ideala pentru incheierea zilei este orezul cu lapte si fructe zaharisite.

Acest preparat specific Craciunului se obtine din maruntaie de porc tocate, orez si condimente.

Daca nu consumi carne, dar in schimb mananci oua si smantana, noi iti propunem o reteta de supa de rosii consistenta.

Pentru aceasta reteta se folosesc obligatoriu porumbei tineri.

O reteta ideala pentru sezonul rece este musacaua de varza.

Gogosile se obtin din pireu de cartofi si aluat pripit.

Fie ca o consumi cu branza, unt si ochiuri, fie ca preferi sa o asezonezi cu sarmale sau cu ciulama, faimoasa mamaliga se obtine din malai cu apa si sare in doar o jumatate de ora.

Cantitati necesare pentru 4 portii:

- 500 g malai,
- 1 ½ l apa,
- o lingurita de sare.

Mod de preparare:

Preparat asemeni unei budinci, orezul cu lapte poate fi asezonat cu fructe proaspete sau din compot.

Pentru aceasta reteta se folosesc aceleasi ingrediente ca la toba de casa, numai ca se adauga si sange proaspat de la porcul taiat pentru Craciun.

Mod de preparare:

Aceasta reteta se prepara similar cu supa de linte, insa difera consistenta deoarece legumele din supa se paseaza dupa fierbere.

Porumbeii fripti se prepara la cuptor cu grasime si boia dulce.

Aceasta reteta se obtine din varza dulce umpluta cu carne si sos.

Valoarea nutritiva a crochetelor de cartofi este imbogatita la aceasta reteta si de oua rascoapte.

Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca.

Orezul cu lapte se pregateste la masa de seara si se obtine similar cu grisul cu lapte.

Toba de casa este ca o piftie preparata din cap de porc, urechi de porc, sorici si organe in combinatie cu condimente.

Lintea este similara la gust si la aspect cu fasolea boabe. Deci, daca va place fasolea uscata, puteti incerca si o supa de linte.

Pentru aceasta reteta se recomanda carne de manzat pentru ca este mai frageda si fierbe mai repede.

Pentru aceasta mancare se folosesc obligatoriu numai porumbei tineri.

Daca v-ati asteptat la o reteta dulce cu mere, iata ca noi va propunem mere umplute cu carne macra (se foloseste la alegere carne de pasare sau de vita).