Un ficat sanatos te scapa de toxinele si de bacteriile din corp si iti menajeaza sanatatea.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeExista o bautura dietetica ce scade rapid nivelul colesterolului si a grasimilor din organism.
Una dintre mancarurile cele mai indicate in perioada de post sau pentru copii este tocanita de legume!
Pastele integrale cu legume reprezinta o masa delicioasa, satioasa si usor de preparat.
Ravioli cu branza si spanac este o reteta perfecta daca doriti sa preparati ceva rapid si delicios!
Crema de zahar ars este una dintre prajiturile care ne-au facut deliciul copilariei.
Martini cu votca, combinat cu cidru de mere si indulcit cu scortisoara si un amestec de zaharuri reprezinta o bautura ideala in sezonul merelor sau oricand doriti sa consumati un astfel de cocktail.
Se aleg pentru conservele de iarna vinete tinere, proaspete, de marime potrivita, care sa incapa cate doua intr-un borcan.
Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi folositi la conserve si umpluti cu legume radacinoase.
In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele.
Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.
Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase.
In loc de ketch-up sau mustar poti prepara in propria bucatarie un sos picant de rosii obtinute din tomate proaspete sau bulion.
Conservele de legume asortate pentru iarna ocupa mai putin spatiu decat cele conservate in borcane separate.
Ca in fiecare toamna, trebuie sa umplem camara cu diverse muraturi conservate in otet. Chiar daca nu ai incercat pana acum, este timpul sa testezi ardeii grasi copti, conservati in otet pentru iarna.
Castravetii se conserva in ote toamna impreuna cu arpagic, usturoi si hrean. Pentru conservare ai nevoie de borcane care se inchid etans cu capac.
In categoria conservelor de toamna, conopida marinata in otet se poate prepara simpla sau in combinatie cu gogosari.
Preparatele italiene clasice, cum ar fi pizza, bruschette, paste, orez, supe sau tocane sunt de obicei aromatizate cu un amestec de plante, care le confera un gust deosebit.
Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat.
Salata Tabouleh este un preparat foarte cunoscut, ce provine din Orientul Mijlociu.
Cele mai citite
Abonare