Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Salaul este un peste apreciat pentru carnea sa alba, frageda, gustoasa si fara prea multe oase.

Acest peste de apa dulce si usor salmastra se caracterizeaza prin corpul alungit, spatele de culoarea cenunusiu-verzuie si abdomenul argintiu, capul lung si ochii mari si gura cu o multime de dinti mici.

Midiile sunt niste fructe de mare, alaturi de raci, scoici sau calamari, iar “tratate” pescareste pe litoral sau in Delta Dunarii, midiile sunt hranitoare.

Carnea de vita se poate asezona cu diverse legume: broccoli, castraveti murati, cartofi, conopida sau morcovi.

Pentru ca pulpa de vitel este o carne fara prea multa grasime, ea se poate impana cu slanina.

Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon.

Cotletele de porc se pot prepara prajite, la gratar sau la cuptor.

Creierul de vita la cuptor este delicios impreuna cu ciuperci si rosii, daca stii cum sa il prepari ca la carte.

Puiul preparat cu sos alb si smantana este asemanator la gust cu ciulamaua, doar ca are o consistenta mai cremoasa.

Carnea de caprioara este frageda si la fel de gustoasa ca si carnea de iepure.

Sarbusca este o ciorba de legume acrita cu zer de oaie, care se prepara mai ales in nordul Moldovei.

Porcusorul este o specie de peste de talie mica, traieste in apele maloase submontane sau in raurile de la campie din tara noastra, dar si din Europa.

Sosul de ciuperci este un sos alb care se preteaza la budinca de creier.

Midiile fac parte din categoria fructelor de mare alaturi de homari, crabi, calamari, caracatite si scoici si sunt servite, dupa preferinta, cu sau fara scoica.

Daca majoritatea gospodinelor prepara in zilele de post praz cu masline, atunci cand este liber la carne, puteti gati praz cu vita.

Pulpa de vitel pregatita la tava este un preparat culinar care nu necesita o indemanare deosebita in bucatarie.

Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane.

O friptura apetisanta pregatita la cuptor poate fi si pulpa de porc cu chimen.

Sosul de ciuperci poate fi servit impreuna cu budinca de creier, dar si cu creierul de vita.

Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si ceapa.

Daca in general suntem obisnuiti cu pateul de porc sau de pasare (gasca, rata sau pui), iata ca la fel de gustos este si pateul de iepure.