Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Iahnia de cartofi este mai putin cunoscuta decat iahnia obtinuta din fasole boabe.

Balmusul este o reteta de mamaliga moale cu branza iute.

Budinca de orez cu mere poate fi un preparat de post daca inlocuiti untul cu margarina vegetala.

Pentru topit se alege unt presat din care nu se scurge zer.

Aceasta reteta se obtine dintr-un mix de legume fierte si trecute prin sita.

Aceasta reteta se poate prepara toamna cand apare varza dulce, dar inainte de a o pune la murat.

Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani.

O cina aromata este intotdeauna bine venita dupa o zi lunga.

Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie sau borsul cumparat din comert.

Cum se obtine borsul?

Ustensile necesare:

O reteta dulce pentru masa de seara foarte apreciata de copii este budinca de gris cu cacao.

Sosul de rom este un sos delicios care se poate servi atat cu budincile dulci cat si alaturi de fructe sau inghetata.

Aspicul se prinde mai repede daca in supa de carne si oase adaugati si foi de gelatina.

Pentru fript la gratar trebuie alesi neaparat porumbei foarte tineri.

Musacaua este o mancare gustoasa si satioasa care se prepara din carne macra in combinatie cu legume, cum ar fi vinete, cartofi sau varza.

O reteta de post numai buna de preparat in aceasta iarna sunt chiftelele de cartofi prajite in ulei.

Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul.

Budinca de orez este o mancare usoara, ideala pentru cina.

O supa crema de gulii poate fi pregatita in orice perioada a anului pentru ca este gustoasa si hranitoare.

Aceasta reteta cremoasa poate fi servita inclusiv copiilor mici incepand cu varsta de 10  luni, cu conditia sa nu aiba intoleranta la ou sau gluten.

Porumbeii umpluti se dau la cuptor intr-o tava cu unt si se lasa pana se rumenesc uniform.