Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Tarhonul face parte din grupa ierburilor si condimentelor aromate.

Din categoria molustelor, alaturi de scoici, foarte apreciati sunt si melcii, atat pentru gust, cat si pentru calitatile lor nutritive.

Tocana cu carne de vita este cel putin la fel de gustoasa ca si cea preparata cu carne de porc sau pasare, doar ca procesul termic dureaza mai mult.

Carnea de vitel poate fi asezonata cu dovlecei, cartofi sau cu conopida. Indiferent de leguma aleasa, mancarea obtinuta va fi gustoasa.

Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine, pot obtine acest preparat culinar si din carne de miel. Reteta de primavara gatita in preajma sarbatirolor pascale, ciulamaua de miel are la baza carne, zarzavat de supa si sos alb.

Ingrediente:

- un kg carne,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
 - sare.

Mod de preparare:

Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi de varza murata.

Creierul cu ceapa este o reteta gustoasa si savuroasa care impune insa anumite restrictii pentru persoanele care au colesterolul marit.

Un preparat dietetic si usor de digerat este mancarea de pui cu dovlecei.

Ingrediente:

Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este si carnea de iepure cu masline.

Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.

Daca vrei sa iti detoxifici organismul si sa te vitaminizezi in acelasi timp, alege pentru felul principal de la masa de pranz sau de la cina o ciorba racoritoare cu verdeturi asortate.

Bibanul este un peste rapitor de apa dulce, care poate fi pescuit tot timpul anului.

Sursa bogata de vitamine din complexul B, ciupercile se prepara intr-o diversitate de combinatii atractive.

Conopida cu morcovi in saramura se pune la borcan sau in butoi incepand cu luna octombrie, cand se conserva majoritatea muraturilor pentru iarna.

Pentru aceasta reteta de fasole conservata in sare se poate folosi orice soi de fasole pastai, dupa preferinte si in orice cantitate doriti.

Bamele sunt niste legume verzi, usor “baloase” care trebuie oparite in otet ca sa isi piarda din textura mucilaginoasa.

Scordoleaua este o mancare gatita in special in Delta Dunarii si are origini lipovene.

O mancare savuroasa pe baza de carne este rasolul de vita cu sos de vin si garnitura de legume.

Ingrediente:

Anghemahtul este un preparat culinar obtinut din carne si sos alb.

Pentru invelirea sarmalelor se poate folosi varza acra sau dulce.