Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor preparate dulci, siropul de coacaze se obtine din fructe in amestec cu zahar si suc de lamaie.

Pastruga este un sturion de dimensiuni medii care traieste in Marea Neagra, in Marea Caspica si in Marea Azov.

Preparata la inceput in Italia, Grecia si Turcia, tari in care maslinii se gasesc din abundenta, limba cu masline a fost preluata si de catre romani.

Anghemahtul este o reteta germana si se prepara de regula din supa de carne cu rantas din faina, la care se audauga ceapa si lamaie.

Daca doresti sa obtii un compot de fructe de padure, poti incerca compotul de fragi.

Marmelada de fragi este la fel de gustoasa ca si cea obtinuta din capsune.

Un desert adorat de copii si folosit la obtinerea diverselor preparate dulci este si dulceata de fragi.

Serbetul de fragi are un gust deosebit si aroma sa este o combinatie intre dulceata si inghetata de fructe de padure.

Agrisele sunt niste fructe de culoare rosu aprins care se coc in luna iunie.

Cand aveti pofta sa consumati o bautura dulce si concentrata de fructe, un sirop de zmeura este ideal, mai ales in sezonul rece.

Atunci cand ai fost la munte la cules de zmeura si detii o cantitate insemnata de fructe, incearca sa prepari un sos de zmeura.

Nisetrul este un peste migrator din familia sturionilor care traieste inclusiv la noi in tara, in Dunare si Marea Neagra.

Nisetrul pane inseamna peste taiat in felii si dat prin faina, ou si pesmet inainte de a fi prajit.

Supa de pasare se poate obtine dupa preferinte din gaina, pui sau curcan, cu deosebirea ca pasarea tanara fierbe mai repede.

Pentru ca au o consistenta baloasa si rareori se gasesc in stare proaspata la magazin, bamele nu sunt printre legumele preferate ale unei familii obisnuite.

Ruladele cu carne se pot umple cu legume, paine, lapte, dar si cu slanina.

Un preparat usor de realizat sunt cotletele de berbec la tigaie.

O friptura suculenta la gratar este muschiul de porc.

Considerata un remediu naturist in raceli, supa de carne se poate prepara din gaina, pui sau vita.