Magiunul, numit in popor si povidla se obtine de obicei din prune.
Iata cum poti prepara magiun de prune in propria locuinta.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeConsiderata o delicatesa, dulceata de trandafir are un parfum deosebit, iar ca sa iasa ca la carte, folositi trandafir de Damasc pentru realizarea acestei retete dulci.
La fel de gustos ca dulceata de visine, serbetul are o consistenta mai zemoasa si este dulce-acrisor.
Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi la realizarea unui jeleu de gutui, numit peltea.
Siropul de portocale are un gust predominant dulce, in ciuda faptului ca aceste fructe exotice fac parte din categoria citricelor.
Sosul de portocale se foloseste la aromatizarea clatitelor, a salatelor si chiar a fripturilor.
Nisetrul face parte din familia sturionilor alaturi de cega si se prepara in mod asemanatos ca si aceasta: sub forma de rasol, la gratar sau la cuptor.
O reteta usor de preparat, dar gustoasa sunt paneurile obtinute din cotlete de porc.
O mancare complexa pe baza de carne de pui, legume, sos alb si diverse mirodenii este puiul cu ciuperci si arpagic.
Carnea de prepelite se poate consuma fripta, dar uneori este folosita in combinatie cu legume si orez, ca ingredient principal.
Pentru compotul de caise verzi se aleg fructe sanatoase, care se spala bine inainte de a fi pregatite pentru fiert.
Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, bogate in saruri minerale care se consuma crude sau in diverse preparate, cum ar fi dulceata de agrise.
Serbetul se prepara din zeama de fructe, cu un adaos de apa si zahar
Ingrediente:
- 1 pahar de zeama de cirese amare,
- 1 kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare:
Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare.
Cele fainoase se sfarama la fiert si dau o peltea tulbure.
Ingrediente:
- 1 litru zeama in care au fiert merele,
- 1 kg zahar.
Mod de preparare:
Siropul de caise este mai dulce decat compotul pentru ca la acest preparat se foloseste o cantitate mai mare de zahar.
Somnul este un peste rapitor de talie mare care traieste mai ales in Europa Centrala, in Europa de Est, dar si in Asia.
Reteta de mai jos contine ingrediente pentru 8 persoane. Supa se face cu taitei de casa.
Ingrediente aluat de taitei:
Mancarea de pere cu carne de vita este dulce deoarece in reteta se folosesc atat fructe bogate in fructoza, cat si zahar.
Cele mai citite
Abonare