Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Pentru aceasta reteta, untura poate fi inlocuita cu ulei, iar in loc de carne de vita la fel de buna este carnea de porc sau de pui.

Pentru a obtine o friptura suculenta si aromata, pregatiti cotletele cu cateva ore inainte de a incinge gratarul.

Limba fiarta se poate praji asemeni snitelelor, in caz ca va place gustul de pane

O mancare clasica, intrata in bucataria culinara romaneasca este si puiul cu masline.

Prepelitele inabusite sunt foarte gustoase daca le preparati cu sos si putin pesmet.

Compotul de cirese este mai aromat daca se adauga la fiert vanilie.

Ingrediente:

Marmelada de caise poate fi preparata din fructe cu coaja, dar si din caise curatate.

Coacazele cresc la margine de padure si este cuitivat si in gradini, in special la munte.

Din trandafiri se obtin cosmetice, dar si diferite preparate dulci.

Acest desert dulce se prepara din fructe si zahar, astfel ca pentru fiecare kilogram de mure se adauga unul de zahar.

Ingrediente:

Siropul de visine este preferatul copiilor, alaturi de dulceata de visine.

Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol.

Supa de orez se prepara in principal ca si cea de gris cu deosebirea ca se schimba ingredientul principal.

Preparate cu orez, prunele uscate mai pot fi combinate si cu carne de vita.

Ca orice tip de snitel obtinut din carne de vita sau porc, pentru ca acest preparat la minut sa iasa bine, bucatile de carne se vor taia in curmezis inainte de a fi pregatite conform retetei.

Carnea de porc este delicioasa fie ca este preparata la gratar, la tigaie sau la cuptor.

Daca adeseori limba de vita sau de porc se foloseste la obtinerea diverselor mancaruri fierte ori la cuptor, de aceasta data va prezentam o reteta de limba prajita.

Puiul cu pere este o reteta usor de preparat si apreciata pentru gustul sau dulceag. Iata din ce se obtine si cum se prepara:

Spre deosebire de alt vanat cu pene sau blana, prepelitele trebuie sa fie cat mai proaspete atunci cand sunt gatite. Fripte sau preparate la tava se obtin usor si nu necesita marinare.

Compotul de visine este o bautura dulce-acrisoara care se prepara in timpul verii cand apar visinele.