Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

O friptura suculenta si frageda se obtine dintr-un purcel de 3-4 kilograme asezat in tava intreg.

Aceasta reteta se prepara in mod obisnuit din ficat de porc sau de vita, dupa preferinte.

Puiul umplut este o reteta de week-end sau care poate fi preparata la ocazii speciale.

Fazanul, prepelitele si potarnichile sunt printre cele mai apreciate tipuri de carne de pasare in materie de vanat.

Iata o reteta simpla cu potarnichi la frigare.

Ingrediente:

- 3 potarnichi,
- frunze de vita,
- 200 g slanina,
- 6 felii de paine,
- o lingura de unt,
- sare.

Mod de preparare:

Agrisele sunt niste fructe mici, rotunde si rosii din care se poate obtine compot, dar si alte preparate dulci.

Compotul de agrise se prepara astfel:

Ingrediente:

- 500 g agrise,
- 250 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.

Mod de preparare:

Pentru marmelada de mere se aleg fructe tari si sanatoase, care nu sunt fainoase.

Ingrediente:

Sosul de mere facut in casa poate fi aromatizat cu scortisoara.

Aceasta reteta de dulceata se prepara la inceputul toamnei, cand apar nucile.

Ca si celelalte retete de serbet cu fructe, serbetul de caise se prepara dintr-o cantitate egala de caise si zahar.

Sosul de caise este o reteta rapida, cu conditia sa aveti la indemana marmelada.

Apreciat in arta culinara, siropul de lamaie se obtine asemanator cu siropul de portocale.

Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti grasi de talie mica, ei se pot folosi conservati in ulei sau se pot afuma.

Supa cu patratele se obtine din taitei de casa taiati in forma de patratele care au fost preparati cu cel putin o zi inainte de intrebuintare.

Varza dulce se poate pregati cu carne de porc, de pasare, dar si de vita.

Pentru 6 portii se folosesc 6 cotlete de vitel, in asa fel incat fiecare persoana sa primeasca la masa un cotlet cu garnitura de legume sau orez.

Condimentele sunt cele care dau savoare unei fripturi picante servite cu sos.

Pentru aceasta reteta se poate folosi la alegere, ficat de porc, de vita sau de pasare.

O reteta cu gust dulceag, dat de carote si arpagic este puiul inabusit cu legume asortate.

Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite.

Compotul se poate prepara atat din caise crude, cat si din caise coapte.