Sanatate

Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!

Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri Medicamente

Flatulenta reprezinta acumularea excesiva de gaze in stomac, dar si procesul de evacuare a acestora prin anus. In popor, flatulenta este cunoscuta ca basina sau vant si inca este un subiect tabu pentru multi romani. De mici suntem educati cum ca e rusine sa ne basim in public, ca trebuie sa tinem gazele in stomac, pana cand ajungem intr-un loc unde nu deranjam pe nimeni.

Roaderea unghiilor(onicofagia) incepe, de obicei, in copilarie. Cei mai multi scapa de acest tic in perioada adolescentei. Pentru unii, insa, gestul se permanentizeaza si devine aproape imposibil de eliminat.

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta.

Febra este o reactie fireasca a organismului atunci cand o infectie se instaleaza! Practic, corpul lupta prin intermediul febrei cu respectiva infectie! Din pacate, senzatia traita atunci cand avem temperatura nu este deloc placuta. Daca temperatura persista si creste peste masura mare(40 sau chiar mai mult) , trebuie sa incerci sa o combati. Exista medicamente in acest scop, dar si cateva plante. Despre acestea din urma, in cele ce urmeaza.

Vaccinul anticovid 19 produs de Pfizer se foloseste, deja, in cateva state ale lumii! Specialistii spun despre vaccinul obtinut in timp record ca are o eficienta de 95%! Exista si voci mai mult sau mai putin avizate care contesta eficacitatea acestui vaccin. Unii il considera chiar periculos! Pentru a risipi orice urma de indoiala, haideti sa vedem ce anume contine vaccinul.

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta. Astazi, iti prezentam dieta celebrei Lidia Fecioru, unul dintre cei mai cunoscuti astrologi si bioenergoterapeuti din Romania.

Raceala poate fi invinsa cu ajutorul tratamentului clasic(sirop de tuse, medicamente pentru reducerea durerii si decongestinante nazale) si/sau cu ajutorul tratamentelor naturale. Despre acestea din urma vom scrie in cele ce urmeaza.

Dietele restrictive si suplimentele alimentare care promit o pierdere rapida si fara efort in greutate au, de multe ori, un impact negativ. Oamenii care le pun in practica nu reusesc sa slabeasca si isi pierd rapid motivatia! Francisco Sola, un tanar din Argentina, a trecut exact prin aceeasi experienta. Dupa 30 incercari nereusite de a slabi, el a decis sa aiba o abordare complet diferita. De fapt, si-a dat seama ca obiceiurile sanatoase erau cheia pentru atingerea obiectivului! Astfel, intr-un an, a reusit sa slabeasca 57 kilograme fara sa adopte vreo dieta drastica!

Guma de mestecat e folosita de oameni inca din urma cu 5000 ani! Astazi, ne ajuta la ingrijirea dintilor si ne poate ajuta chiar sa slabim! Folosita, insa, in exces ne poate...ingrasa si chiar poate provoca alte probleme serioase. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Vaccinul anticovid 19 este gata! Mai multe companii, au dat marea veste. Se vorbeste de o eficienta a vaccinului de peste 90%! O alta companie farmaceutica se lauda ca a produs un vaccin cu o eficienta de 95 procente! Pana cand ne vom vaccina, sa vedem pe ce se bazeaza noul tip de vaccin: vaccinul mARN.

Traim zilele coronavirusului sau Covid 19, asa cum mai este cunoscut. Zile de incertitudine, de stres si chiar de panica! Momentan, nu exista decat o singura varianta certa de protectie impotriva virusului: masca faciala. Cu siguranta, porti si tu una. Speram ca o porti in mod corect si ca virusul te-a ocolit. Iar daca vrei sa schimbi masca, afla ca ai cateva alternative.

Unele persoane vomita atunci cand exagereaza cu consumul de alcool. E o reactie fireasca a organismului. Un raspuns impotriva toxinelor ce sunt introduse in corp. Altii, mai rezistenti la bautura, cum se spune in popor, nu ajung la senzatia de voma, dar nici bine nu le e, mai ales cand se trezesc a doua zi. Sa vedem, asadar, de ce vomitam, dupa ce consumam alcool!

Intestinul joaca un rol major in lupta contra bolilor care dau tarcoale organismului uman. Atunci cand aceasta parte a corupului tau nu mai functioneaza la parametri optimi apar niste simptome carora este bine sa le dai atentia cuvenita! Iata despre ce este vorba.

Dintii se pot ingalbeni din mai multe cauze. Alimentatia, acumularea de placa bacteriana si imbatranirea cauzeaza petele nedorite de pe dinti si alte probleme ale danturii. Din pacate, smaltul dentar nu poate fi inlocuit, insa exista solutii de impiedicare a procesului de distrugere. Iata cum poti proteja smaltul existent, ajutandu-l sa se remineralizeze. Astfel, vei avea, din nou, dinti frumosi si albi.

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta. In ultima vreme, la moda sunt dieta keto si dietele cu continut redus de carbohidrati(low-carb). Astazi, iti prezentam avantajele si dezavantajele pe care le ofera fiecare in parte.

Oamenii de stiinta au reusit sa eradicheze o singura infectie umana: variola. Asadar, este posibil ca noul coronavirus sa nu dispara complet, chiar si dupa dezvoltarea unui vaccin! In scenariul cel mai optimist, SUA ar putea  dezvolta un vaccin pana la sfarsitul anului 2020. Pana atunci, Covid 19 va continua , din pacate, sa faca victime in toata lumea!

O pana de curent poate dura cateva minute sau cateva zile, in functie de cat de mare este defectiunea la respectiva retea electrica. In cea de-a doua situatie, este foarte posibil ca alimentele din frigiderul tau sa aiba de suferit. Exista, din fericire, cateva modalitati de a pastra proaspete alimentele in timpul unei pene de curent care dureaza mai mult.

Pancreatita si diabetul zaharat sunt cele mai comune boli pancreatice. Ele pot sta suficient de mult timp ascunse, astfel incat sa provoace complicatii grave. De aceea controalele de rutina la medicul specialist si alimentatia cat mai sanatoasa sunt esentiale pentru buna functionare a pancreasului. In paralel, poti incerca metode naturiste pentru stimularea productiei de insulina.

Vitamina E(tocoferol) este foarte importanta pentru buna functionare a organismului uman. Daca aceasta vitamina se regaseste insuficient in corpul omului, se poate ajunge la afectiuni grave precum infertilitatea!

Parul grizonat sau carunt este, de obicei, un atribut al varstei inaintate. Daca ai albit, desi nu ai inca 30 ani, ar putea fi un semnal de alarma. Astazi, vorbim despre cauzele albirii premature si despre pericolele legate de acest proces.