Plamanul este organul fara de care nu am putea sa respiram. In 24 ore, un om normal respira de aproximativ 20 000 ori. E posibil datorita plamanilor, care lucreaza fara oprire. Pentru a-i mentine sanatosi, trebuie sa ii protejam, ferindu-ne de afectiuni respiratorii si mancand sanatos.
Sanatate
Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!
Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri MedicamenteMulte persoane incearca sa slabeasca. Procesul e, de multe ori, dificil, mai ales cand vrem sa scapam de grasimea abdominala. Odata asezata pe burta, grasimea e mai greu de eliminat. De fapt, pentru sanatate, nu conteaza atat de mult ce greutate ai, ci cat de multa grasime depozitezi in zona abdominala.
Hipotensiunea presupune o scadere evidenta a tensiunii arteriale, pe care bolnavul o resimte prin: starea de ameteala, slabiciune a corpului, vederea incetosata sau vertij, starea de greata si/sau voma, probleme de respiratie, durere in piept, pierderea echilibrului, durerea de cap si amorteala membrelor.
Pomelo este un citric aparte, mai ales datorita marimii si gustului, cel din urma fiind parca o combinatie de grepfrut si portocala. Insa nu doar gustul il recomanda pe cel mai mare dintre citrice, ci si beneficiile pentru sanatate, datorita continutului sau bogat de vitamina C, fibre si potasiu.
Cel mai puternic antibiotic natural! Aceasta este titulatura primita, pe buna dreptate, de catre ridichea neagra. Continutul bogat de vitamine(A,B,C), calciu si magneziu transforma aceasta radacinoasa intr-un medicament natural foarte eficient.
Durerile de genunchi au devenit o problema relativ comuna in societatea moderna. De obicei, sunt cauzate de inflamarea articulatiei si a zonei osoase din jur(osteoartrita). Exista, bineinteles, tratament clasic pentru o astfel de afectiune: injectii cu steroizi si, in ultima instanta, interventie chirurgicala.
Traspiratia e un fenomen normal, in anumite situatii, cum ar fi efortul fizic, emotiile puternice, caldura excesiva sau un soc de moment. Exista, insa, persoane care transpira excesiv pe timp de noapte, indiferent de temperatura din locuinta. De cele mai multe ori, transpiratia vine insotita de disconfort si de insomnie.
Oamenii sughita de cand se stiu. Tot de la inceputuri se si intreaba de ce o fac, care sunt cauzele. De-a lungul timpului, au aparut diverse explicatii, unele plauzibile, altele amuzante si chiar neverosimile. In zilele noastre, se stiu cu exactitate cauzele. Daca inca nu iti dai seama de ce te apuca sughitul, iti explicam in cele ce urmeaza.
Periuta de dinti este esentiala pentru sanatatea danturii si a cavitatii bucale. Un periaj impropriu, spalarea rara a dintilor, ingrijirea deficitara a periutei de dinti si schimbarea tarzie a acesteia din urma sunt chestiuni care pot duce la probleme de dantura. Indiferent daca alegi periuta manuala sau automata, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.
Laptele este un produs foarte popular pe intreaga planeta. Multe persoane il consuma pentru gust, sub diverse forme. Produsele din lapte sunt denumite generic lactate. Chiar daca bem lapte mai mult sau mai putin, trebuie sa stim ce beneficii ne aduce in organism.
Apa este sursa vietii, lichidul vital care inseamna circa 60% din compozitia organismului uman. Bem apa, in mod natural, pentru a ne mentine sanatatea. Cand , insa, apar anumite dereglaje, consumul de apa poate deveni insuficient, ceea ce inseamna o sanatate si mai subreda.
Menstruatia e intarziata intotdeauna dintr-o anumita cauza, insa nu e obligatoriu ca femeia respectiva sa fie insarcinata. Sunt multe alte motive pentru care ciclul menstrual intarzie. Despre toate acestea in cele ce urmeaza.
Pulsul reprezinta acea miscare fiziologica ritmica de dilatare si de contractare a peretilor arterelor, determinata de cresterea volumului de sange pompat de inima. Atunci cand simtim ca inima o ia razna, pulsul creste, fenomen care se cheama tahicardie, adica o accelerare fiziologica/patologica a batailor inimii.
Tensiunea arteriala mare sau hipertensiunea, asa cum e cunoscuta in lumea medicinei, este cauzata de stari nervoase sau de anumite boli precum cele endocrine, cardiovasculare sau renale. Acest fenomen poate fi tinut sub control cu ajutorul medicatiei, dar si prin intermediul unei diete potrivite.
Stomacul este acea parte a aparatului digestiv in forma de punga, situata intre esofag si duoden, in care se face digestia alimentelor. Din pacate, stomacul nu este ferit de probleme, mai ales din cauza alimentatiei nesanatoase.
Fierul este esential pentru buna functionare a organismului. El trebuie asimilat din alimente. Din pacate, multe persoane neglijeaza acest aspect. O arata statisticile: aproximativ 20% dintre femei, 50% dintre femeile insarcinate si 3% dintre barbati au lipsa de fier in corp! Lipsa fierului din organism poate provoca afectiuni severe precum anemia.
Miochimia reprezinta un tic motor al ochiului/ochilor care se manifesta printr-un spasm involuntar, nedureros al pleoapelor. In popor, este cunoscuta si ca zbaterea ochiului si poate fi cauzata de mai multi factori, precum stres, oboseala, privit indelung la tv/calculator/telefon sau consum excesiv de cafea.
Nucile sunt oleaginoase care nu ar trebui sa lipseasca din dieta omului modern! Au un gsut minunat si aduc numeroase beneficii pentru sanatate. Despre acestea , in cele ce urmeaza.
Glicemia reprezinta cantitatea de glucoza din sangele circulant. Nivelul glicemiei este foarte important pentru sanatate. O glicemie mare(hiperglicemia) sau una mica(hipoglicemie) vor cauza probleme mari pe termen lung. Diabetul este boala adesea asociata disfunctionalitatilor glicemice.
Acidul uric este un compus heterociclic de carbon, azot, oxigen si hidrogen cu formula C₅H₄N₄O₃. Acidul uric apare de pe urma descompunerii metabolice a nucleotidelor purinice(purine) si este o componenta normala a urinei.
Cele mai citite
Abonare