Sanatate

Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!

Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri Medicamente

Ficatul este organul situat in partea dreapta a abdomenului, sub diafragma. Este format din patru lobi si din vezicula biliara. Indeplineste diferite functii fiziologice importante in organism. Cand ficatul sufera, toxinele din organism sunt eliminate deficitar, sinteza proteinelor nu se mai face in mod adecvat, iar digestia are de suferit. Ficatul nu doare, insa ofera alte semne ca este bolnav.

Berberina este un compus bioactiv extras din mai multe plante, majoritatea fiind din familia de arbusti Berberis. Se foloseste, in general, sub forma de supliment alimentar, avand multiple beneficii pentru sanatate. Trateaza: obezitatea, diabetul de tip 2, afectiunile inflamatorii, bolile metabolice, afectiunile inimii si pe cele autoimune.

Mastita e o boala care consta in inflamarea glandei mamare. Frecvent, aceasta complicatie este intalnita la mamele care alapteaza. Principalul simptom: o jena la san, care evolueaza destul de rapid intr-o durere puternica. Zona este de asemenea dura.

Venele umflate si noduroase pot aparea la aproape oricine. De obicei nu sunt periculoase, insa sunt destul de neplacute. Ele nu pot fi intotdeauna prevenite. Exista chiar unele actiuni zilnice care pot declansa umflarea venelor.

Femeia este diferita de barbat. Am auzit cu totii aceasta expresie, macar o data in viata. Ea poate ascunde o doza de discriminare de gen, atunci cand e folosita peiorativ. Cand e utilizata, in schimb, cu sens propriu, expresia e acoperita de realitate. Intr-adevar, femeia e diferita de barbat din multe puncte de vedere, inclusiv la nivelul corpului.

In Antichitate, se credea ca sangele menstrual poate innebuni cainii.Asadar, toate conversatiile despre menstruatie si metodele de a o controla erau tabu. Pana sa fie create tampoanele moderne, femeile foloseau diverse materiale pentru a-si controla ciclul menstrual; cele mai multe deloc igienice, precum papirusul sau cupele din aluminiu!

Ipohondria este o stare psihica caracterizata prin neliniste continua, teama si preocupare obsesiva de starea sanatatii proprii. Altfel spus, o persoana ipohondra crede cu obsesie ca sufera de o boala, desi afectiunea respectiva nu exista in organismul sau. Din fericire, aceasta stare patologica se poate imbunatati. Netratata, in schimb, ipohondria dauneaza calitatii vietii.

Testosteronul este un hormon sexual masculin care mentine caracterele sexuale secundare masculine. El este produs in testicule, dar si in ovare, in cantitati de 7-8 ori mai mici! Desi organismul produce in mod natural acest hormon, uneori este administrat artificial pentru a trata anumite afectiuni. La fel ca in cazul oricarei injectii subcutanate, testosteronul trebuie adminsitrat cu grija, in conditii de igiena, pentru a diminua riscurile unei infectii.

Vrei sa cresti imunitatea pe cale naturala sau, pur si simplu, cauti o explozie de energie atunci cand esti racit/a? In aceste situatii, iti recomandam consumul de ghimbir. Mai exact de bauturi pe baza de radacina de ghimbir. Iata 3 retete pe care nu trebuie sa le ratezi!

Acidul gamma-aminobutiric(GABA) este un neurotransmitator care ajuta la trimiterea de mesaje intre creier si in sistemul nervos. Acesta este sintetizat in creier din acid glutamic( glutamat). Procesul este catalizat de forma activa a vitaminei B6 si de enzima glutamat decarboxilaza (GAD). Mai simplu spus, GABA este foarte important pentru buna functionare a creierului.

Otita externa sau urechea inotatorului este o conditie dureroasa insotita de iritatie, inflamatie sau infectie. Simptomele isi fac simtita prezenta dupa ce apa contaminata cu bacterii/fungi patrunde in ureche. Afectiunea este, adesea, prezenta la copii si adolescenti, dar si la persoanele care au eczeme sau cerumen in exces.

Hidratarea este esentiala pentru un organism sanatos. Corpul are nevoie de apa, deoarece este, in mare parte, apa! Substanta vietii reprezinta mai mult de jumatate din greutatea corporala la barbatii adulti (adica 60%) si putin peste jumatate la femei (50-55%). De asemenea, muschii si creierul sunt compuse aproximativ 75% din apa, sangele si rinichii – in jur de 81%, ficatul aproximativ 71%, oasele circa 22%, iar din tesutul adipos aproximativ 20% reprezinta apa.

Te simti inconfortabil sa stai dezbracat/a cand te afli acasa? Ar trebui sa elimini orice inhibitie si chiar sa dormi fara haine pe tine. Nu e o gluma! Oamenii de stiinta au descoperit beneficiile dormitului in pielea goala.

Cancerul la stomac, cunoscut si sub denumirea de cancer gastric, se produce atunci cand celulele sanatoase din stomac devin anormale si scapa de sub control. Din pacate, de multe ori, aceasta boala este diagnosticata in stadii avansate, deoarece nu exista o metoda eficienta de screening precoce pentru acest tip de cancer, iar multe persoane nu dau importanta simptomelor initiale.

Proteza dentara trebuie curatata cel putin o data pe zi, conform stomatologilor. Doar asa se evita acumularea de bacterii. Trebuie, asadar, sa ai grija de proteza ta la fel cum ai face cu dantura naturala. Atentie! Nu curata proteza dentara niciodata direct in gura. Fa-o seara, inainte de culcare, dupa ce ai scos-o.

Creatinina este un produs rezidual care se gaseste in sangele si urina oricarui om. In mod normal, rinichii filtreaza excesul de creatinina din sange. Desi nivelul ridicat al creatininei nu este daunator in sine, aceasta crestere poate reprezenta un semn al unei probleme mai grave, cum ar fi boala cronica de rinichi. Daca un test de sange sau de urina arata niveluri ridicate de creatinina, este necesara identificarea cauzei prin diagnosticare. De asemenea, creatinina poate fi scazuta si schimband anumite rutine.

Tromboza venoasa profunda (TVP) reprezinta producerea unui tromb (cheag de sange) intr-una dintre venele profunde. In cele mai multe cazuri, tromboza venoasa profunda se instaleaza in venele de la gambe, coapse sau din pelvis si mai rar in alte parti ale corpului. Este o afectiune medicala grava, care poate fi, insa prevenita in mod natural cu ajutorul anumitor suplimente. Nu lua niciodata un supliment fara sa consulti in prealabil medicul specialist!

Spirulina este o alga comestibila folosita ca supliment alimentar in industria medicamentelor. Este foarte bogata in minerale, proteine si vitamine, fiind o alegere excelenta in dietele vegetariene si vegane. Se foloseste, adesea, sub forma de pulbere. Are un gust greu de suportat, asa ca multe persoane aleg sa o consume in anumite bauturi si mancaruri.

Disfunctia autonoma, cunoscuta si sub numele de tulburare a nervilor autonomi sau disautonomie, apare atunci cand sistemul nervos autonom incepe sa functioneze anormal. Acest sistem controleaza functiile involuntare. Asadar, daca suferi de o disfunctie autonoma, este posibil sa ai probleme cu tensiunea arteriala, temperatura corpului, transpiratia, ritmul cardiac, functiile intestinului si vezicii urinare. Disautonomia poate fi cauzata, de asemenea, de alte afectiuni, cum ar fi diabetul sau o infectie.

Apa este esentiala pentru sanatatea organismului uman. Bauta, insa, din vas de cupru este si mai benefica. Asadar, evita recipientele de sticla si mai ales pe cele de plastic si obisnuieste-te sa folosesti o cana de cupru.