Iarna a trecut, vremea frumoasa s-a instalat. Primavara nu a sosit, insa, doar cu mireasma florilor si cu trilurile superbe ale pasarilor, ci si cu schimbari de temperatura care iti afecteaza organismul.
Alimentatie sanatoasa
Esti ceea ce mananci! Afla ce alimente sanatoasae sa mananci pentru a avea o viata sanatoasa!
Ghee sau untul clarifiat este obtinut prin indepartarea grasimilor butirice de partile solide (proteine) si apa. Procesul de incalzire este lent, iar produsul obtinut nu trebuie confundat cu untul topit.
Ciocolata era numita de catre azteci mancarea zeilor. A ajuns in Europa ca un remediu, iar in zilele noastre este una dintre cele mai mari desfatari ale oamenilor. De asemenea, ciocolata aduce nenumarate beneficii in organism, daca este consumata in mod echilibrat.
Alimentatia sanatoasa reprezinta un subiect foarte discutat, in ultimii ani. Ce mancam, cum mancam, cat mancam astfel incat sa ne mentinem in forma si sa nu luam proportii alarmante? Sunt intrebari frecvente.
Un iaurt, o ceasca de cafea si poate un suc proaspat de protocale - aceasta este combinatia pe care multi oameni o considera un mic dejun perfect. Nu e deloc asa! Aceste alimente nu ne fac deloc bine, daca le consumam pe stomacul gol!
Gustarile dintre mese pot atrage dupa sine cresterea in greutate si implicit o serie de afectiuni. Iata cum pot fi evitate acestea:
Accidentul cerebral apare atunci cand un vas de sange (o artera) ce furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin.
Berea reprezinta un aliment sanatos, daca e consumata in doze echilibrate. In schimb, abuzurile pot crea probleme organismului, cum ar fi obezitatea sau ciroza!
Alcoolul iti poate crea mari probleme, daca devii dependent. Riscul unor boli precum ciroza, cancerul pancreatic sau cel de colon creste cu fiecare abuz. Pe de alta parte, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care nu consuma deloc bauturi alcoolice prezinta un risc mai mare de a muri prematur!
Ouale de prepelita reprezinta un adevarat miracol pentru sanatate! Aproape ca nu exista boala care sa nu poata fi ameliorata si chiar tratata cu aceste oua de mici dimensiuni. De ce sunt asa de speciale? Ajuta la regenerarea si intinerirea intregului organism, indiferent de varsta.
Ouale sunt alimente comune in societatea actuala. Putini sunt cei care nu au consumat, macar o data in viata, aceste produse de origine animala. Intotdeauna ,insa, au existat discutii, controverse cu privire la provenienta si prospetimea oului pe care il consumam in mod cotidian.
Diabetul de tip 2 este foarte raspandit in lume, afectand 90%-95% dintre cele 18,2 milioane de diabetici. Spre deosebire de bolnavii ce sufera de diabet tip 1, cei cu tipul 2 produc insulina. Din pacate, insulina secretata de pancreasurile lor nu este suficienta sau corpul nu este capabil sa o accepte intr-un mod corespunzator. Acest lucru este cunoscut drept rezistenta la insulina.
Digestia este procesul de descompunere a alimentelor ingerate in componente simple, care pot fi absorbite de catre organism, pentru construirea si hranirea celulelor, precum si pentru obtinerea energiei necesare activitatilor zilnice.
Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca diferite boli.
Incaruntirea parului este determinata de factorii genetici si de stresul la care suntem supusi zi de zi. Astfel unii oameni incaruntesc mai devreme, altii mai tarziu sau chiar deloc.
Un somn odihnitor sta la baza bunei functionari a intregului organism. Iata ce alimente sunt indicate si contraindicate inainte de culcare:
Exista o serie de produse de ingrijire a pielii care impiedica imbatranirea acesteia, insa cele mai indicate in acest sens sunt remediile naturiste, deoarece acestea sunt foarte benefice si nu creeaza reactii adverse.
In general, expertii ne sfatuiesc ca pentru a fi sanatosi trebuie sa scadem in greutate, sa mancam mai putin, sa facem mai multa miscare, sa ne marim nivelul de energie din organism, sa dormim mai mult, sa prevenim deshidratarea si sa bem mai multa apa.
Alimentele sunt modificate genetic pentru a deveni mai rezistente la virusi, pentru a li se imbunatati valoarea nutritiva sau pentru a putea fi cultivate in diferite conditii climatice, insa pot fi foarte daunatoarea consumatorilor.
Nivelul marit al colesterolului sau hipercolesterolomia este o afectiune care poate cauza boli cardiovasculare si care nu tine cont de varsta, nationalitate sau gen, fiind cauzata de fumatul excesiv, circumferinta marita a taliei, alimentatia necorespunzatoare, lipsa de miscare, hipotiroidism si diabet.
Cele mai citite
Abonare