Boli

Te simti rau? Crezi ca ai contactat vreun microb? Noi iti spunem care sunt simptomele sau semnele anumitor boli, insa, nu uita, pentru un diagnostic corect prezinta-te la medic!

Alzheimer este  boala de care sufera milioane de oameni de pe intreg Mapamondul. Daca, din pacate, un membru al familiei tale trece prin asa ceva, trebuie sa stii cum sa-l ingrijesti. E nevoie de multa rabdare si de o planificare exacta a activitatilor pe care le veti desfasura impreuna.

Autismul este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neuro-biologica, ce se manifesta fie la nastere, fie la varsta de 18 – 24 de luni a copilului, care se caracterizeaza printr-o capacitate scazuta de comunicare si interactiune, relationare si integrare sociala si prin comportamente stereotipe si repetitive.

Sociopatii sunt persoane cu tulburare de personalitate antisociala, care, uneori, nu au un comportament violent sau manifestari care sa indice ca sufera de aceasta boala.

Alcoolismul este o boala, care necesita o lunga perioada de recuperare si implicit multa vointa si ajutor din partea unor persoane apropiate.

Streptococul este o infectie bacteriana ce afecteaza amigdalele si peretele posterior al faringelui si care se manifesta prin iritatarea si inflamarea tesuturilor, cauzand o durere severa a gatului.

Tuberculoza (TBC) este o boala cauzata de bacteria numita Mycobacterium tuberculosis, ce se raspandeste de la o persoana la alta, pe calea aerului si care afecteaza in primul rand plamanii, insa poate avea repercursiuni si asupra altor organe.

Prostata este un organ de marimea unei nuci, localizat sub vezica urinara, care poate fi afectata de diferite boli, in randul barbatilor de peste 50 de ani, printre care se numara si cancerul de prostata.

Cancerul de gura sau oral este o formatiune canceroasa la nivelul cavitatii bucale, cauzata, in general, de fumatul si consumul de alcool excesiv.

Pneumonia este o infectie respiratorie, care prezinta mai mult de 50 de forme si este caracterizata de inflamarea alveolelor pulmonare si umplerea acestora cu fluid, avand o serie de cauze, printre care se numara diferite bacterii, ciuperci, virusi si paraziti.

Hipotiroidismul este o afectiune care incapaciteaza glanda tiroida sa produca suficienti hormoni tiroidieni, afectand echilibrul normal al reactiilor chimice din organism si provocand alte probleme de sanatate cum ar fi obezitatea, infertilitatea si afectiunile cardiace sau articulare.

Depresia este greu de inteles, cu atat mai mult daca aceasta ne afecteaza persoana iubita.

Limba reflecta sanatatea intregului organism, de aceea este adesea verificata de catre medici in timpul unui consult.

Cancerul la plamani este al doilea cel mai frecvent tip de cancer si este cauzat de cresterea necontrolata a celulelor in tesuturile din plamani, iar lasat netratat se poate intinde in intregul corp.

Cancerul cervical este unul dintre cele mai comune tipuri de cancer, in cazul femeilor si ataca celulele cervixului, parte inferioara a uterului, care face legatura cu vaginul.

Cancerul de creier se manifesta sub forma unor mici tumori maligne pe creier sau in preajma acestuia.

Desi hemoroizii sunt un subiect tabu, foarte multe persoane se confrunta cu aceasta problema. Iata cum puteti evita aparitia acestora:

Examenul rectal este una dintre metodele prin  care medicii verifica prostata, pentru a descoperi posibilele anomalii ce indica prezenta cancerului de prostata, prostata marita sau prostatita.

Obezitatea capata mai multe forme, in functie de partea corpului unde este depozitata grasimea, fiind o afectiune grava, ce poate cauza diabet de tip 2, boli de inima, cancer, infarct si probleme la nivelul incheieturilor si a spatelui.

Otita externa sau urechea inotatorului reprezinta inflamatia canalului urechii si este cauzata de alergii sau infectii, provocate de apa sau diferite substante, cum ar fi samponul sau fixativul de par, ce intra in ureche, cauzand mancarimi si deteriorand pielea de la nivelul acesteia.

Cancerul de colon afecteaza intestinul gros, situat in partea inferioara a sistemului digestiv si poate fi cauzat de factori genetici, o dieta nepotrivita, precum si de consumul excesiv de alcool si tutun.