Salau, peste

Lista articolelor despre salau si peste pe AflaCum.ro

Articole despre salau si peste

Citeste cele mai noi articole despre salau si peste publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre salau si peste, pe AflaCum.ro!

Budinca de peste este un preparat gustos si hranitor care se serveste la cina. Pentru aceasta reteta rapida puteti folosi stiuca sau salau.

Ingrediente:

- 1 kg peste,

Pentru pestele in aluat, se prepara o compozitie de clatite.

Aceasta reteta se poate pregati dintr-un peste proaspat fara oase si chiar un pic mai gras, cum este somnul, morunul, salaul sau nisetrul.

Ingrediente:

Salaul este un peste apreciat pentru carnea sa alba, frageda, gustoasa si fara prea multe oase.

Acest peste de apa dulce si usor salmastra se caracterizeaza prin corpul alungit, spatele de culoarea cenunusiu-verzuie si abdomenul argintiu, capul lung si ochii mari si gura cu o multime de dinti mici.

Carnea sa cu gust delicios se poate prepara in multe variante.

Iata cum l-au gatit cunoscatorii: salau la cuptor, salau in crusta de bere, file de salau pane, salau cu smantana, salau cu ciuperci, plachie de salau, salau in folie, rasol de salau cu mujdei de usturoi.

Ingrediente:

- 1 salau cam de 1,5 kg,

- ceapa,

- zarzavat de supa,

- 1 paharel de otet,

- 2 l apa,

- 1 frunza de dafin,

Esti mare amator de peste? Daca da, azi avem pentru tine o reteta speciala, cu orgini evreiesti. Indiferent de tipul de peste pe care il alegi, aceasta preparare iti va da pe spate familia si invitatii; chiar si pe cei mai mofturosi ii vei satisface!

Peste in stil evreiesc. Ingrediente:

- 600 grame de peste;

Peste la tigaie de zici ca-i facut ca la cuptor? Da. Se poate. Daca pui in practica reteta de mai jos, vei obtine un peste moale, foarte gustos si aromat. Nu vei regreta ca ai ales acest mod de gatire a pestelui preferat!

Peste la tigaie. Ingrediente:

- 2 cepe mari;

Pestele congelat in mod corect isi va pastra aroma si textura de inalta calitate, fiind considerat de multi bucatari la fel de calitativ precum pestele proaspat. E important de stiut ca pestele poate fi gatit si fara sa fie dezghetat, desi sunt recomandate tehnici speciale pentru gratar sau tigaie. Incearca-l! Daca nu-ti place, deongeleaza-l mai intai! Exista diferite cai de a dezgheta pestele fara a-i afecta calitatea.

Cum sa gatesti peste congelat. Fara dezghetare:

1. Spala pestele in apa rece. Astfel vei indeparta cristalele de gheata de la suprafata. Nu folosi apa calda, deoarece aceasta poate favoriza inmultirea bacteriilor. Spala-te intotdeauna cu apa si sapun inainte de a manipula pestele crud. Daca pestele nu e eviscerat, curata-l cu un cutit bine ascutit.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scrumbia este un peste de sezon, care traieste in Marea Neagra. Incepand cu luna martie, timp de...
Iti place pestele, dar te-ai saturat sa il mananci prajit, la gratar sau la cuptor? Daca da,...
Pestele reprezinta o hrana delicioasa si sanatoasa. Asta daca provine dintr-un mediu sanatos! Din pacate, pe piata...
Acizii grasi omega-3 aduc foarte multe beneficii in organism. Acestia reduc riscul de boli precum: infarct, diabet...
Astazi, iti prezentam o modalitate de fertilizare a plantelor si pomilor mai putin cunoscuta in Romania. Unii...
Macroul este unul dintre cei mai apreciati pesti in bucatariile din intreaga lume! Nici in Romania lucrurile...