Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

O reteta de origine germanica este aromatul bavarez de vanilie cu frisca.

Pentru torturile glasate se poate realiza o glazura simpla din zahar, glucoza si rom sau vanilie alba sau trecuta prin carmin pentru a oferi produsului final mai multa culoare.

Pentru obtinerea trigoanelor se face un aluat de placinta fara ou si sirop cu apa si zahar care se taie in forma de triunghiuri inainte de a fi pus la copt.

Aceste prajiturele in forma de castane sunt deosebit de aromate, iar daca gusti una, sigur nu te vei mai opri.

O crema apetisanta, care imbogateste gustul croasantelor, tartelor si a altor preparate dulci este crema de vanilie.

Ciocolata utilizata este anume pentru glasat.

Cornetele cu frisca se pot acoperi cu glazura de ciocolata, dar, lasate simple, fara umplutura ele se pastreaza mai multe zile.

Pentru cei care au rabdare sa stea mai mult in bucatarie, pot incerca saratelele cu aluat frantuzesc.

Numite si choux a la creme, aceste gogosi se umple cu crema de vanilie.

Vrei sa prepari o crema rapida pentru a imbogati gustul biscuitilor? Ei bine, atunci incearca o crema la minut cu ou.

O crema clasica, folosita la o multime de prajituri si torturi este crema de frisca.

Corabioarele sunt un fel de fursecuri si se obtin din aluat cu unt.

Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu marmelada.

Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate fi servit in orice moment al zilei, inclusiv la micul dejun.

Saratelele sunt o reteta aperitiv, usor de preparat.

Saratelele sunt o reteta aperitiv care poate fi preparata cu diferite ingrediente care desavarsesc gustul preparatului.

Covrigeii cu scortisoara sunt perfecti pentru un mic dejun consistent din care nu lipseste ceaiul de plante sau sucul de portocale.

Numite si macaroane dulci, aceste turtite cu albus se pot prepara cu migdale sau nuci.

Biscuitii cu coaja de portocala se prepara usor si se pun la copt in tava de placinta unde se lasa sa se rumeneasca.

O reteta dulce de biscuiti economici este cea cu vanilie. Acesti biscuiti pot fi consumati la o ceasca de ceai sau cafea.