Parizerul nu mai este un aliment atat de consumat in societatea moderna precum era, sa zicem, in Epoca de Aur. Romanii nu sunt foarte incantati de compozitia acestuia, chiar daca gustul este unul ademenitor. Totusi, daca vrei neaparat sa simti acel gust unic, poti face parizerul acasa, natural, rapid si sanatos!
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeDulceata este un deliciu in orice moment din an, cu predilectie in perioada rece, cand fructele nu se gasesc asa de usor si nici nu sunt prea ieftine. Astazi, ti-am pregatit o reteta speciala din aceasta categorie selecta: dulceata de dovleac!
Esti mare consumator de peste? Daca da, cu siguranta vei aprecia reteta pe care urmeaza sa ti-o prezentam. E o combinatie ce poate parea ciudata, insa, in realitate, reuneste in farfurie ingrediente complementare. Vorbim despre peste in lipie!
Bucataria italiana este recunosacuta pentru paste, pentru pizza si pentru...Osso Buco, o reteta minunata care are la baza rasolul de vita. Aceasta mancare deosebit de gustoasa se potriveste in zilele festive, la pranz sau la cina!
Doar pentru ca esti la dieta paleo nu inseamna ca nu te poti bucura de o inghetata! Sigur, aceasta nu poate include lactate, ceea ce inseamna ca nu exista smantana in continut, insa , textura cremoasa a inghetatei nu va lipsi. Si asta datorita bananelor! Pentru ca da! Azi, iti prezentam reteta pentru inghetata Paleo cu banane!
Doar pentru ca esti la dieta paleo nu inseamna ca nu te poti bucura de o inghetata! Sigur, aceasta nu poate include lactate, ceea ce inseamna ca nu exista smantana in continut, insa laptele de nuca de cocos plin de grasimi ofera inghetatei paleo o textura cremoasa de care, cu siguranta, te vei bucura. Astazi, iti prezentam reteta pentru inghetata Paleo cu ciocolata.
Sparanghelul este o leguma gustoasa si sanatoasa care se potriveste la aproape orice masa. Probabil ca esti obisnuit sa gatesti tulpini intregi, insa, te-ai intrebat vreodata daca poti manca si varfurile? Cu siguranta ca da! De fapt, varfurile de sparanghel sunt cele mai gustoase si mai fragede parti ale acestei plante.
Doar pentru ca esti la dieta paleo nu inseamna ca nu te poti bucura de o inghetata! Sigur, aceasta nu poate include lactate, ceea ce inseamna ca nu exista smantana in continut, insa laptele de nuca de cocos plin de grasimi confera inghetatei paleo o textura cremoasa de care, cu siguranta, te vei bucura. Astazi, iti prezentam varianta clasica a inghetatei paleo, cea cu vanilie.
Cand te gandesti la supa de curry, prima varianta care, probabil, iti vine minte este cea in stil thailandez cu nuca de cocos. Supele de curry pot fi , insa, diverse si create dupa propriul gust. Poti adauga, spre exemplu, piept de pui sau legume proaspete , daca esti vegetarian. O astfel de supa se poate manca la pranz sau la cina si e foarte gustoasa chiar si reincalzita!
Caffe latte cu condimente de dovleac este o bautura pe care o gasesti in cafenele si puburi specializate mai ales in sezonul de toamna. Daca iti place peste masura, afla ca o poti prepara la tine acasa, oricand, pe aragaz, la cuptorul cu microunde sau chiar pe plita! E simplu si rapid! Pentru azi, ti-am pregatit varianta de caffe latte cu condimente de dovleac pentru gurmanzi!
Iti prezentam, astazi, o tarta in stil italian sa te lingi pe degete si altceva nu! Vorbim despre torta menjar blanc, o delicatese care are in compozitie, printre altele, crema de lamaie, unt si scortisoara.
Caffe latte cu condimente de dovleac este o bautura pe care o gasesti in cafenele si puburi specializate mai ales in sezonul de toamna. Daca iti place peste masura, afla ca o poti prepara la tine acasa, oricand, pe aragaz, la cuptorul cu microunde sau chiar pe plita! E simplu si rapid! Pentru azi, ti-am pregatit varianta simpla de caffe latte cu condimente de dovleac!
Vrei ceva dulce de casa, sanatos si rapid de preparat? Daca da, iti oferim reteta ideala: gogosi din branza dulce de vaci. Iti va lua cam un sfert de ora sa le prepari!
Legumele la conserva sunt un adevarat deliciu, mai ales in perioada rece a anului, cand gasesti cu greutate legumele preferate pe tarabele din piete sau in magazine. Iar daca le gasesti, sunt destul de scumpe. Exista multe retete destinate conservelor de legume, insa noi ti-am pregatit, azi, una speciala, de care, cu siguranta, te vei indragosti: ardei grasi si gogonele in marinada:
Vinetele sunt un deliciu indiferent in ce perioada a anului le consumi. Iarna, insa, nu e sezonul lor, asa ca , daca vrei sa te bucuri de gustul lor special, trebuie sa incerci sa le conservi cumva. Iti oferim, in acest sens, o reteta destul de simpla si eficienta: vinete cu legume.
Gogonelele sunt rosiile verzi sau usor parguite pe care romanii le pun la murat in fiecare an, mai ales in perioada toamnei, pentru a le savura cu placere pe tot parcursul sezonului rece. Daca nu ai experienta la asa ceva, iti dam o mana de ajutor, cu o reteta simpla, dar pe care o vei repeta cu siguranta. Gogonele astea murate sunt delicioase!
Morcovul si celelalte radacinoase sunt legume rezistente in timp. Totusi, chiar si acestea se strica, daca nu sunt pastrate in conditii cat de cat optime. Pivnita(beciul) este solutia ideala pentru pastrarea morcovului peste iarna. Temperatura e constanta, lumina naturala nu isi face de cap, iar de ger nici nu poate fi vorba.
Berea este o bautura alcoolica considerata aliment cu o popularitate ridicata mai ales printre barbati. E consumata pe intreg Mapamondul cu mare placere, cu exceptia unei mari parti a lumii musulmane, acolo unde consumul de alcool este interzis de religie.
Prepararea vinului este foarte simpla, in teorie. Drojdia se imbina cu mustul intr-un mediu care permite fermentarea. Totusi, in practica, e nevoie de multa atentie si de pricepere. Vinificarea la domiciliu necesita mai multe echipamente ieftine, curatenie serioasa si rabdare cat cuprinde.
Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa de Revelion a romanilor. Ne referim la salata Perla Neagra.
Cele mai citite
Abonare