Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Cuibul de viespi este un preparat dulce care poate fi consumat in orice moment al zilei. Multi romani il prefera la micul dejun cu o cana de lapte dulce langa.

Cartofii prajiti sunt printre preferatii tai, insa nu ii mai poti consuma frecvent, deoarece iti fac rau? Nu e cazul sa intri in depresie. Avem o reteta sanatoasa, care iti va alina dorul de cartofi prajiti. Vorbim despre cartofi la cuptor in crusta de malai.

Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului? Te ajutam cu o reteta formidabila: ciorba de perisoare de....post! Da! Se poate si fara carne, iar gustul te va da pe spate!

Cei mai tineri dintre voi poate nu stiu, dar reteta pe care urmeaza sa o prezentam este una celebra. Cei care au trecut de 35-40 ani o cunosc bine din copilarie. Bunica , mama si uneori chiar matusa, cu siguranta, au pregatit, cel putin o data, napolitane cu crema de caramel si nuca. Un desert pe care putine gospodine il mai prepara. Il gasesti in comert, dar nu are acelasi gust!

Branzoaicele sunt gustari minunate, pe care le poti servi in orice moment al zilei! Dimineata, cu o cana de lapte , la pranz sau seara, ca pe desert. Stii, insa, vreo reteta pentru acest preparat? Daca nu, iti propunem una simpla si cu rezultate garantate!

Fanesca este o supa din America Latina(Ecuador) care este servita doar in timpul Saptamanii Sfinte, o sarbatoare mare in acea zona a lumii. Supa necesita multa pricepere si destul timp pentru preparare, motiv pentru care multe multe familii din Ecuador organizeaza chiar un eveniment pentru a gati fanesca, lucrand impreuna in bucatarie.

Pe langa beneficiile spirituale, Postul Craciunului este un bun moment de detoxifiere a organismului, care vine perfect inaintea festinului culinar prilejuit de Sarbatoarea Craciunului si de Revelion! In plus, este unul dintre cele mai usor de tinut posturi deoarece in cadrul lui sunt foarte des permise zilele in care se mananca peste!

Iti place pestele? Esti indragostit de aroma fructelor de mare? Din varii motive, nu poti consuma aceste delicatese, intr-o anumita perioada? Nu e cazul sa intri in depresie. Poti reproduce gustul senzational al acestor minunatii folosind doar...ingrediente vegetale! Da. Nu e o gluma! Azi, te invatam sa gatesti peste pe baza de tofu sau, mai simplu spus, peste tofu!

Tacos este o mancare mexicana devenita populara pe intreg Mapamondul. Se poate servi cu carne de vita sau pui, dar si cu legume. Am decis ca, astazi, sa va prezentam reteta de tacos vegan la...gratar.

Tacos este o mancare mexicana devenita populara pe intreg Mapamondul. Se poate servi cu carne de vita sau pui, dar si cu legume. Am decis ca, astazi, sa va prezentam reteta de tacos vegan cu branza tofu.

Tacos este o mancare mexicana devenita populara pe intreg Mapamondul. Se poate servi cu carne de vita sau pui, dar si cu legume. Am decis ca, astazi, sa va prezentam o reteta de tacos ce are la baza fasolea neagra. Bucurati-va!

Crapul este unul dintre cei mai folositi pesti in bucataria romaneasca! Iti prezentam 5 retete diferite in care poti gati aceste peste!

Granola este o gustare pe baza de cereale integrale, ovaz, nuci, miere si cateva ingrediente suplimentare. Toate aceste ingrediente se prajesc/coc pana se rumenesc. Granola este considerata sanatoasa de catre consumatori. Nu, insa si de multi dintre nutritionisti, care spun ca ingredintele suplimentare folosite pentru crearea retetei ridica prea mult nivelul de calorii. 

Iti place sunca de porc sau slana, asa cum ii spun ardelenii? Atunci stii ca poate fi consumata simpla, afumata si bineinteles in diverse retete delicioase. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca poate fi preparata si fara fierbere? Ei bine se poate si nu e deloc complicat sa obtii asa ceva. Sunca fara fierbere se mai numeste si pancetta.

Dovleacul este un fruct foarte iubit si folosit de romani in diverse retete, mai ales in timpul toamnei. Pe cat e de gustos si de sanatos, pe atat e de atos, cand vine vorba de curatat. De aceea ne-am propus sa iti aratam cum sa cojesti, cu usurinta, acest fruct minunat.

Probabil orice om a cumparat macar o data in viata un tort Snickers de la cofetarie. E o minunatie! Stim! Dar cum ai reactiona, daca ti-am spune ca poti sa il faci singur-singurel la tine acasa? Ei bine, da! Se poate! Nu e prea dificil si nici macar nu ai nevoie de cuptor!

Vrei sa gatesti ceva rapid, gustos si satios? Iti prezentam reteta potrivita. Este vorba despre varza dulce cu carnati afumati. Ai nevoie de 35 minute pentru a pregati aceasta minunatie!

Somonul este un peste cu carne alba/rosie care traieste in apele Oceanului Atlantic si ale celui Pacific, dar care urca pentru a se reproduce in apa dulce. Acest peste contine multe substante nutritive, cum ar fi omega-3 si vitamina D. Somonul poate fi preparat la gratar sau prajit. Este foarte gustos, mai ales daca este consumat dupa capturare sau dupa cumparare. Azi, te invatam cum sa decongelezi, eficient, somonul.

Iti place mult ciocolata? Cui nu-i place?! E delicioasa si iti da energie. Desi o poti consuma in orice forma, iti recomandam sa o topesti! Astfel o poti folosi pe post de crema sau sos pentru diverse deserturi sau o poti consuma ca atare.

Zacusca! O gustare pe care orice roman o adora. Cati stiu sa o prepare, insa? Multi, cel mai probabil...Daca nu te afli printre cei multi, dar doresti sa faci o zacusca de vinete clasica, la tine acasa, noteaza reteta pe care ti-am pregatit-o!