Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Crochetele de ciuperci sunt un aperitiv cald excelent care poate fi servit inclusiv la micul dejun.

Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara budinca de sparanghel.

O alternativa mult mai sanatoasa a branzei topite din comert este branza de vaci topita in casa.

Daca vrei sa folosesti capsuni proaspete pentru aceasta reteta, cel mai indicat este da pregatesti inghetata de capsuni vara, cand este sezonul acestor fructe aromate.

O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor.

O mancare cu sos foarte gustoasa care se poate asezona cu carne sau legume sunt galustele de faina cu sos de rosii.

Inghetata de fragi este un desert deosebit de aromat si de racoros pe care trebuie sa il incerci obligatoriu.

O reteta gustoasa pentru pranz sau cina este budinca de ciuperci cu franzela.

O mancare usor de preparat pentru zilele de post se prepara din hribi cu sos si verdeata.

Hribii se pot prepara la cuptor cu sos, dar le fel de gustosi sunt cu orez.

Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri.

Galustele de faina cu branza preparate la cuptor se asociaza cu sos alb.

Daca ai testat in propria bucatarie budinca de paine si ti-a placut,  incearca si sufleul de paine.

Un desert pe care il poti prepara in orice sezon este  inghetata de portocale cu crema de ou.

Aceasta budinca este ideala pentru intreaga familie, inclusiv pentru copiii de la un an in sus.

Pentru aceasta reteta, sparanghelul trebuie sa fie foarte proaspat.

Sufleul de albus este o reteta dulce, care se poate asocia cu putina marmelada.

O inghetata de citrice preparata din zeama de la portocale si lamai este un mod ideal de a te racori intr-o zi torida.

Macrisul este o planta perena de la care folosim frunzele in diverse preparate culinare. Macrisul se pregateste similar cu urzicile.

Budinca de parmezan este un antreu cald foarte gustos.