Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada.

Fructele de padure au un gust aromat si acrisor si sunt perfecte pentru intarirea sistemului imunitar.

Morunul este cel mai mare peste din categoria sturionilor.

Supa de gris se prepara din legume cu gris si poate fi consumata cu verdeata la ora pranzului sau la cina.

Ingrediente:

Daca salata de vinete este savurata cu placere vara, o reteta delicioasa de patlagele cu carne este mancarea de vinete cu carne.


Snitelul vienez se obtine din carne de vita data prin faina, ou si pesmet.

O reteta usor de realizat este carnea pregatita la gratar si servita cu garnitura de legume.

Muschiul de porc fript la gratar sau pus pe frigare este foarte gustos daca se prepara ca la carte.

Limba de vita sau de porc fierbe mai repede si de aceea majoritatea gospodinelor o prefera atunci cand prepara in bucatarie o reteta cu limba.

Puiul cu gutui este o mancare de toamna cu gust dulceag.

Friptura de vanat nu este la fel de frageda ca cea de porc domestic, de aceea uneori este nevoie de marinare, mai ales daca porcul mistret este batran.

Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete.

Zmeura se culege pana la sfarsitul lui iulie, iar in stare proaspata ajuta in virozele respiratorii, este folosita in curele de slabire, fiind permisa chiar si diabeticilor.

Culeasa in lunile iunie si iulie, zmeura este vedeta inconfundabila a sezonului estival.

Dulceata de zmeura se prepara asemanator cu dulceata de fragi.

Serbetul de zmeura se prepara la fel ca cel de fragi dupa o reteta similara.

Pentru aceasta reteta se folosesc cantitati egale de zahar si de fructe.

Daca doriti, spre exemplu sa preparati peltea de zmeura dintr-un kilogram de fructe, se foloseste tot un kilogram de zahar si tot asa.

Mod de preparare

Folosit la prepararea budincilor, sufleurilor si a altor preparate dulci, siropul de coacaze se obtine din fructe in amestec cu zahar si suc de lamaie.

Pastruga este un sturion de dimensiuni medii care traieste in Marea Neagra, in Marea Caspica si in Marea Azov.

Preparata la inceput in Italia, Grecia si Turcia, tari in care maslinii se gasesc din abundenta, limba cu masline a fost preluata si de catre romani.