Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Condimentele sunt cele care dau savoare unei fripturi picante servite cu sos.

Pentru aceasta reteta se poate folosi la alegere, ficat de porc, de vita sau de pasare.

O reteta cu gust dulceag, dat de carote si arpagic este puiul inabusit cu legume asortate.

Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite.

Compotul se poate prepara atat din caise crude, cat si din caise coapte.

Magiunul, numit in popor si povidla se obtine de obicei din prune.

Iata cum poti prepara magiun de prune in propria locuinta.

Considerata o delicatesa, dulceata de trandafir are un parfum deosebit, iar ca sa iasa ca la carte, folositi trandafir de Damasc pentru realizarea acestei retete dulci.

La fel de gustos ca dulceata de visine, serbetul are o consistenta mai zemoasa si este dulce-acrisor.

Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi la realizarea unui jeleu de gutui, numit peltea.

Siropul de portocale are un gust predominant dulce, in ciuda faptului ca aceste fructe exotice fac parte din categoria citricelor.

Sosul de portocale se foloseste la aromatizarea clatitelor, a salatelor si chiar a fripturilor.

Nisetrul face parte din familia sturionilor alaturi de cega si se prepara in mod asemanatos ca si aceasta: sub forma de rasol, la gratar sau la cuptor.

O reteta usor de preparat, dar gustoasa sunt paneurile obtinute din cotlete de porc.

Ficatul de vitel este o sursa bogata de fier si proteine.

O mancare complexa pe baza de carne de pui, legume, sos alb si diverse mirodenii este puiul cu ciuperci si arpagic.

Carnea de prepelite se poate consuma fripta, dar uneori este folosita in combinatie cu legume si orez, ca ingredient principal.

Pentru compotul de caise verzi se aleg fructe sanatoase, care se spala bine inainte de a fi pregatite pentru fiert.

Marmelada din prune se realizeaza din fructe si zahar care gelifica.

Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, bogate in saruri minerale care se consuma crude sau in diverse preparate, cum ar fi dulceata de agrise.

Serbetul se prepara din zeama de fructe, cu un adaos de apa si zahar

Ingrediente:

- 1 pahar de zeama de cirese amare,
- 1 kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare: