Dulceata de visine are un gust deosebit si este preferata copiilor. Iata cum se prepara:
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeObtinut doar din zahar si apa, serbetul de zahar ars este un dulce de casa foarte usor de preparat.
Visinata este o bautura alcoolica preparata vara din visine pentru zile reci. Este o bautura delicioasa, digestiva care se prepara foarte usor. Iata reteta:
Somonul este printre cei mai apreciati pesti oceanici, pentru carnea sa de culoare rosu-portocalie bogata in acizi Omega 3.
Compotul de prune se realizeaza din aceleasi ingrediente ca si celelalte compoturi de fructe, cu apa si zahar.
Marmelada de portocale poate fi pregatita in orice sezon, insa este mai buna toamna sau iarna, cand portocalele sunt dulci, zemoase si aromate.
Serbetul de portocale poate fi preparat in orice sezon, dar incepand cu anotimpul rece, aceste fructe sunt mai gustoase si mai zemoase.
Pentru friptura de vita inabusita se alege o bucata de carne frumoasa, fara os care se fierbe pana devine frageda si se poate servi cu sos si smantana.
Pentru dulceata de nuci negre se aleg nuci tinere, la inceput de toamna, care sa nu fie uscate sau viermoanoase la mijloc.
Ingrediente:
- 100 nuci tinere,
- ½ kg zahar,
- 4 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.
La fel de gustos ca o inghetata de fructe, serbetul de lamaie este un desert aromat si gustos.
Preferat in sezonul rece, inclusiv in vremea sarbatorilor de iarna, cand se consuma citrice din abundenta, lichiorul de portocale este o bautura spirtoasa, cu gust dulceag, servita la desert in baloane.
Supa poate fi servita cu taitei, galuste, dar si cu gogosele de marimea unei nuci.
Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.
Consumati in special la traditionala masa de Craciun, carnatii pot fi cumparati din comert sau preparati in casa din carne de porc, vita si oaie.
Cele mai citite
Abonare