Agrisele sunt niste fructe mici, rotunde si rosii din care se poate obtine compot, dar si alte preparate dulci.
Compotul de agrise se prepara astfel:
Ingrediente:
- 500 g agrise,
- 250 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.
Mod de preparare:
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumePentru marmelada de mere se aleg fructe tari si sanatoase, care nu sunt fainoase.
Ingrediente:
Sosul de mere facut in casa poate fi aromatizat cu scortisoara.
Ca si celelalte retete de serbet cu fructe, serbetul de caise se prepara dintr-o cantitate egala de caise si zahar.
Apreciat in arta culinara, siropul de lamaie se obtine asemanator cu siropul de portocale.
Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti grasi de talie mica, ei se pot folosi conservati in ulei sau se pot afuma.
Supa cu patratele se obtine din taitei de casa taiati in forma de patratele care au fost preparati cu cel putin o zi inainte de intrebuintare.
Varza dulce se poate pregati cu carne de porc, de pasare, dar si de vita.
Pentru 6 portii se folosesc 6 cotlete de vitel, in asa fel incat fiecare persoana sa primeasca la masa un cotlet cu garnitura de legume sau orez.
Condimentele sunt cele care dau savoare unei fripturi picante servite cu sos.
Pentru aceasta reteta se poate folosi la alegere, ficat de porc, de vita sau de pasare.
O reteta cu gust dulceag, dat de carote si arpagic este puiul inabusit cu legume asortate.
Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite.
Magiunul, numit in popor si povidla se obtine de obicei din prune.
Iata cum poti prepara magiun de prune in propria locuinta.
Considerata o delicatesa, dulceata de trandafir are un parfum deosebit, iar ca sa iasa ca la carte, folositi trandafir de Damasc pentru realizarea acestei retete dulci.
La fel de gustos ca dulceata de visine, serbetul are o consistenta mai zemoasa si este dulce-acrisor.
Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi la realizarea unui jeleu de gutui, numit peltea.
Cele mai citite
Abonare