Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si ingredientele potrivite. Azi, iti prezentam o reteta de parjoale care au la baza un amestec de carne de vita si slanina de porc. Va iesi o minunatie culinara.
Carne
Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!
Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.
Te-ai intors de la serviciu si nu prea esti hotarat/a cu privire la ce sa pui pe masa la cina? Iti dam o mana de ajutor. Daca ai o punga cu cateva ciocanele prin congelator, reteta asta e pentru tine. Nu va veti opri prea usor din savurat; nici tu, nici cei dragi. Ia o foaie, un pix si noteaza.
Orice gospodina/gospodar credem ca stie sa prepare clasicii cartofi la cuptor. Nu stim, insa, daca si dupa reteta pe care am pregatit-o mai jos. Ne referim la cartofii inveliti in bacon. O sa fie un preparat care va surprinde placut invitatii de la masa de Anul Nou, atat din punct de vedere vizual, cat si din cel al gustului!
Piftia sau racitura, asa cum este numita in anumite zone ale Romaniei, reprezinta un preparat foarte popular, care se regaseste pe mesele oamenilor mai ales in perioadele de sarbatoare. Deliciul poate fi preparat din aproape orice carne, de la cea de porc, la cocos, peste si pana la vita! Azi iti vom prezenta o reteta minunata care are la baza rasolul de vita.
Bucataria indiana este binecunoscuta pe intreg Mapamondul, datorita combinatiei unice de condimente si arome. Spiritul culinar al indienilor este de neegalat, iar mancarea din aceasta tara este intotdeauna aromata si gustoasa. Tocmai de aceea, majoritatea preparatelor indiene au devenit populare peste tot in lume.
Ai scapat sare multa in mancarea preferata? Nu te enerva si nici nu arunca alimentele deja gatite! Ni se intampla multora dintre noi, mai ales daca nu obisnuim sa gustam in timpul prepararii. Din fericire, exista solutii destule pentru a desara mancarea! Trebuie doar sa intelegi cum interactioneaza sarea cu alte arome.
Merita sa gatesti carne congelata? Raspunsul este da, daca te afli in criza de timp sau daca trebuie sa gatesti din scurt, fara planificare. Astazi, iti vom arata cum se gateste pieptul de pui congelat. Acesta poate fi preparat cu succes atat la cuptor, cat si prajit. Timpul de pregatire este de o ora(15 minute prepararea si restul gatirea).
Iti place carnea la conserva? Daca da, iti recomandam sa n-o mai cumperi din comert. E procesata, deci nu foarte sanatoasa. Ai putea, in schimb, sa prepari conserva din carne in propria bucatarie! Azi, ti-am pregatit o reteta pentru conserva din burta de porc. Bucura-te de ea!
Pulpa de miel la cuptor e la mare cautare in Romania, mai ales de sarbatorile pascale! Azi, ti-am pregatit o astfel de reteta. E simpla si ofera un gust de neuitat. Incearc-o si iti garantam ca o vei repeta!
Ai gatit vreodata carne de iepure? Daca nu, credem ca e cazul sa o faci! Nu stii ce pierzi, daca nu incerci! Azi, ti-am pregatit o reteta speciala. Ne referim la iepure pregatit la cuptor in sos de smantana!
Vrei un mic dejun gustos si consistent? Daca da, atunci reteta de mai jos este pentru tine. Are la baza carnati, dar si destule legume, adica vitaminele atat de necesare pentru o sanatate de fier! Cu siguranta, vei fi cucerit/a de aceasta mancare!
Curcan la punga in cuptor? Poate parea o mare provocare, mai ales pentru o persoana care nu gateste sistematic. Iti dam o veste buna. Nu e chiar asa de dificil sa prepari aceasta delicatese. Ai nevoie de rabdare, putina dexteritate, ceva timp la dispozitie, placerea de a gati si ingredientele potrivite, bineinteles! Pregatit/a? Sa dam drumul retetei!
Vrei un mezel supergustos, cu care sa iti dai toti invitatii pe spate? Nu-l cauta in comert! S-ar putea sa nu il gasesti! In schimb, il poti prepara acasa cu succes! Iata reteta unei rulade de porc sa te lingi pe degete si altceva nu!
Vrei sa savurezi niste coaste la cuptor asa cum poate doar la restaurant ai mai savurat? Nu e deloc dificil sa prepari asemenea bunatati in propria bucatarie! Iti prezentam cea mai tare reteta de coaste de vita la cuptor!
Esti innebunit/a dupa carnea de porc? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. S-ar putea sa te atraga ideea chiar si daca nu esti un mare consumator de carne. Ne referim la pieptul de porc preparat la tigaie. Nu dureaza prea mult si ofera un gust de neuitat!
Sunca presata reprezinta un deliciu pe care romanii il cumpara, de obicei, din comert. Unii, insa, stiu sa-l prepare acasa. Daca iti surade ideea, trebuie sa citesti ce urmeaza! Iti prezentam o reteta de sunca presata din carne de porc fara adaosuri sau conservanti!
Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre burta de porc fara coacere sau prajire. Gustul si aroma acestui preparat iti vor da pe spate orice musafir. Asadar, sa ne apucam de treaba!
Chiftele sau parjoale! Credeati ca aceste minunatii se fac doar in locurile pitoresti din Romania? Nu. Ele se prepara , spre exemplu, in Franta. Despre reteta pusa in practica in Hexagon, in cele ce urmeaza. Inainte de a trece la treaba, va mai spunem doar atat: chiftelele frantuzesti se fac repede si ofera un gust de neuitat!
Iti place carnea crud-uscata? Daca da, afla ca o poti pregati in propria gospodarie. Reteta e simpla si iti aduce economii. In 4 zile, vei putea manca din carnea preferata. De asemenea, carnea crud-uscata este excelenta ca aperitiv la un pahar de bere.
Cele mai citite
Abonare