Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Mielul cu spanac este o reteta hranitoare, preparata primavara, in preajma sarbatorilor pascale.

Carnea de purcel cu varza dulce este un preparat traditional romanesc la fel de apetisant ca si mancarea de varza acra si scazuta.

Creierul pane contine si mai multe grasimi decat cel fiert, de aceea nu este recomandat persoanelor care au probleme cu colesterolul

Puiul cu mazare pastai este la fel de gustos ca si carnea de pui cu fasole pastai.

Carnea de iepure crescut la curte este mult mai hranitoare decat orice alt tip de carne folosit de majoritatea gospodinelor la obtinerea feluritelor preparate culinare.

Racii sunt animale solitare al caror habitat il reprezinta baltile curgatoare, lacurile, raurile si Delta Dunarii.

Carnea cea mai gustoasa pentru rasol este mugurul de piept, fluierul si carnea de la coada.

Carnea de vitel asezonata cu ciuperci este apreciata atat pentru valoarea gustativa a preparatului, cat si pentru valoarea sa nutritiva.

Cuvantul "stufat" vine de la italienescul « stufato ».

Preparata sote sau combinata cu pui, mazarea este o leguma apreciata pentru gustul sau deosebit.

Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si patrunjel.

Dintre toate preparatele culinare pe care le consumam la un pranz obisnuit sau la cina, creierul contine cel mai mult colesterol  (2.000-2.600 mg de colesterol), fie ca este de vita, de porc sau de oaie.

Apreciata mai ales in Franta si Ungaria, carnea de iepure devine din ce in ce mai cautata din cauza faptului ca este o delicatesa saraca in colesterol, dar cu numeroase proprietati curative pentru bolnavii de cancer.

Cati dintre voi nu ati ramas cu gandul la acel gulas de neuitat, pe care l-ati mancat la ultima vizita in Transilvania?! Numai ca prin alte parti ale tarii e destul de greu sa gasesti ceva cat de cat asemanator.

Vitelul milanez este un preparat italian delicios, care combina simplitatea prepararii cu rafinamentul. Serveste acest fel de mancare cu o salata simpla si/sau cu o parte de paste cu sos marinara pentru o masa completa, care iti va impresiona cu siguranta prietenii!

Ingrediente:

Mancarurile  asiatice au inceput sa fie din ce in ce mai cautate datorita aromelor si gustului lor exotic, indraznet dar si pentru ca reprezinta un reper pentru sanatate si suplete.

Puiul Szechuan (sau Sichuan) este o reteta chinezeasca traditionala recunoscuta pentru aroma si iuteala sa ce se prepara repede si foarte usor.

Carnea de pui este printre cele mai simple de gatit si printre cele mai sanatoase surse de proteine, Dar, pentru ca rezultatul sa fie unul de exceptie, trebuie sa avem foarte mare grija cu prelucrarea ei. In caz contrar, exista riscul intoxicarii, a infestarii cu salmonella sau alte bacterii.

Gyro (gyros) este un tip de sandwich grecesc ce contine carne de miel, de vaca, pui sau chiar de porc si care se serveste de obicei in pita (o lipie).

Cottage Pie este un fel de mancare foarte popular, specific Marii Britanii, pe baza de carne si cartofi.