Salate

Fierte, crude sau coapte, salatele intregesc savoarea preparatelor culinare si aduc un important aport nutritiv in alimentatia zilnica. In plus, salatele sunt intotdeauna o solutie ideala pentru a-ti potoli foamea si de a consuma un numar mai mic de calorii.

Recunoscute sub denumirea de “aur alb” datorita resurselor nutritive, andivele pot fi preparate in cele mai diverse combinatii.

Salata verde este detoxifiantul care te ajuta sa slabesti pentru ca o portie de salata numara doar cinci calorii.

Salata verde regleaza nivelul de zahar din sange si intareste sistemul imunitar. Ea poate fi consumata simpla, cu iaurt sau cu smantana.

Pentru reteta de salata verde cu dressing de smantana ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Salatele descriu orice fel de mancare care contine o combinatie de legume, paste, zarzavaturi, oua, carne, fructe de mare sau chiar fructe.

Despre salata Cobb se spune ca a fost  inventata in anii ’30 de Robert Howard Cobb, un proprietar de restaurant.

Salata ruseasca este o salata ce poate fi servita la fel de bine si iarna si vara si atuul ei e ca nu necesita prea mult efort si prea mult timp pentru a o prepara.

Vara e  indicat sa mananci mai mult salate si mai putina carne, iar pentru diversificare, iata o reteta sanatoasa cu broccoli. Pentru un bol de salata ai nevoie de:

Pentru salata:

Salata Caesar cu pui este una dintre cele mai clasice aperitive pentru pranz sau cina, dar este destul de apreciata pana in ziua de azi. Este ieftin, foarte usor de preparat si reprezinta un fel de mancare sanatos de care intreaga familie se poate bucura. Iata cum poti prepara: