Salate

Fierte, crude sau coapte, salatele intregesc savoarea preparatelor culinare si aduc un important aport nutritiv in alimentatia zilnica. In plus, salatele sunt intotdeauna o solutie ideala pentru a-ti potoli foamea si de a consuma un numar mai mic de calorii.

Mutabal este o salata de vinete libaneza, foarte raspandita in tarile arabe. Este  hranitoare si are un gust cremos datorita pastei de susan (tahina) si a iaurtului.

Consumul de vitamine poate fi deficitar in sezonul rece, cand legumele si fructele pot fi prea scumpe pentru unele buzunare.  Chiar daca nu ai un buget suficient pentru o alimentatie sanatoasa, fa un efort si, macar o data pe saptamana, consuma fructe si legume(de preferat, proaspete)!

Leurda este recunoscuta ca un tonic natural pentru inima. Curele cu leurda previn bolile cardiovasculare prin scaderea colesterolului si prin impiedicarea aparitiei trombozelor. Astazi, iti prezentam o salata pe baza de leurda, usor de preparat si care iti va satisface papilele gustative: salata de leurda cu oua si branza.

Salata Tabbouleh este gustoasa, aromata , racoritoare si, in acelasi timp, una dintre cele mai populare salate libaneze.

Salatele detoxifiante ajuta la curatarea organismului, fiind extrem de sanatoase si hranitoare si putand fi consumate in orice moment al zilei.

Salata Tabouleh este un preparat foarte cunoscut, ce provine din Orientul Mijlociu.

Salata cu tacos este un preparat usor, ce poate fi servit ca si garnitura, fiind ideal pentru petrecerile cu multi invitati sau ca si aperitiv pentru o cina in familie.

Aceasta salata este un preparat foarte sanatos, deoarece contine toate ingredientele unei pizza, insa nu necesita coacere si implicit nu este grea si nesanatoasa.

Salata de cartofi cu ton este o reteta delicioasa si usor de preparat, care se poate servi atat calda, cat si rece.

La origine, scordoleaua este o mancare a lipovenilor si ucrainienilor din Delta.

Renumiti pentru combinatiile de legume, oua, branza si alte ingrediente pline de savoare, bulgarii au creat in timp o multime de salate delicioase.

Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.

Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in bucataria romaneasca.

Salata de vinete este o specialitate culinara romaneasca preparata din vinete coapte si tocate marunt, impreuna cu ulei, sare si ceapa tocata.

Ciupercile sunt preparate in fel si chip, sunt gustoase, hranitoare, dar mai ales contin o cantitate generoasa de vitamine din complexul B.

Spanacul se consuma in special primavara, alaturi de alte verdeturi bogate in vitamine si minerale.

Rosiile, numite si patlagele rosii au fost prima data cultivate in Peru, acum 3000 de ani.

Combinata cu sfecla si mere, salata de telina este ideala pentru sanatate, de aceea nutritionistii o recomanda.

Considerata un adevarat afrodisiac, telina are o multime beneficii asupra sanatatii, mai ales daca se consuma in stare cruda.

Avand in vedere ca scade tensiunea arteriala si lupta impotriva cancerului, telina chiar merita consumata cruda, dar si in ciorbe, mancaruri sau sub forma de salata.

Ingrediente salata de telina:

Considerat hrana regilor, sparanghelul este comercializat si in Romania de cativa ani, si totusi putine gospodine se incumeta sa il gateasca.