Sanatate

Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!

Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri Medicamente

Bradul sfant nu lipseste din casele romanilor in perioada Craciunului! Lumina sarbatorilor fara bradul impodobit parca nu mai ofera aceeasi intensitate, aceeasi caldura. Totusi, trebuie sa stii ca acest pom poate reprezenta un pericol pentru sanatatea ta. Acest pericol se cheama sindromul bradului de Craciun.

Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat, iar efectele secundare sa fie cat mai mici. Spre exemplu, trebuie sa stii ca un anumit fruct nu se consuma in timpul medicatiei, deoarece taie sau creste efectul medicamentelor si iti poate pune sanatatea in pericol.

Dieta - un cuvant foarte prezent pe buzele femeilor, mai ales dupa varsta de 30 ani. Inainte de a te gandi, insa, la o dieta, trebuie sa stii ca unele masuri de alimentatie dau roade, fara efecte secundare grave, iar altele sunt adevarate pericole pentru sanatate. Iar daca nu iti cunosti bine organismul, ai putea aplica o dieta care sa-ti produca mai mult rau decat bine. Asa ca fii atenta ce alegi!

Peste tot auzi de toxine, de nocivitatea lor, dar si de modalitati diverse de a le elimina din organism. Una dintre metodele naturale de a scapa de toxine este transpiratia. Cu cat transpiri mai mult, cu atat elimini mai multe substante daunatoare din corp.

Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul uman are propriul sau bioritm.

Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul uman are propriul sau bioritm. Despre acest aspect vom scrie in cele ce urmeaza.

Fumatul reprezinta un viciu foarte periculos atat pentru oamenii care-l practica cat si pentru cei din jur. Cunoastem efectele fumatului pasiv(la mana a doua). Din pacate, mai exista un pericol ascuns: oamenii de stiinta au descoperit faptul ca fumatul la mana a treia poate fi si mai nociv!

Pentru a-ti verifica starea de sanatate este indicat sa consulti periodic medicul de familie. Acesta te va directiona, daca e cazul, catre un medic specialist. Totusi, poti sa-ti dai seama daca suferi de o anumita afectiune, daca stii sa-ti citesti fata. Nu e o gluma! Conform medicinei chinezesti chipul unui om reprezinta oglinda sanatatii.

O piele tonifiata si un trup tras prin inel! Orice femeie viseaza sa atinga aceste borne. Nu toate reusesc. Cauzele sunt multiple: diete periculoase, lipsa de vointa, probleme ale glandei tiroide etc. Totusi, exista posibilitatea de a elimina toxinele din organism fara sa te expui unor riscuri majore.

Tusea este o afectiune care te afecteaza mai ales in sezonul rece. Atentie: nu o ignora! Netratata tusea convulsiva poate crea complicatii grave. Pe langa clasicele tratamente medicamentoase, exista si remedii naturiste impotriva tusei. Iata 3 dintre cele mai eficiente:

Ai, frecvent, insomnii? Te simti, zilnic, obosit si nu te mai poti concentra cum trebuie la serviciu? E timpul sa iei masuri. Consulta un medic. Pana atunci, insa, ai putea incerca o metoda care nu presupune administrare de medicamente; si nici nu trebuie sa faci un mare efort.

Helicobacter Pylori este o bacterie specifica oamenilor, localizata la nivelul mucoasei stomacului, ce provoaca o serie de simptome, precum: balonarea, refluxul esofagian, constipatia, diarea, flatulenta si dureri abdominale acute.

Ceapa, impreuna cu usturoiul, sunt legume recunoscute pentru multiplele beneficii pe care le aduc in organism. Incearca sa consumi ceapa verde si matura, dar cat mai putin preparata, pentru a putea beneficia de vitaminele si fibrele dietetice pe care ceapa le contine.

In sezonul rece, afectiunile respiratorii apar cand ti-e lumea mai draga, mai ales in cazul copiilor care sunt mai sensibili la mediul extern. Ce faci atunci cand cel mic e racit si are nasul infundat? Te ajutam cu cateva sfaturi in randurile de mai jos.

Ai auzit, probabil, de Eugenia Davidasvili, cunoscuta ca Djuna (Giuna). Ea a devenit celebra datorita tratamentelor sale foarte eficiente, dar si a acuratetei diagnosticelor sale.

Multe doamne si domnisoare sunt dornice sa aiba corpuri de invidiat, trupuri ca de pe revista. Pentru a reusi, din pacate, fac, de multe ori, sacrificii uriase, unele chiar foarte periculoase. Dietele extreme si infometarea sunt in cap de lista, fiind responsabile, in cele mai multe cazuri, de anorexie.

Rinichii au rolul de a elimina substantele toxice si fluidele in exces din organism. Uneori, din cauza factorilor ereditari sau a alimentatiei nesanatoase, se poate forma nisip la rinichi. Netratata, afectiunea evolueaza, iar nisipul se transforma in piatra(calculi). Boala se numeste litiaza renala si, in functie de gravitate, poate fi tratata prin administrare de medicamente specifice sau prin interventie chirurgicala.

Ouale se afla pe lista de alimente preferate ale romanilor, datorita gustului, dar si proprietatilor benefice pentru organism. Ceea ce, probabil, nu stii e faptul ca si cojile de oua se pot folosi. Scopul? Medicinal.

Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa se intampla sa cumpere altceva decat ceea ce doresc, pacalindu-se si chiar punandu-si sanatatea in pericol.

Ghimbirul are proprietati terapeutice extraordinare, datorate nenumaratelor substante nutritive pe care le contine(minerale, proteine, vitamine, uleiuri esentiale etc). Fiind atat de complex, ghimbirul poate fi folosit cu eficienta sporita si in curele de slabire.