Sanatate

Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!

Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri Medicamente

Chistul Baker, cunoscut si sub denumirea de chist popliteu, este o umflatura care apare in spatele genunchiului. Un asemenea chist se formeaza in urma acumularii de lichid sinovial in spatele articulatiei genunchiului. Chistul Baker e destul de frecvent, putand fi cauzat de orice determina umflarea articulatiilor, inclusiv artrita. Uneori, nu prezinta niciun simptom si este depistat doar atunci cand persoana merge la medic din alt motiv.

Cu fiecare taietura sau zgarietura se va forma o crusta sau ceea ce , in limbaj popular, numim coaja/cojita. In timpul procesului de vindecare suntem tentati sa rupem crusta, in principla din cauza mancarimii din zona sau pentru ca pur si simplu nu ne place acea buba. Nu e o idee buna deloc! Ruperea crustei va impiedica vindecarea corecta a ranii si chiar poate provoca infectii. De asemenea, poate ramane o cicatrice pentru toata viata.

Amilaza este o enzima cu rol in degradarea carbohidratilor alimentari (amidon, glicogen si polizaharide). Aceasta e produsa de catre glandele salivare si pancreas. Enzima este secretata in cantitate mai mica si de catre mucoasa intestinului subtire, ovare, placenta (in sarcina) si trompe uterine.

Romania n-a mai cunoscut de cativa ani buni o iarna autentica! Si cand spunem asta, ne referim la ceea ce trebuie sa aduca anotimpul rece intr-o zona cu clima temperat continentala: zapada si perioade de ger. In zilele cu frig napraznic, e necesar sa iei toate masurile pentru a face fata.

Cine nu ar dori sa isi intareasca imunitatea, fara sa fie nevoit sa faca mare efort? Credem ca oricine ar vrea sa se simta mai bine. Putini stiu, insa, ca este posibil, iar metoda e cat se poate de naturala. Pentru un auz mai bun, pentru o vedere mai buna trebuie doar sa consumi sistematic sirop de...ridichi.

Glutenul este numit ucigas tacut, deoarece poate provoca daune cronice in intregul organism. Uneori pacientul nici macar nu este constient de consecintele consumului de gluten. Asadar, este mai bine sa verifici daca suferi de intoleranta la gluten.

Eruptiile de herpes sunt cauzate de doua virusuri: herpes simplex 1 (HSV-1), cel care cauzeaza herpesul oral si herpes simplex 2 (HSV-2), responsabil pentru herpesul genital. Asadar, herpesul este de natura virala nu bacteriana, deci nu poate fi tratat cu antibiotice! De asemenea, virusul ramane latent in organism si se poate declansa in perioade de stres sau atunci cand exista alte slabiciuni ale organismului. Herpesul, indiferent de tip, este foarte contagios. Exista, din fericire, cativa pasi prin care poti preveni reaparitia herpesului si raspandirea acestuia!

Ruptura de clavicula necesita o recuperare de minimum cateva saptamani pana la cateva luni. Depinde de gravitatea fracturii, de metoda de tratament folosita si nu in ultimul rand de raspunsul pe care pacientul il ofera la terapie.

Albesti prematur, iar stralucirea parului nu mai este cea obisnuita? Cel mai probabil o afectiune(anemie, vitiligo, boli de tiroida etc) sta ascunsa in organismul tau, asa ca mergi la medic cat mai repede. In paralel, pentu a incetini canitia(procesul nu e reversibil, din pacate), poti utiliza un tratament pe baza de cafea.

Sindromul de stres post-traumatic (PTSD) este o afectiune psihologica care se instaleaza in urma experientelor traumatice severe sau repetate, precum abuzul emotional, fizic sau sexual, neglijenta severa sau tortura. PTSD nu e usor de tratat, deoarece bolnavul simte nevoia de a se izola fata de familie si prieteni. Exista, totusi, modalitati de a gestiona simptomele acestei tulburari.

Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu numai produc o multime de neplaceri romanilor. Balonare, greata, oboseala, stare generala de rau? Daca si tu te simti astfel, e cazul sa incepi programul de recupeare. Nu e ceva iesit din comun! Iti trebuie doar putina atentie si evident vointa.

Anxietatea de performanta sexuala poate afecta atat barbatii, cat si femeile. Ea poate fi declansata de temeri nejustificate cu privire la rezultatele sexului (sarcina, boli cu transmitere sexuala, rusine) , dar si de evaluari hipercritice ale sinelui (ingrijorarea ca nu esti sexy, lipsit de feminitate/masculinitate etc). Ori de cate ori apar aceste ganduri si sentimente anxioase, corpul elibereaza hormoni de stres care pot interfera cu excitatia, afectand performanta sexuala.

Somonul este un peste care face parte din familia Salmonidae, fiind inrudit cu pastravul, morunul si lipanul. Este originar din afluentii Atlanticului de Nord (genul Salmo) si Oceanului Pacific (genul Oncorhynchus).

Te trezesti dimineata cu gust amar? Nu te impacienta, dar nici nu trata cu indiferenta momentul! Acest gust este destul de raspandit in societatea moderna. El nu este altceva decat o reactie la functionarea improprie a vezicii biliare(bila lenesa, bila spastica/prea activa). Problema poate fi rezolvata destul de simplu, insa nu trebuie lasata sa evolueze!

Zaharul este unul dintre alimentele de care omul modern se teme! Se intampla, deoarece pe toate canalele de informare, medicii nutritionisti si nu numai vorbesc despre pericolele consumului de zahar. In realitate, nu e chiar asa! Zaharul procesat, in varianta sa cea mai cunoscuta de zahar alb, poate dauna, mai ales in urma consumului exagerat. In schimb, exista zaharuri sanatoase, cum ar fi melasa(aliment obtinut din trestie de zahar sau sfecla de zahar), de care organismul are nevoie.

O vorba din popor plina de umor negru spune ca daca nu te mai doare nimic, inseamna ca ai murit. Sigur este o exagerare in interiorul careia regasim si un sambure de adevar. Orice persoana resimte, macar o data la cateva zile, dureri usoare/puternice in anumite zone ale corpului. Poate fi o durere musculara, una de masea, articulara etc. Durerile scurte nu sunt neaparat un semn rau, insa daca ele persista, trebuie sa mergi la medic. Acesta iti va prescrie tratamentul specific.

Stim cu totii cat de sanatos este consumul de usturoi. Totusi, exista un mic secret care transforma aceasta minunata mirodenie intr-un aliat de nadejde pentru organism. Pentru a fi cat mai eficient, usturoiul trebuie consumat dimineata pe stomacul gol!

O persoana se poate naste cu un picior mai scurt ca altul sau poate dobandi acest defect. Cazurile sunt rare, dar se intampla! Din pacate, afectiunea nu se observa, de obicei, la varste fragede, devenind vizibila odata cu inaintarea in varsta.

Raul de masina sau de miscare, asa cum mai este cunoscut, afecteaza o multime de persoane. Starea de ameteala si senzatia de voma sunt principalele simptome. Cauza acestei probleme este de natura neurologica. In timpul miscarii, creierul primeste semnale contradictorii de la ochi si urechi.

Tremorul esential este cea mai frecventa tulburare de miscare. Miscarea despre care vorbim este involuntara si se caracterizeaza prin tremurat la nivelul unui anumit segment al corpului. In cele mai multe cazuri, tremorul afecteaza mainile si capul, insa poate provoca miscari necontrolate si la nivelul maxilarului, picioarelor, limbii si fetei. Mai rar, este afectat si laringele, astfel incat poate aparea o instabilitate a vocii.