Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Pentru pestele in aluat, se prepara o compozitie de clatite.

Pilaful se poate prepara doar cu legume, cu carne sau cu fructe de mare.

Carnea de vita poate fi asezonata cu orice tip de legume, inclusiv cu telina, o leguma medicament recomandata de medici.

Pentru friptura de vitel se alege o bucata de carne care sa cuprinda si rinchii.

Pulpa de berbec la tava se poate pregati slaba, fara grasime sau se poate impana cu slanina si usturoi, pentru a-i da o aroma placuta.

Pentru jumari se alege intotdeauna carne mai impanata care se sareaza si se pune la prajit dupa ce a fost taiata in bucatele.

Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste cu sosul dorit.

Iata cum se prepara limba rasol, fie ca preferati limba de vita sau de porc.

Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare gustoasa care poate fi servita fierbinte cu mamaliga.

Carnea de caprioara poate fi pregatita la cuptor simpla, cu smantana sau cu alte ingrediente care ii imobgatesc gustul.

Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara in aproximativ 30 de minute.

Salaul este un peste apreciat pentru carnea sa alba, frageda, gustoasa si fara prea multe oase.

Acest peste de apa dulce si usor salmastra se caracterizeaza prin corpul alungit, spatele de culoarea cenunusiu-verzuie si abdomenul argintiu, capul lung si ochii mari si gura cu o multime de dinti mici.

Midiile sunt niste fructe de mare, alaturi de raci, scoici sau calamari, iar “tratate” pescareste pe litoral sau in Delta Dunarii, midiile sunt hranitoare.

Carnea de vita se poate asezona cu diverse legume: broccoli, castraveti murati, cartofi, conopida sau morcovi.

Pentru ca pulpa de vitel este o carne fara prea multa grasime, ea se poate impana cu slanina.

Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon.

Cotletele de porc se pot prepara prajite, la gratar sau la cuptor.

Creierul de vita la cuptor este delicios impreuna cu ciuperci si rosii, daca stii cum sa il prepari ca la carte.

Puiul preparat cu sos alb si smantana este asemanator la gust cu ciulamaua, doar ca are o consistenta mai cremoasa.

Carnea de caprioara este frageda si la fel de gustoasa ca si carnea de iepure.

Sarbusca este o ciorba de legume acrita cu zer de oaie, care se prepara mai ales in nordul Moldovei.