Supa de zarzavat nu are grasime, de aceea puteti adauga la sfarsit o lingura de ulei.
Retete
Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!
Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legumeAceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar cu legume si salata de sezon.
Dupa ce ati spalat rinichii in mai multe ape si le-ati taiat partea alba, ii puteti pregati pentru prajire.
Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.
Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa care se impaneaza cu slanina si se da la cuptor.
Daca va plac mancarurile grase, mancarea de cartofi cu slanina de porc si smantana sigur nu va va dezamagi.
Pentru aceasta reteta cu orez, se foloseste creier de vitel fiert cu ciuperci si sos
Cornul este un arbust de padure cu fructe acrisoare al caror gust se apropie de cel al visinelor si al merisoarelor.
Toporasii infloresc primavara, iar din aceste flori se poate prepara un serbet aromat.
Servit la curtea regala de la Londra in timpul nuntii dintre Printul William si Ducesa Catherine, punch-ul regal este o combinatie de London Dry, Dubonnet, combinat cu suc de rodii si limonada, la care se adauga o liniuta de bitter.
Daca vrei sa servesti la nunta aceasta reteta regala pentru a-ti impresiona musafirii, o poti pune in practica folosind urmatoarele ingrediente:
- 100 ml de Londra Beefeater Dry
- 50 ml Dubonne
- 50 ml de suc de rodie
- 100 ml de limonadă în stil America
- un strop de bitter Angostura.
Servita la sfarsitul nuntii, dupa tortul mirilor, milkshake-ul de ciocolata este un adevarat rasfat pentru papilele gustative daca stii cum sa il prepari.
Budinca de peste este un preparat gustos si hranitor care se serveste la cina. Pentru aceasta reteta rapida puteti folosi stiuca sau salau.
Pentru supa cu galuste din cascaval puteti folosi mai multe legume, cum ar fi broccoli, mazare, ardei, dar si radacinoase.
Antricoatele la tava se pot frige in unt sau untura, dar mult mai frumos se rumenesc in unt amestecat cu putin ulei.
Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram ciulamaua cu rinichi de vita.
Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la fiert in suc propriu.
Cartofii noi se consuma primavara si sunt deliciosi daca ii asezonati cu diverse ierburi aromate cum sunt rozmarinul si mararul.
Cele mai citite
Abonare