Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si patrunjel.

Dintre toate preparatele culinare pe care le consumam la un pranz obisnuit sau la cina, creierul contine cel mai mult colesterol  (2.000-2.600 mg de colesterol), fie ca este de vita, de porc sau de oaie.

Apreciata mai ales in Franta si Ungaria, carnea de iepure devine din ce in ce mai cautata din cauza faptului ca este o delicatesa saraca in colesterol, dar cu numeroase proprietati curative pentru bolnavii de cancer.

Spanacul se consuma in special primavara, alaturi de alte verdeturi bogate in vitamine si minerale.

Reteta racoroasa pentru zilele toride de vara, ciorba de cartofi si fasole verde se prepara similar cu ciorba de fasole verde, cu diferenta ca jumatate din cantitatea de fasole este inlocuita cu cartofi.

Preparat la cuptor impreuna cu ulei si condimente, crapul este un peste gustos de apa dulce care poate fi servit simplu sau impreuna cu o garnitura de legume sau orez.

Daca in sezonul cald se pot consuma castraveti murati in saramura, pentru iarna, cele mai potrivite sunt muraturile asortate in sare.

Daca din diferite motive nu conservati muraturile pentru iarna in butoaie de stejar sau nu aveti loc suficient pentru depozitarea lor, la fel de bine se patreaza muraturile asortate in borcane.

Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in propria locuinta, o solutie practica este varza acra asezata in borcan.

Rosiile, numite si patlagele rosii au fost prima data cultivate in Peru, acum 3000 de ani.

O reteta de vara cu legume verzi este ciorba de fasole verde.

Crapul fript la cuptor este o reteta cu peste sanatoasa si usor de preparat.

Ardeiul iute face parte din familia capsicum si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum.

Sosul picant de rosii este foarte apreciat in arta culinara.

Chiar daca iarna este sezonul muraturilor, castravetii in saramura se pot consuma in orice sezon, inclusiv vara.

Combinata cu sfecla si mere, salata de telina este ideala pentru sanatate, de aceea nutritionistii o recomanda.

O reteta de legume gustoasa si sanatoasa, care poate fi servita inclusiv de lacto-vegetarieni este ciorba cu dovlecei.

O reteta de week-end gustoasa si sanatoasa, care se prepagateste cat ai zice “peste” este crapul la cuptor.

Multe gospodine se pregatesc din timp pentru sezonul rece si isi incarca congelatorul si camara cu o multime de zarzavat pentru ciorba si mancaruri.

Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa preferinta.