Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Budinca de peste este un preparat gustos si hranitor care se serveste la cina. Pentru aceasta reteta rapida puteti folosi stiuca sau salau.

Pentru supa cu galuste din cascaval puteti folosi mai multe legume, cum ar fi broccoli, mazare, ardei, dar si radacinoase.

Antricoatele la tava se pot frige in unt sau untura, dar mult mai frumos se rumenesc in unt amestecat cu putin ulei.

Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram ciulamaua cu rinichi de vita.

O reteta delicioasa cu sos rosu si carne de pasare este rata cu masline.

Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la fiert in suc propriu.

Cartofii noi se consuma primavara si sunt deliciosi daca ii asezonati cu diverse ierburi aromate cum sunt rozmarinul si mararul.

Rizoto cu ficat se poate servi cu sos de rosii sau cu sos de ciuperci la alegere.

Castanele comestibile sunt un remediu eficient contra tusei si astmului.

Cand auzim de gogonele, automat ne gandim la muraturi. Dar din gogonele putem prepara si dulceata.

Florile de salcam au un parfum deosebit pe care il puteti savura la propriu preparand acest serbet.

O bautura de vara, tip cocktail este si acest punci de vin.

Pestele la cuptor cu ciuperci este o reteta cu putine calorii, foarte usor de preparat, ce poate fi servita atat la pranz, cat si la cina.

O alta varianta de galuste sunt cele facute din cartofi.

Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate, de la coada.

Pentru a va bucura de savoarea acestui preparat culinar, este indicat sa spalati rinichii in apa rece si sa scoateti grasimea din mijloc care este vinovata de mirosul patrunzator al rinichilor.

Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata din orice carne de pasare. Noi va propunem o reteta de ostropel cu carne de rata.

Ingrediente:

Dintre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neaparat tinut cateva zile dupa ce a fost vanat, intr-un loc bine ventilat inainte de a fi pregatit.

Un sufleu de cartofi simplu este intotdeauna un antreu cald usor de preparat si gustos.

Rizoto este un preparat culinar de origine italiana, foarte reusit pentru ca se poate asezona aproape cu orice ingredient: peste, carne, ciuperci, fructe de mare, branza, verdeturi, dar si sos de rosii.