Cariera

Citeste articolele noastre si afla cum poti avansa in cariera. Vezi cum trebuie sa te comporti sau ce decizii sa iei in momentele cheie. Noi iti dezvaluim cum trebuie sa te comporti la un interviu de angajare si cum e bine sa procedezi ca sa cazi mereu in picioare.

Daca doriti sa depasiti un anumit record sau aveti idei pentru unul nou, puteti sa aplicati pentru Cartea Recordurilor.

Fie ca va cautati primul loc de munca, ca vreti sa schimbati domeniul de activitate sau sa reintrati pe piata muncii dupa o lunga absenta, gasirea unui job implica doua lucruri esentiale si anume: intelegerea propriei persoane si a pietei muncii.

Daca esti cadru didactic si te-ai inscris la examenul de titularizare din 2014 sau te pregatesti pentru un post la catedra in viitorul apropiat, este bine sa iti pregatesti dosarul de inscriere.

Iata cateva sfaturi despre cum se scrie un discurs

Iata cateva sfaturi cu privire la ce trebuie sa faceti, pentru a fi femei de afaceri de succes:

Unul dintre cele mai satisfacatoare sentimente din viata unei persoane vine de la o zi productiva.

Poti avea cele mai bune referinte, cele mai impresionante experiente si cel mai bun set de aptitudini, dar nu treci de interviul pentru job.

Anumite companii trimit oferte de munca persoanelor cu calificari care se potrivesc locurilor de munca pe care le au disponibile.

Crearea propriului CV poate parea foarte simplu. Dar sa alcatuiesti unul care iese in evidenta, poate fi o adevarata incercare.

Relatiile sunt una din cele mai eficiente metode pentru a gasi “reteaua ascunsa a locurilor de munca”.

Scrisoarea de intentie alaturata CV-ului este unealta ta personala de marketing.

Daca esti student la facultatile de film, media sau orice alte cursuri in comunicare, o cerinta e foarte probabil sa fie un internship intr-o institutie media.

In prezent, in cadrul oricarui domeniu de activitate, exista o anumita competitie intre angajati, fiecare straduindu-se sa arate ca poate face treaba cel mai bine.

Potrivit psihologilor, locul de munca reprezinta principalul factor de stres a multor persoane, procentul celor afectati de acest lucru crescand alarmant de repede, de la un an la altul.

Una dintre cele mai dificile conversatii cu seful este aceea in care doriti sa cereti o marire de salariu, deoarece acest lucru nu este niciodata usor, insa nu strica sa incercati, deoarece nu veti fi concediati daca faceti aceasta.

In zilele noastre este din ce in ce mai dificil sa gasesti un job bun, din cauza problemelor economice.

Daca sunteti in ultimul an de facultate, a venit momentul sa va ganditi locul de munca, pe care v-ar placea sa-l aveti dupa ce terminati scoala.

Referintele sunt foarte importante atunci cand vine vorba de a obtine jobul de vis.